Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
26 iunie 2021
Sfaturile date elevilor de profesorii de la Teleșcoala pentru examenul de Bacalaureat 2021
Emisiunea Teleșcoala, de pregătire pentru examenele de la finalul claselor a VIII-a și a XII-a, a luat vacanță, iar profesorii participanți le-au transmis elevilor câteva sfaturi folositoare la examene, din experiența lor, scrie TVR2. Aceste sfaturi sunt de la profesorii de liceu pentru candidații la Bacalaureat.
„Chiar dacă tinerilor nu le plac foarte mult regulile, câteva, care ne-au fost și nouă de folos, tot le-aș sugera: să lase orice griji în afara sălii de examen, să se concentreze doar pe ceea ce scrie pe foaia de examen, în așa fel încât să permită memoriei să selecteze informațiile necesare rezolvării cerințelor, să aibă încredere în mintea lor luminată de emoție și de speranță…”, spune profesoara de Limba și literatura română Cecilia Barbu.

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
4 mai 2021
Ministrul Sorin Cîmpeanu: Sunt universități care se gândesc ca din toamnă să impună anumite condiții: Purtarea de combinezoane de către studenții nevaccinați. Susțin această variantă
Studenții nevaccinați ar putea fi obligați să se prezinte purtând combinezon dacă vor să participe fizic la ore din toamnă, pe când cei vaccinați vor putea să se deplaseze fără astfel de măsuri, iau în calcul unele universități din România, a declarat astăzi ministrul Educației Sorin Cîmpeanu în cadrul unui interviu de la Hotnews.ro. De asemenea, ministrul a adăugat că ar putea exista o prioritizare a studenților vaccinați la cazarea în cămine.
„Sunt unul dintre cei care susțin importanța prezenței fizice pentru derularea stagiilor de practică și activităților directe. Pentru asta, sunt universități care se gândesc ca din toamnă să nu facă rabat de la prezența fizică în cadrul orelor de laborator/lucrări practice și să impună o serie de condiții, spre exemplu participarea studenților vaccinați la aceste ore de laborator și lucrări practice, fără a fi îngrădit participarea studenților care nu sunt vaccinați. Studenții care nu se vor fi vaccinat în toamnă ar putea să aibă la dispoziție, spre exemplu, combinezoane de protecție pe care să le poarte pe tot parcursul programului didactic. Sunt câteva universități și eu personal susțin această variantă”, a declarat Cîmpeanu.

„Învierea Domnului este evenimentul fără pereche în istoria lumii”

Slujba Învierii Domnului la Biserica „Sf. Apostol Andrei” din Oradea

„Învierea Domnului este evenimentul fără pereche în istoria lumii”

„Învierea Domnului este evenimentul fără pereche în istoria lumii. Importanța ei întrece în mod absolut tot ce se întâmplă și se poate întâmpla în univers. Numai creațiunea lumii mai are această importanță și calitate... ”

  „Ca și creațiunea tot așa și învierea nu sunt evenimente propriu-zis istorice, întrucât nu se datoresc unor cauze imanente, nu pot fi explicate și prevăzute ca provenind din concursul forțelor și împrejurărilor naturale antecedente…”, spune Dumitru Stăniloae
 „Să ne bucurăm cu toții de bunăvoința Domnului!
  Cel dintâi și cel de pe urmă sosit să primească aceeași răsplată;
  cel bogat și cel sărac să se bucure deopotrivă!
  Cel harnic, dar și cel molcom să sărbătorească această sfântă zi!
  Cel ce a postit, cât și cel ce nu a postit
  să se bucure azi de Masa cea plină de bunătăți!
  Mâncați cu toții din vițelul cel gras!
  Să nu rămână nimeni flămând. Sorbiți cu toții din paharul credinței.
  Bucurați-vă de măreția bunătății Sale!
  Nimeni să nu fie trist pentru că este sărac,
  pentru că împărăția lui Dumnezeu ne-a fost dezvăluită!
  Să nu fie nimeni abătut din cauza păcatelor sale;
  pentru că iertarea ne-a venit din mormântul Domnului.
  Să nu fie nimeni înfricoșat de moarte,
  pentru că moartea Mântuitorului ne-a eliberat pe noi!
  El a călcat pe moarte și a învins-o”, ne-ndeamnă Sfântul Ioan Gură de Aur, în predica la Învierea Domnului.
 În piața “Sf. Apostol Andrei” din Oradea au fost împărțite peste 12.500 de pliculețe cu paști
 La Slujba Învierii, de sâmbătă spre duminică (18/19 aprilie 2009), slujitorii Bisericii „Sf. Ap. Andrei” din Oradea, părinții preoți Vasile Bota și Ion Alexandru Mizgan, au așteptat credincioșii să ia lumină și pliculețe cu paști. Pentru acest măreț eveniment – evenimentul fără pereche în istoria lumii”, cum spune Dumitru Stăniloae -, au fost pregătite peste 12.500 de pliculețe cu paști, după cum am aflat de la părintele Vasile Bota, la încheierea Sfintei Slujbe a Învierii Domnului.
 Împărțirea pliculețelor s-a făcut în deplină orânduială, iar astăzi (duminică), după ora 10.00, credincioșii urmează să revină la sfânta biserică și să aducă din mâncărurile pregătite pentru a fi sfințite…
Ovidiu DAN
Foto: Marius Jeflea
P.S. Pentru mai multe poze, accesați site-ul Bisericii "Sf. Apostol Andrei" din Oradea, la adresa: www.sfantulapostolandrei.ro


 

Trimite email

marţi, 27 iulie 2021