Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
13 aprilie 2024

Concurs național pentru profesori, în programul LifeLab.

Premii pentru cadrele didactice care documentează și argumentează folosirea la clasă a fișelor educaționale cu aplicații practice de educație financiară la mai multe discipline
Banca Comercială Română (BCR) anunță extinderea programului LifeLab la nivel național, potrivit comunicatului de presă transmis cu ocazia Zilei Educației Financiare. Proiectul își propune să recompenseze profesorii care integrează noțiuni de educație financiară și discuțiile despre bani și comportamente financiare responsabile în predarea disciplinelor lor, la clasă.
Petiția pentru introducerea educației financiare în materiile predate la școală este deschisă și sunt invitați să o semneze cei care vor să susțină această schimbare.
Se pot înscrie toți profesorii care vor să le ofere elevilor lor abordări interesante, captivante și ancorate în realitate, chiar la disciplinele pe care le predau, indiferent de ciclul de învățământ, din orice școală și grădiniță.
Pentru a se înscrie, trebuie doar să își creeze un cont pe platforma Școala de Bani, să descarce materialele educaționale deja publicate în proiectul LifeLab, potrivite pentru materia pe care o predau și să le aplice la clasă.
Evident, profesorii care se înscriu trebuie să documenteze acest demers didactic prin fotografii sau clipuri video, realizate în timpul implementării fișelor la ore, să urce fișierele pe un link de transfer. Apoi, datele profesorului și o mică descriere despre cum a decurs ora și link-ul de transfer vor trebui completate pe pagina proiectului.

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
28 martie 2024

Regulile pentru gradația de merit a profesorilor se vor modifica „într-un timp relativ scurt”, anunță Ligia Deca: Nu putem să venim cu revoluții acolo
Ligia Deca, ministrul Educației, a declarat luni, 25 martie, în cadrul unei conferințe de presă, că metodologia gradației de merit pentru profesori va fi revizuită și „e un ordin de ministru care trebuie emis într-un timp relativ scurt”. Pe 11 martie 2024, Ligia Deca spunea că în Ministerul Educației au loc discuții în prezent cu privire la „regândirea gradației de merit” și „regândirea treptelor de salarizare” a profesorilor.
Amintim că ordinul de ministru cu noile reguli pentru gradația de merit a profesorilor, programat să apară de Ziua Păcălelii, în acest an, a fost mutat pe 2 aprilie de Ministerul Educație, potrivit unui document publicat în Monitorul Oficial.
Ministrul Educației a spus luni că lucrează cu specialiștii OCDE pentru un cadru de evaluare de performanță potrivit pentru România: „Un alt sfat al lor este ca acest cadru să nu fie implementat brusc. Este nevoie de pilotare, este nevoie de timp de acomodare și este nevoie de predictibilitate pentru cadrele didactice”, a spus Deca.
„Prima discuție pe care o avem în acest sens este cea legată de revizuirea metodologiei gradației de merit, e un ordin de ministru care trebuie emis într-un timp relativ scurt. Și acolo avem prima discuție. Sigur, nu putem să venim cu revoluții acolo, pentru că, practic, e nevoie de un pic de timp să mergem pe recomandările OCDE.
Recomandările OCDE vorbesc și despre corelarea etapelor de promovare în carieră cu standarde profesionale, deci este vorba de o construcție a carierei didactice mai amplă, este vorba de timp pentru a putea avea rezultate obiective, de tipul evaluării standardizate pentru elevi, ca să poți să ai oglinda valorii adăugate la clasă. Și ne propunem, sigur, să venim cu o serie întreagă de propuneri, dar, din nou, aceste schimbări nu se pot întâmpla peste noapte”, a precizat Ligia Deca...

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
12 martie 2024

Peste 12.000 de profesori și aproape 170.000 de elevi și studenți, parte din proiectele educaționale ale organizației Școala de Valori, în cei 14 ani de activitate (P)
Într-o lume într-o continuă schimbare, Școala de Valori continuă și ea să își împlinească misiunea de a călăuzi tinerii să învețe să devină creatorii propriilor vieți. Cu o experiență de 14 ani în crearea de proiecte educaționale, Școala de Valori a impactat pozitiv viața celor aproape 170.000 de elevi și studenți, precum și a celor aproximativ 12.000 de profesori.
Școala de Valori este o asociație non-guvernamentală înființată în 2009, care și-a oficializat activitatea în 2010, începând cu proiectul GROW, acum cunoscut sub numele de growedu.ro. Începând cu anul trecut, asociația și-a extins misiunea și în Diasporă. L’école des Valeurs este primul avanpost Școala de Valori în spațiul european, cu scopul de a susține dezvoltarea personală și profesională a românilor care trăiesc în Diasporă: https://lecoledesvaleurs.eu/ .

Școala de Valori rămâne implicată în susținerea educației la nivel european și în implementarea de proiecte Erasmus Plus, cu accent pe integrarea tinerilor pe piața muncii, deoarece învățarea continuă centrată pe valori este cheia cu care tinerii pot să-și atingă sau, de ce nu, să își depășească potențialul maxim.

În decursul celor 14 ani, Școala de Valori a fost alături de elevii din școala primară la cei din liceele tehnologice sau teoretice, i-a susținut în procesul de alegere a traseului educațional și de carieră. Studenții au cunoscut procesul de transformare al proiectelor Școala de Valori și, acum, sunt gata să fie antreprenori sau angajați cu competențe antreprenoriale, care știu că locul lor este într-un domeniu care să fie în armonie cu abilitățile lor personale. Pentru că profesorii sunt cheia dezvoltării elevilor, Școala de Valori se implică în crearea unor experiențe educaționale unice, interactive și inspiraționale, care vizează nu doar formarea inițială dar și pe cea continuă, adresând competențele de care au nevoie pentru a lucra cu elevii contemporani.

Credem cu tărie în puterea oamenilor de autodepășire...

,,Îndrăgostiți-vă de meserie”!

,,În viață, să faci ceea ce-ți place”!

,,Îndrăgostiți-vă de meserie”!

Joi, 5 mai 2022, în cea de-a doua zi de Târg, desfășurat în Cetatea Oradea, doi politicieni au adresat mesaje speciale elevilor (tinerilor): ,,În viață, să faci ceea ce-ți place" (deputatul Ioan Mang), iar ministrul Marius Budăi i-a îndemnat: ,,Îndrăgostiți-vă de meserie"!

Ieri, în Cetatea municipiului Oradea, a continuat „Târgul locurilor de muncă şi de orientare în carieră", organizat, timp de două zile (miercuri și joi, 4-5 mai) de  A.J.O.F.M. Bihor, cu sprijinul Inspectoratului Școlar Județean Bihor, în cadrul proiectului ,,Rețea transfrontalieră pentru susținerea dezvoltării carierei profesionale în regiunea de graniță - CAREER" - cod ROHU 331, finanțat prin Programul Interreg V-A România-Ungaria, un eveniment la scară largă care reprezintă o premieră în România în ceea ce privește nivelul de organizare și numărul participanților, după cum afirma, în prima zi, Csaba Békési, directorul executiv al Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă Bihor.
În deschiderea celei de-a doua zi, pe scena artiștilor și a oficialităților au urcat, ieri, directorii A.J.O.F.M. Bihor, Adrian Morar, director executiv adjunct, Csaba Békési, directorul executiv general, dl Martin Miheller, manager al Societății de Binefacere ,,Don Orione" (Societatea care a implementat acest proiect), dl prof. dr. Horea Abrudan, generalul Inspectoratului Școlar Județean Bihor, dl Emilian Pavel, subprefect al județului Bihor, dl Felix Cozma, președinte al Agenției Naționale a Funcționarilor Publici, dl Ioan Mang, deputat în Parlamentul României, doamna Gabriela Andreea Nica, secretar general adjunct în cadrul Ministerului Muncii și Solidarității Sociale și dl Marius Budăi, ministrul Muncii și Solidarității Sociale. De la microfonul manifestării, simpaticul gojdist Mihai Dacin, moderator al evenimentelor, i-a aliniat, ,,i-a pus la punct" și i-a invitat pe trei dintre ei să se adreseze tinerilor.
Csaba Békési: ,,Mă aplec din nou în fața dumneavoastră și vă mulțumesc frumos că sunteți alături. Sunteți fantastici, sunteți tineri frumoși, iar rostul nostru este, astăzi, să vă arătăm o cale pe piața forței de muncă"...
Ioan Mang: ,,În viață nu este important ce vor alții să facă din tine, ca tânăr. Nu este important ce diplomă obții, ci este important ca în viață să faci ceea ce-ți place. Asta este una din condițiile de a fi fericit și de a avea  randament la locul de muncă: să faci ceea ce-ți place"!
Marius Budăi: ,,Am să-l plagiez pe dl director al A.J.O.F.M. Bihor (aici de față). Când mi-a prezentat prima dată proiectul mi-a spus: Scopul principal al acestui proiect este îndrăgostirea tinerilor (nu între voi, asta este altceva), îndrăgostirea tinerilor de meserie. Dragi copii, meseria este cea care ne face oameni, să știți. Este cea care, indiferent de meseria pe care ne-o alegem, o să ne ghideze în viață".
Și tare i-a mai plăcut ministrului Muncii ideea și ceea ce a văzut la Oradea, încât a declarat: ,,îmi place mult ideea și o să o preiau să o implementez la nivel național. Da! Școala, cu A.J.O.F.M. și cu Ministerul Muncii trebuie să facă echipă pentru a vă prezenta, nu neapărat pentru a vă orienta, pentru că dumneavoastră, copiii, veți alege, ci pentru a vă prezenta oportunitățile pe piața muncii. O să-l mai plagiez încă o dată pe dl director: Îndrăgostiți-vă de meserie"!
E tare popular, sincer și deschis domnul ministru! Prin curte și pe la standuri, a dat mâna toată lumea!
Vedeți și aflați mai multe din imaginile pe care vi le prezentăm (în prima zi am publicat 126 de poze).
Ovidiu Dan
Vedeți mai multe poze (81 de poze) în Galeria foto: ,,Îndrăgostiți-vă de meserie”!

Trimite email
joi, 13 iunie 2024, 06:34:04 Ora de vară a Europei de Est