Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
5 aprilie 2022

1.Elevii unei școli din Gorj au dat de două ori simularea la Evaluarea Națională 2022 la limba și literatura română, după ce profesorii le-au distribuit subiectele greșite / Elevii au primit subiectele adresate celor care învață în limba maghiară.
O anchetă la Școala Albeni din județul Gorj a fost deschisă de Inspectoratul Școlar, după ce elevii de clasa a VIII-a au primit ieri, la simularea Evaluării Naționale 2022 subiecte dedicate elevilor care studiază în limba maghiară și care învață limba română ca limbă secundară. După terminarea examenului, copiii au fost rechemați în sala de examen pentru a susține din nou simularea cu subiectele destinate lor, potrivit Europa FM.
Aproape 30 de elevi de clasa a VIII-a de la Școala Gimnazială Albeni, școală cu predare doar în limba română, au susținut luni de două ori simularea la Evaluarea Națională. La ora 9.00, când a început examenul, elevii au primit subiectele pentru școlile cu predare în limba maghiară, deși la Gorj nu există nicio astfel de unitate de învățământ.

2. Studenții din România ar putea accesa împrumuturi prin Fondul European de Investiții – temă discutată la Luxemburg de ministrul Sorin Cîmpeanu cu vicepreședintele Băncii Europene de Investiții, Christian Thomsen.
Posibilitățile accesării de către studenți a unor împrumuturi prin Fondul European de Investiții (FEI) au fost discutate de ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, cu vicepreședintele Băncii Europene de Investiții, Christian Kettel Thomsen, potrivit unui comunicat primit de Edupedu.ro.
„Un subiect important pe agenda discuțiilor a fost sprijinul pe care BEI îl poate acorda procesului de dezvoltare a învățământului superior în România”, scriu reprezentanții ministerului.
„A fost analizată și oferta de suport din partea BEI pentru integrarea refugiaților ucraineni, cu accent pe sprijinul oferit elevilor și studenților. Alte teme atinse au vizat oportunitățile de cooperare în cadrul PNRR și în contextul cadrului financiar multianual (2021 – 2027), precum și posibilitățile accesării de către studenți a unor împrumuturi prin Fondul European de Investiții (FEI)”, potrivit sursei citate.

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
10 ianuarie 2022
1.Testele de salivă pentru elevi nu ajung în școli prea curând, contestația depusă abia azi la licitație are 10 zile termen pentru rezolvare / Ovidiu Zară, Consiliul de Soluționare a Contestațiilor: Mai poate exista o întârziere și după aceea, decizia C.N.S.C. va putea fi și ea contestată

Testele de salivă destinate elevilor nu vor ajunge mai devreme de două săptămâni în școli din cauza contestației la procedura de licitație. Procedura prevede că, după ce contestația a fost înaintată, Oficiul Național pentru Achiziții Publice (O.N.A.C.) are la dispoziție maximum cinci zile să pună la dispoziția Consiliului Național de Soluționare a Contestațiilor (C.N.S.C.) pentru depunerea dosarului cu toate informațiile necesare rezolvării contestației. Apoi, C.N.S.C. are la dispoziție 10 zile pentru comunicarea unei decizii, însă probabil că nu va dura 10 zile ci mai puțin, având în vedere situația urgentă din sistemul de învățământ, a explicat pentru Edupedu.ro Ovidiu Zară, purtătoruld e cuvânt al instituției.

8 ianuarie 2022
2.Experimente virtuale de Chimie și Biologie și învățarea digitală a ortogramelor, lecțiile create de profesorii Florin Viu și Ramona Drăguț, premiate în Concursul #Digitaliada: „Încrederea în puterile mele de-a face ceva pentru elevii mei a fost un mare câștig”

„Câștigarea unui premiu, știind că materialul a fost jurizat de profesori de prestigiu și cu experiență, înseamnă încredere. Capeți încredere în munca ta, vezi că poți face lucruri de valoare care să-i ajute pe elevi”. Mărturia vine de la învățătoarea Ramona Drăguț, câștigătoare la concursul #Digitaliada de anul trecut cu proiectul „Scriem corect”. Premiant de asemenea anii trecuți și participant acum din nou la ediția 6, Florin Viu, profesor de Chimie și Biologie a povestit pe larg pentru Edupedu.ro cum a început primele experimente virtuale pentru copii, cum s-a dezvoltat relația cu elevii în orele în care digitalul a fost parte, precum și transferul la Casa Corpului Didactic, unde tocmai a promovat examenul de metodiști pentru dezvoltarea de resurse educaționale. „La Casa Corpului Didactic tot în urma performanțelor obținute la concursul #Digitaliada am venit”, a explicat profesorul.

,,Îndrăgostiți-vă de meserie”!

,,În viață, să faci ceea ce-ți place”!

,,Îndrăgostiți-vă de meserie”!

Joi, 5 mai 2022, în cea de-a doua zi de Târg, desfășurat în Cetatea Oradea, doi politicieni au adresat mesaje speciale elevilor (tinerilor): ,,În viață, să faci ceea ce-ți place" (deputatul Ioan Mang), iar ministrul Marius Budăi i-a îndemnat: ,,Îndrăgostiți-vă de meserie"!

Ieri, în Cetatea municipiului Oradea, a continuat „Târgul locurilor de muncă şi de orientare în carieră", organizat, timp de două zile (miercuri și joi, 4-5 mai) de  A.J.O.F.M. Bihor, cu sprijinul Inspectoratului Școlar Județean Bihor, în cadrul proiectului ,,Rețea transfrontalieră pentru susținerea dezvoltării carierei profesionale în regiunea de graniță - CAREER" - cod ROHU 331, finanțat prin Programul Interreg V-A România-Ungaria, un eveniment la scară largă care reprezintă o premieră în România în ceea ce privește nivelul de organizare și numărul participanților, după cum afirma, în prima zi, Csaba Békési, directorul executiv al Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă Bihor.
În deschiderea celei de-a doua zi, pe scena artiștilor și a oficialităților au urcat, ieri, directorii A.J.O.F.M. Bihor, Adrian Morar, director executiv adjunct, Csaba Békési, directorul executiv general, dl Martin Miheller, manager al Societății de Binefacere ,,Don Orione" (Societatea care a implementat acest proiect), dl prof. dr. Horea Abrudan, generalul Inspectoratului Școlar Județean Bihor, dl Emilian Pavel, subprefect al județului Bihor, dl Felix Cozma, președinte al Agenției Naționale a Funcționarilor Publici, dl Ioan Mang, deputat în Parlamentul României, doamna Gabriela Andreea Nica, secretar general adjunct în cadrul Ministerului Muncii și Solidarității Sociale și dl Marius Budăi, ministrul Muncii și Solidarității Sociale. De la microfonul manifestării, simpaticul gojdist Mihai Dacin, moderator al evenimentelor, i-a aliniat, ,,i-a pus la punct" și i-a invitat pe trei dintre ei să se adreseze tinerilor.
Csaba Békési: ,,Mă aplec din nou în fața dumneavoastră și vă mulțumesc frumos că sunteți alături. Sunteți fantastici, sunteți tineri frumoși, iar rostul nostru este, astăzi, să vă arătăm o cale pe piața forței de muncă"...
Ioan Mang: ,,În viață nu este important ce vor alții să facă din tine, ca tânăr. Nu este important ce diplomă obții, ci este important ca în viață să faci ceea ce-ți place. Asta este una din condițiile de a fi fericit și de a avea  randament la locul de muncă: să faci ceea ce-ți place"!
Marius Budăi: ,,Am să-l plagiez pe dl director al A.J.O.F.M. Bihor (aici de față). Când mi-a prezentat prima dată proiectul mi-a spus: Scopul principal al acestui proiect este îndrăgostirea tinerilor (nu între voi, asta este altceva), îndrăgostirea tinerilor de meserie. Dragi copii, meseria este cea care ne face oameni, să știți. Este cea care, indiferent de meseria pe care ne-o alegem, o să ne ghideze în viață".
Și tare i-a mai plăcut ministrului Muncii ideea și ceea ce a văzut la Oradea, încât a declarat: ,,îmi place mult ideea și o să o preiau să o implementez la nivel național. Da! Școala, cu A.J.O.F.M. și cu Ministerul Muncii trebuie să facă echipă pentru a vă prezenta, nu neapărat pentru a vă orienta, pentru că dumneavoastră, copiii, veți alege, ci pentru a vă prezenta oportunitățile pe piața muncii. O să-l mai plagiez încă o dată pe dl director: Îndrăgostiți-vă de meserie"!
E tare popular, sincer și deschis domnul ministru! Prin curte și pe la standuri, a dat mâna toată lumea!
Vedeți și aflați mai multe din imaginile pe care vi le prezentăm (în prima zi am publicat 126 de poze).
Ovidiu Dan
Vedeți mai multe poze (81 de poze) în Galeria foto: ,,Îndrăgostiți-vă de meserie”!

Trimite email

Pentru mai multe poze click aici

joi, 26 mai 2022