Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
5 aprilie 2022

1.Elevii unei școli din Gorj au dat de două ori simularea la Evaluarea Națională 2022 la limba și literatura română, după ce profesorii le-au distribuit subiectele greșite / Elevii au primit subiectele adresate celor care învață în limba maghiară.
O anchetă la Școala Albeni din județul Gorj a fost deschisă de Inspectoratul Școlar, după ce elevii de clasa a VIII-a au primit ieri, la simularea Evaluării Naționale 2022 subiecte dedicate elevilor care studiază în limba maghiară și care învață limba română ca limbă secundară. După terminarea examenului, copiii au fost rechemați în sala de examen pentru a susține din nou simularea cu subiectele destinate lor, potrivit Europa FM.
Aproape 30 de elevi de clasa a VIII-a de la Școala Gimnazială Albeni, școală cu predare doar în limba română, au susținut luni de două ori simularea la Evaluarea Națională. La ora 9.00, când a început examenul, elevii au primit subiectele pentru școlile cu predare în limba maghiară, deși la Gorj nu există nicio astfel de unitate de învățământ.

2. Studenții din România ar putea accesa împrumuturi prin Fondul European de Investiții – temă discutată la Luxemburg de ministrul Sorin Cîmpeanu cu vicepreședintele Băncii Europene de Investiții, Christian Thomsen.
Posibilitățile accesării de către studenți a unor împrumuturi prin Fondul European de Investiții (FEI) au fost discutate de ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, cu vicepreședintele Băncii Europene de Investiții, Christian Kettel Thomsen, potrivit unui comunicat primit de Edupedu.ro.
„Un subiect important pe agenda discuțiilor a fost sprijinul pe care BEI îl poate acorda procesului de dezvoltare a învățământului superior în România”, scriu reprezentanții ministerului.
„A fost analizată și oferta de suport din partea BEI pentru integrarea refugiaților ucraineni, cu accent pe sprijinul oferit elevilor și studenților. Alte teme atinse au vizat oportunitățile de cooperare în cadrul PNRR și în contextul cadrului financiar multianual (2021 – 2027), precum și posibilitățile accesării de către studenți a unor împrumuturi prin Fondul European de Investiții (FEI)”, potrivit sursei citate.

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
10 ianuarie 2022
1.Testele de salivă pentru elevi nu ajung în școli prea curând, contestația depusă abia azi la licitație are 10 zile termen pentru rezolvare / Ovidiu Zară, Consiliul de Soluționare a Contestațiilor: Mai poate exista o întârziere și după aceea, decizia C.N.S.C. va putea fi și ea contestată

Testele de salivă destinate elevilor nu vor ajunge mai devreme de două săptămâni în școli din cauza contestației la procedura de licitație. Procedura prevede că, după ce contestația a fost înaintată, Oficiul Național pentru Achiziții Publice (O.N.A.C.) are la dispoziție maximum cinci zile să pună la dispoziția Consiliului Național de Soluționare a Contestațiilor (C.N.S.C.) pentru depunerea dosarului cu toate informațiile necesare rezolvării contestației. Apoi, C.N.S.C. are la dispoziție 10 zile pentru comunicarea unei decizii, însă probabil că nu va dura 10 zile ci mai puțin, având în vedere situația urgentă din sistemul de învățământ, a explicat pentru Edupedu.ro Ovidiu Zară, purtătoruld e cuvânt al instituției.

8 ianuarie 2022
2.Experimente virtuale de Chimie și Biologie și învățarea digitală a ortogramelor, lecțiile create de profesorii Florin Viu și Ramona Drăguț, premiate în Concursul #Digitaliada: „Încrederea în puterile mele de-a face ceva pentru elevii mei a fost un mare câștig”

„Câștigarea unui premiu, știind că materialul a fost jurizat de profesori de prestigiu și cu experiență, înseamnă încredere. Capeți încredere în munca ta, vezi că poți face lucruri de valoare care să-i ajute pe elevi”. Mărturia vine de la învățătoarea Ramona Drăguț, câștigătoare la concursul #Digitaliada de anul trecut cu proiectul „Scriem corect”. Premiant de asemenea anii trecuți și participant acum din nou la ediția 6, Florin Viu, profesor de Chimie și Biologie a povestit pe larg pentru Edupedu.ro cum a început primele experimente virtuale pentru copii, cum s-a dezvoltat relația cu elevii în orele în care digitalul a fost parte, precum și transferul la Casa Corpului Didactic, unde tocmai a promovat examenul de metodiști pentru dezvoltarea de resurse educaționale. „La Casa Corpului Didactic tot în urma performanțelor obținute la concursul #Digitaliada am venit”, a explicat profesorul.

Persoanele vaccinate își pot ridica tichetele valorice de la Primăria Oradea, în zilele de luni și miercuri

Din 9 mai,

Persoanele vaccinate își pot ridica tichetele valorice de la Primăria Oradea, în zilele de luni și miercuri

Persoanele vaccinate împotriva Covid-19, cu schema completă, își pot ridica tichetele de masă pe suport hârtie în valoare totală de 100 lei, începând din 9 mai, de la sediul Primăriei Oradea, Sala Ghișeelor (Piramidă). Acestea pot fi ridicate exclusiv în zilele de luni și miercuri, în intervalul orar 8.00 - 18.00, ghișeul dedicat fiind semnalizat corespunzător.

Pentru a putea intra în posesia acestora, persoanele îndreptățite trebuie să prezinte la ghișeu, actul de identitate și adeverința de vaccinare, din care să reiasă data și centrul de vaccinare unde s-a efectuat vaccinarea. Prezentarea acestor acte este obligatorie!
Reamintim că, potrivit OUG nr. 44 din 14 aprilie 2022 privind stabilirea unor măsuri în cadrul sistemului de sănătate, precum și pentru interpretarea, modificarea și completarea unor acte normative, începând cu data de 1 mai 2022, toate centrele de vaccinare care au fost organizate de către autoritățile publice locale, în alte locații decât cele din cadrul unităților sanitare publice cu paturi, inclusiv Centrul de vaccinare de tip modular, amplasat în Piața Emanuil Gojdu, vizavi de Catedrala Ortodoxă, și-au încetat activitatea.
Precizăm faptul că, în conformitate cu prevederile Ordinului nr. 1863/2021, art. 5, alineatul (1), tichetele de masă se acordă persoanelor vaccinate împotriva Covid-19 cu schemă completă de vaccinare, după data de 3.09.2021, data intrării în vigoare a actului normativ menționat anterior.
Schema completă de vaccinare cu vaccinurile împotriva Sars-CoV-2 autorizate în România este:
-vaccin Comirnaty - PFIZER BioNTech - două doze
-vaccin Spikevax - MODERNA - două doze
-vaccin Vaxzevria - ASTRAZENECA/OXFORD - două doze
-vaccin Johnson & Johnson - JANSSEN/JOHNSON & JOHNSON - o doză
Primăria Municipiului Oradea va asigura exclusiv distribuirea tichetelor în cazul persoanelor care s-au vaccinat la următoarele centre:
-Centrul de vaccinare de tip modular din Piața Emanuil Gojdu
-Centrul de vaccinare de la parter clădire internat Colegiul Tehnic ,,Traian Vuia''
-Centrul de vaccinare din incinta Orășelului Copiilor
-Centrul de vaccinare din incinta Auchan
-Centrul de vaccinare din incinta Era Shopping Park.
Persoanele care s-au vaccinat împotriva Covid-19 cu schema completă pot ridica tichetele de masă în termen de șase luni de la completarea schemei primare de vaccinare. În caz de neutilizare, acestea vor fi redistribuite de către Direcția de Sănătate Publică Bihor, în funcție de necesități, între centrele de vaccinare, cabinetele medicilor de familie, respectiv ambulatoriile de specialitate.

Trimite email

joi, 26 mai 2022