Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

La Grădinița „Trei ursuleți”, s-au plantat doi tei

Ieri, în și de Ziua Pământului

La Grădinița „Trei ursuleți”, s-au plantat doi tei

Miercuri (22 martie 2009), în și de „Ziua Pământului”, ec. Călin Mocan, directorul Agenției pentru Protecția Mediului Bihor și ing Ioana Lascu au ținut să deschidă campania „Generația verde” la Grădinița (particulară) „Trei ursuleți” din Oradea, unde au fost plantați doi tei în fața grădiniței.

 Adunați în curtea grădiniței, ca într-un amfiteatru, stând pe scăunele, copiii au fost provocați la discuții de către directorul agenției, care și-a propus, astfel, să le vorbească despre semnificația zilei, la nivelul lor de cunoaștere și înțelegere, printr-o activitate interactivă.
 Organizați pe grupe de vârstă (grupa mică și mijlocie, grupa mare și pregătitoare), însoțiți de educatoare și personalul administrativ, copiii au ieșit în fața grădiniței unde au asistat și au dat o mână de ajutor (cu lopățica și găletușa cu apă) la plantarea a doi tei.
 În curtea grădiniței – o mini grădină zoologică”
 Până să înceapă activitatea, am stat de vorbă cu directorul grădiniței, dra Florina Alb. Așa am aflat că Grădinița particulară „Trei ursuleți”din Oradea a fost înființată în septembrie 2008 de către fundația cu același nume (pe strada Horea nr. 6). Funcționează cu cinci grupe de copii (grupă mică, mijlocie, mare și pregătitoare, precum și grupa piticot), iar într-o grupă învață circa 8-10 copii. După buzunar și situație, părinții pot opta pentru pachetul educațional 1 (program normal de lucru, de la 7,30 la 13.00, cu o taxă de școlarizare de 205 euro pe lună, plus taxă de masă, de transport și opționale, câte 4 euro pe zi, respectiv 3 euro/curs/zi) sau pachetul educațional 2 (program prelungit, de la 7.30 la 17.30, cu o taxă de școlarizare de 275 de euro pe lună, plus taxă de masă, transport și opționale, câte 6 și 4 euro/zi, respectiv 3 euro/curs/zi).
 Ieșind în curte, nu ne-am așteptat deloc să dăm cu ochii de o mică „grădină zoologică”- păsări domestice grupate pe familii („soț - soție”), fiecare familie în țarcul său. (Ov.D.)   

Trimite email

Pentru mai multe poze click aici

luni, 30 martie 2020