Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Despre Ziua Europei și spațiul Schengen...

Ieri, la Școala „Dimitrie Cantemir” din Oradea,

Despre Ziua Europei și spațiul Schengen...

Comisarul-șef Cornel Boiț, profesorul care predă disciplina dreptului european în cadrul catedrei de pregătire juridică la Școala de Pregătire a Agenților Poliției de Frontieră „Avram Iancu” din Oradea s-a întâlnit, joi (30 aprilie 2009), în două reprize, cu elevi din ciclul primar și gimnazial al Școlii cu clasele I-VIII „Dimitrie Cantemir”, în cadrul unui parteneriat încheiat pe doi ani de conducătorii celor două instituții (comisarul-șef Ovidiu Stanciu și prof. Teodora Codău, directorii instituțiilor), precum și coordonatorii de proiect (comisarul-șef Ionel Hotnoga și inst. Doina Lung).

 Profesorul a fost însoțit la școala „Dimitrie Cantemir” de agent principal Cristian Rambu și patru elevi polițiști din anul I și II (Adriana Dinică, Pătru Călin, Raluca Lucaci și Gheorghe Ivanciuc), impresionându-i pe cei mici cu uniformele lor militare.
 În cadrul unor prezentări în power point, elevii au făcut cunoștință cu colectivul Școlii de Pregătire a Agenților Poliției de Frontieră „Avram Iancu” din Oradea, principalele activități desfășurate, partenerii și condițiile în care se desfășoară procesul instructiv-educativ la Șc. P.A.P.F. „Avram Iancu”.
 După cunoașterea partenerilor de proiect, printr-o activitate interactivă, bine dirijată, elevii au dialogat cu profesorul pe tema Uniunii Europene (statele U.E., simbolurile, avantajele intrării României în U.E., Ziua Europei și spațiul Schengen...).
 „De fapt, acesta a fost scopul întâlnirii elevilor noștri cu dl profesor: marcarea Zilei Europei, cunoașterea semnificației acestei zile, precum și consolidarea cunoștințelor despre Uniunea Europeană”, după cum ne-a declarat inst. Doina Lung, coordonatorul de proiect.
 Neavând o sală festivă, întâlnirile s-au desfășurat în două săli de clasă, în două reprize, în cele două corpuri de clădire ale școlii pentru ca la manifestare să poată participa cât mai mulți elevi. La prima întâlnire, au participat elevii din clasele I B, a II-a A și B, a III-a A și C, a IV-a A și C (însoțiți de învățătorii claselor: Florina Bărcan, Marioara Spătar, Cornel Pantea, Simona Lucaciu, Livia Bârlău, Aurelia Tripe și Maria Capota). Din „valul” al doilea au făcut parte elevii claselor I și a II-a C, a III-a  și a IV-a B (însoțiți de înv. Mariana Pința, Tatiana Coșarcă, Felicia Ianța și Florica Popuș), precum și gimnaziștii din clasele a VI-a C, a VII-a A,B,C și a VIII-a A (însoțiți de prof. Amalia Popoviciu, Viorica Galiș și Angela Guler).
 Următoarea întâlnire de proiect a fost planificată pe 6 mai, ocazie cu care elevii grupului țintă de la „Dimitrie Cantemir” vor face o vizită la Școala de Pregătire a Agenților Poliției de Frontieră „Avram Iancu” din Oradea. (Ov. Dan)
P.S. Pentru mai multe poze, accesați Galeria foto: Despre Ziua Europei și spațiul Schengen...

Trimite email

Pentru mai multe poze click aici

duminic, 25 august 2019