Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
5 aprilie 2022

1.Elevii unei școli din Gorj au dat de două ori simularea la Evaluarea Națională 2022 la limba și literatura română, după ce profesorii le-au distribuit subiectele greșite / Elevii au primit subiectele adresate celor care învață în limba maghiară.
O anchetă la Școala Albeni din județul Gorj a fost deschisă de Inspectoratul Școlar, după ce elevii de clasa a VIII-a au primit ieri, la simularea Evaluării Naționale 2022 subiecte dedicate elevilor care studiază în limba maghiară și care învață limba română ca limbă secundară. După terminarea examenului, copiii au fost rechemați în sala de examen pentru a susține din nou simularea cu subiectele destinate lor, potrivit Europa FM.
Aproape 30 de elevi de clasa a VIII-a de la Școala Gimnazială Albeni, școală cu predare doar în limba română, au susținut luni de două ori simularea la Evaluarea Națională. La ora 9.00, când a început examenul, elevii au primit subiectele pentru școlile cu predare în limba maghiară, deși la Gorj nu există nicio astfel de unitate de învățământ.

2. Studenții din România ar putea accesa împrumuturi prin Fondul European de Investiții – temă discutată la Luxemburg de ministrul Sorin Cîmpeanu cu vicepreședintele Băncii Europene de Investiții, Christian Thomsen.
Posibilitățile accesării de către studenți a unor împrumuturi prin Fondul European de Investiții (FEI) au fost discutate de ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, cu vicepreședintele Băncii Europene de Investiții, Christian Kettel Thomsen, potrivit unui comunicat primit de Edupedu.ro.
„Un subiect important pe agenda discuțiilor a fost sprijinul pe care BEI îl poate acorda procesului de dezvoltare a învățământului superior în România”, scriu reprezentanții ministerului.
„A fost analizată și oferta de suport din partea BEI pentru integrarea refugiaților ucraineni, cu accent pe sprijinul oferit elevilor și studenților. Alte teme atinse au vizat oportunitățile de cooperare în cadrul PNRR și în contextul cadrului financiar multianual (2021 – 2027), precum și posibilitățile accesării de către studenți a unor împrumuturi prin Fondul European de Investiții (FEI)”, potrivit sursei citate.

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
10 ianuarie 2022
1.Testele de salivă pentru elevi nu ajung în școli prea curând, contestația depusă abia azi la licitație are 10 zile termen pentru rezolvare / Ovidiu Zară, Consiliul de Soluționare a Contestațiilor: Mai poate exista o întârziere și după aceea, decizia C.N.S.C. va putea fi și ea contestată

Testele de salivă destinate elevilor nu vor ajunge mai devreme de două săptămâni în școli din cauza contestației la procedura de licitație. Procedura prevede că, după ce contestația a fost înaintată, Oficiul Național pentru Achiziții Publice (O.N.A.C.) are la dispoziție maximum cinci zile să pună la dispoziția Consiliului Național de Soluționare a Contestațiilor (C.N.S.C.) pentru depunerea dosarului cu toate informațiile necesare rezolvării contestației. Apoi, C.N.S.C. are la dispoziție 10 zile pentru comunicarea unei decizii, însă probabil că nu va dura 10 zile ci mai puțin, având în vedere situația urgentă din sistemul de învățământ, a explicat pentru Edupedu.ro Ovidiu Zară, purtătoruld e cuvânt al instituției.

8 ianuarie 2022
2.Experimente virtuale de Chimie și Biologie și învățarea digitală a ortogramelor, lecțiile create de profesorii Florin Viu și Ramona Drăguț, premiate în Concursul #Digitaliada: „Încrederea în puterile mele de-a face ceva pentru elevii mei a fost un mare câștig”

„Câștigarea unui premiu, știind că materialul a fost jurizat de profesori de prestigiu și cu experiență, înseamnă încredere. Capeți încredere în munca ta, vezi că poți face lucruri de valoare care să-i ajute pe elevi”. Mărturia vine de la învățătoarea Ramona Drăguț, câștigătoare la concursul #Digitaliada de anul trecut cu proiectul „Scriem corect”. Premiant de asemenea anii trecuți și participant acum din nou la ediția 6, Florin Viu, profesor de Chimie și Biologie a povestit pe larg pentru Edupedu.ro cum a început primele experimente virtuale pentru copii, cum s-a dezvoltat relația cu elevii în orele în care digitalul a fost parte, precum și transferul la Casa Corpului Didactic, unde tocmai a promovat examenul de metodiști pentru dezvoltarea de resurse educaționale. „La Casa Corpului Didactic tot în urma performanțelor obținute la concursul #Digitaliada am venit”, a explicat profesorul.

Proiectul eTwinning „YES-Your English Sources”

Şcoala Gimnazială ,,Dacia” a desfăşurat

Proiectul eTwinning „YES-Your English Sources”

Şcoala Gimnazială ,,Dacia" a desfăşurat proiectul eTwinning „YES-Your English Sources" în perioada septembrie 2021- mai 2022, alături de şcoli din Italia, Republica Moldova, Macedonia, Polonia, Ucraina, Iordania şi de încă zece şcoli din Turcia, una dintre acestea fiind şi fondatoarea proiectului. Protagonişti au fost elevi ai clasei a VII-a D (Carla Mlendea, Sara Mlendea, Ayanna Câmpan, David Nagy, Eduard Boldizsar, Bogdan Jurjuţ și Mihai Haneş) care au comunicat în limba engleză cu colegii lor din întreaga Europă şi au colaborat pentru a-și îndeplini propria sarcină de muncă.

Activitățile derulate în cadrul acestui proiect au avut o conexiune deosebit de bună cu curriculumul activității școlare. Obiectivul principal a fost de a permite elevilor să îşi dezvolte competenţele în limba engleză, folosindu-şi creativitatea, imaginaţia şi cunostinţele acumulate la clasă. Împreună cu colegii lor din ţările partenere, ei au creat o revistă de benzi desenate, un dicţionar vizual, au inventat diverse puzzle-uri şi jocuri pornind de la o temă dată, au realizat povești, pe care le-au ilustrat ei înşişi şi au elaborat biografia marelui muzician Wolfgang Amadeus Mozart. Toate aceste materiale sunt concretizate în cărţi, atât digitate, cât şi tipărite (Cartoon Book, Game and Puzzle book, Traveller Story Book, Visual Dictionary, Biography Book) şi conţin diverse exerciţii de vocabular şi de înţelegere a unui text scris, care pot fi oricând utilizate ca resurse la orele de limba engleză. Copiii au fost încântaţi să realizeze un podcast pentru cartea de povestiri, ceea ce reprezintă, de asemenea, un material autentic, atractiv şi util în cadrul lecţiilor de limba engleză.
Elevii și-au îmbunătăţit competenţele digitale prin aplicarea atât a instrumentelor furnizate de Twinspace, cât şi a instrumentelor web 2.0 precum: Canva, Padlet, Genially, Storyboardthat, QR code generator, Mentimeter, Book creator, Calameo, Heyzine Fipbooks, Kahoot, Blooket, textgiraffe, Linoit, Zoom, Adobe Connect, You Tube, Viva Video etc.
Schimbul de idei şi bune practici cu colegii din ţările partenere, prin intermediul webinariilor şi nu numai, şi-a demonstrat pe deplin eficacitatea, creativitatea şi motivaţia, ajutându-i pe elevi să-şi dezvolte stima de sine şi să-şi lărgească sfera de cunoaştere.
Dincolo de posibilitatea de a-şi spori cunostinţele de limba engleză şi de a lega prietenii cu copii de vârsta lor din alte ţări, elevii au învăţat multe lucruri despre cultura şi tradiţiile reprezentative pentru ţările  participante la proiect, conştientizând apartenenţa la familia europeană şi bogăţia acesteia, lingvistică şi culturală.
Participarea la proiectul eTwinning „YES-Your English Sources" a însemnat atât pentru mine, cât şi pentru elevii mei, o experienţă de practică educativă nouă menită să stimuleze creativitatea şi motivaţia copiilor.
Prof. Raluca Sarca-Crișan
Vedețí mai multe poze în Galeria foto: Proiectul eTwinning „YES-Your English Sources”

Trimite email

Pentru mai multe poze click aici

joi, 26 mai 2022