Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
5 aprilie 2022

1.Elevii unei școli din Gorj au dat de două ori simularea la Evaluarea Națională 2022 la limba și literatura română, după ce profesorii le-au distribuit subiectele greșite / Elevii au primit subiectele adresate celor care învață în limba maghiară.
O anchetă la Școala Albeni din județul Gorj a fost deschisă de Inspectoratul Școlar, după ce elevii de clasa a VIII-a au primit ieri, la simularea Evaluării Naționale 2022 subiecte dedicate elevilor care studiază în limba maghiară și care învață limba română ca limbă secundară. După terminarea examenului, copiii au fost rechemați în sala de examen pentru a susține din nou simularea cu subiectele destinate lor, potrivit Europa FM.
Aproape 30 de elevi de clasa a VIII-a de la Școala Gimnazială Albeni, școală cu predare doar în limba română, au susținut luni de două ori simularea la Evaluarea Națională. La ora 9.00, când a început examenul, elevii au primit subiectele pentru școlile cu predare în limba maghiară, deși la Gorj nu există nicio astfel de unitate de învățământ.

2. Studenții din România ar putea accesa împrumuturi prin Fondul European de Investiții – temă discutată la Luxemburg de ministrul Sorin Cîmpeanu cu vicepreședintele Băncii Europene de Investiții, Christian Thomsen.
Posibilitățile accesării de către studenți a unor împrumuturi prin Fondul European de Investiții (FEI) au fost discutate de ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, cu vicepreședintele Băncii Europene de Investiții, Christian Kettel Thomsen, potrivit unui comunicat primit de Edupedu.ro.
„Un subiect important pe agenda discuțiilor a fost sprijinul pe care BEI îl poate acorda procesului de dezvoltare a învățământului superior în România”, scriu reprezentanții ministerului.
„A fost analizată și oferta de suport din partea BEI pentru integrarea refugiaților ucraineni, cu accent pe sprijinul oferit elevilor și studenților. Alte teme atinse au vizat oportunitățile de cooperare în cadrul PNRR și în contextul cadrului financiar multianual (2021 – 2027), precum și posibilitățile accesării de către studenți a unor împrumuturi prin Fondul European de Investiții (FEI)”, potrivit sursei citate.

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
10 ianuarie 2022
1.Testele de salivă pentru elevi nu ajung în școli prea curând, contestația depusă abia azi la licitație are 10 zile termen pentru rezolvare / Ovidiu Zară, Consiliul de Soluționare a Contestațiilor: Mai poate exista o întârziere și după aceea, decizia C.N.S.C. va putea fi și ea contestată

Testele de salivă destinate elevilor nu vor ajunge mai devreme de două săptămâni în școli din cauza contestației la procedura de licitație. Procedura prevede că, după ce contestația a fost înaintată, Oficiul Național pentru Achiziții Publice (O.N.A.C.) are la dispoziție maximum cinci zile să pună la dispoziția Consiliului Național de Soluționare a Contestațiilor (C.N.S.C.) pentru depunerea dosarului cu toate informațiile necesare rezolvării contestației. Apoi, C.N.S.C. are la dispoziție 10 zile pentru comunicarea unei decizii, însă probabil că nu va dura 10 zile ci mai puțin, având în vedere situația urgentă din sistemul de învățământ, a explicat pentru Edupedu.ro Ovidiu Zară, purtătoruld e cuvânt al instituției.

8 ianuarie 2022
2.Experimente virtuale de Chimie și Biologie și învățarea digitală a ortogramelor, lecțiile create de profesorii Florin Viu și Ramona Drăguț, premiate în Concursul #Digitaliada: „Încrederea în puterile mele de-a face ceva pentru elevii mei a fost un mare câștig”

„Câștigarea unui premiu, știind că materialul a fost jurizat de profesori de prestigiu și cu experiență, înseamnă încredere. Capeți încredere în munca ta, vezi că poți face lucruri de valoare care să-i ajute pe elevi”. Mărturia vine de la învățătoarea Ramona Drăguț, câștigătoare la concursul #Digitaliada de anul trecut cu proiectul „Scriem corect”. Premiant de asemenea anii trecuți și participant acum din nou la ediția 6, Florin Viu, profesor de Chimie și Biologie a povestit pe larg pentru Edupedu.ro cum a început primele experimente virtuale pentru copii, cum s-a dezvoltat relația cu elevii în orele în care digitalul a fost parte, precum și transferul la Casa Corpului Didactic, unde tocmai a promovat examenul de metodiști pentru dezvoltarea de resurse educaționale. „La Casa Corpului Didactic tot în urma performanțelor obținute la concursul #Digitaliada am venit”, a explicat profesorul.

„Cărțile ne fac mai înțelepți”

Doamna viceprimar Arina Moş a participat la deschiderea Târgului de carte ,,Gaudeamus

„Cărțile ne fac mai înțelepți”

Târgul de carte ,,Gaudeamus" și-a deschis azi (miercuri, 11 mai 2022) porțile pentru a opta oară la Oradea.

Evenimentul se desfășoară în Piața Unirii și este organizat de către Radio România, Primăria Municipiului Oradea și Asociația pentru Promovarea Turismului din Oradea și Regiune.
La deschiderea oficială a evenimentului a participat doamna viceprimar Arina Moș, alături de dl Bogdan Roșca, manager general al Radio Cluj și de dl prof. univ dr. habil. Sorin Șipoș, directorul Școlii Doctorale de Istorie de la Universitatea Oradea, președintele de onoare al acestei ediții.
„În această săptămână, în cultură, ora exactă se dă din cel mai frumos oraș din România, Oradea, capitala Art Nouveau a României. Noi avem toată deschiderea spre activități culturale și de aceea doresc să mulțumesc organizatorilor acestui frumos eveniment, tuturor editurilor participante și expozanților. Este o onoare pentru noi. Astfel de evenimente reușesc să aducă împreună o comunitate frumoasă, o comunitate culturală. Cu siguranță, cărțile ne fac mai înțelepți. Oradea are toată deschiderea față de toate activitățile culturale pe care ni le-am propus să le avem aici. Vă așteptăm și vă invităm la cel mai frumos târg de carte organizat în orașul nostru de 8 ani", a mai spus doamna viceprimar Arina Moș.
Târgul va fi deschis până duminică, 15 mai (inclusiv), în intervalul orar 10.00-21.00. La această ediție  participă 47 de expozanți, care aduc în fața publicului aproximativ 20.000 de titluri. Totodată, sunt programate să se desfășoare peste 30 de evenimente editoriale, au loc două ateliere de pictură, dar și o expoziție de pictură.
În pavilioanele expoziționale din Piața Unirii, vizitatorii vor găsi standuri cu cărți pentru copii, cărți de știință, beletristică, dar și CD-uri sau jocuri.
Dl manager Bogdan Roșca a apreciat efortul și susținerea administrației locale în organizarea evenimentului, precum și importanța unei informări cât mai corecte în aceste vremuri.
„Vă invit, în această săptămână, să zăboviți puțin la standurile cu cărți din cadrul celei de-a opta ediții a Târgului de carte ,,Gaudeamus". De-a lungul timpului, acest târg de carte a crescut, așa cum este și normal, pentru că ne-am bucurat aici, la Oradea, de sprijinul administrației locale și țin să le mulțumesc celor care conduc acest oraș pentru tot sprijinul.
Trăim vremuri tulburi și suntem asaltați de informații false. Nu există, cred, o cale mai bună de a-ți fabrica un scut împotriva acestor informații false, a dezinformării, a manipulării, decât cultura. Trebuie să fim tot timpul upgradați la zi cu informații noi, cu informații scrise de oameni responsabili în domeniul lor", a declarat Bogdan Roșca.
Deschiderea oficială a târgului i-a revenit domnului prof. univ. dr. habil. Sorin Șipoș, președintele de onoare al acestei ediții.
„Oradea s-a fondat ca o urbe interetnică, interconfesională și reprezintă un centru important din toate punctele de vedere. De aceea, cartea, biblioteca, învățământul universitar reprezintă și au reprezentat repere importante pentru urbea de pe malul Crișului. În momentul de față, avem o sursă documentară de o importanță capitală; este vorba de Registrul de la Oradea; este singurul document din tot spațiul Europei Occidentale și Europei Centrale care vorbește despre dimensiunea interetnică și interconfesională a orașului.
La acest festival de inteligență, de educație, de erudiție, îi invităm să participe pe toți orădenii, pe toți bihorenii", a conchis dl prof. univ. dr. habil. Sorin Șipoș.
Vedeți mai multe poze (66 de poze) în Galeria foto: „Cărțile ne fac mai înțelepți”.

Trimite email

Pentru mai multe poze click aici

joi, 26 mai 2022