Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
5 aprilie 2022

1.Elevii unei școli din Gorj au dat de două ori simularea la Evaluarea Națională 2022 la limba și literatura română, după ce profesorii le-au distribuit subiectele greșite / Elevii au primit subiectele adresate celor care învață în limba maghiară.
O anchetă la Școala Albeni din județul Gorj a fost deschisă de Inspectoratul Școlar, după ce elevii de clasa a VIII-a au primit ieri, la simularea Evaluării Naționale 2022 subiecte dedicate elevilor care studiază în limba maghiară și care învață limba română ca limbă secundară. După terminarea examenului, copiii au fost rechemați în sala de examen pentru a susține din nou simularea cu subiectele destinate lor, potrivit Europa FM.
Aproape 30 de elevi de clasa a VIII-a de la Școala Gimnazială Albeni, școală cu predare doar în limba română, au susținut luni de două ori simularea la Evaluarea Națională. La ora 9.00, când a început examenul, elevii au primit subiectele pentru școlile cu predare în limba maghiară, deși la Gorj nu există nicio astfel de unitate de învățământ.

2. Studenții din România ar putea accesa împrumuturi prin Fondul European de Investiții – temă discutată la Luxemburg de ministrul Sorin Cîmpeanu cu vicepreședintele Băncii Europene de Investiții, Christian Thomsen.
Posibilitățile accesării de către studenți a unor împrumuturi prin Fondul European de Investiții (FEI) au fost discutate de ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, cu vicepreședintele Băncii Europene de Investiții, Christian Kettel Thomsen, potrivit unui comunicat primit de Edupedu.ro.
„Un subiect important pe agenda discuțiilor a fost sprijinul pe care BEI îl poate acorda procesului de dezvoltare a învățământului superior în România”, scriu reprezentanții ministerului.
„A fost analizată și oferta de suport din partea BEI pentru integrarea refugiaților ucraineni, cu accent pe sprijinul oferit elevilor și studenților. Alte teme atinse au vizat oportunitățile de cooperare în cadrul PNRR și în contextul cadrului financiar multianual (2021 – 2027), precum și posibilitățile accesării de către studenți a unor împrumuturi prin Fondul European de Investiții (FEI)”, potrivit sursei citate.

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
10 ianuarie 2022
1.Testele de salivă pentru elevi nu ajung în școli prea curând, contestația depusă abia azi la licitație are 10 zile termen pentru rezolvare / Ovidiu Zară, Consiliul de Soluționare a Contestațiilor: Mai poate exista o întârziere și după aceea, decizia C.N.S.C. va putea fi și ea contestată

Testele de salivă destinate elevilor nu vor ajunge mai devreme de două săptămâni în școli din cauza contestației la procedura de licitație. Procedura prevede că, după ce contestația a fost înaintată, Oficiul Național pentru Achiziții Publice (O.N.A.C.) are la dispoziție maximum cinci zile să pună la dispoziția Consiliului Național de Soluționare a Contestațiilor (C.N.S.C.) pentru depunerea dosarului cu toate informațiile necesare rezolvării contestației. Apoi, C.N.S.C. are la dispoziție 10 zile pentru comunicarea unei decizii, însă probabil că nu va dura 10 zile ci mai puțin, având în vedere situația urgentă din sistemul de învățământ, a explicat pentru Edupedu.ro Ovidiu Zară, purtătoruld e cuvânt al instituției.

8 ianuarie 2022
2.Experimente virtuale de Chimie și Biologie și învățarea digitală a ortogramelor, lecțiile create de profesorii Florin Viu și Ramona Drăguț, premiate în Concursul #Digitaliada: „Încrederea în puterile mele de-a face ceva pentru elevii mei a fost un mare câștig”

„Câștigarea unui premiu, știind că materialul a fost jurizat de profesori de prestigiu și cu experiență, înseamnă încredere. Capeți încredere în munca ta, vezi că poți face lucruri de valoare care să-i ajute pe elevi”. Mărturia vine de la învățătoarea Ramona Drăguț, câștigătoare la concursul #Digitaliada de anul trecut cu proiectul „Scriem corect”. Premiant de asemenea anii trecuți și participant acum din nou la ediția 6, Florin Viu, profesor de Chimie și Biologie a povestit pe larg pentru Edupedu.ro cum a început primele experimente virtuale pentru copii, cum s-a dezvoltat relația cu elevii în orele în care digitalul a fost parte, precum și transferul la Casa Corpului Didactic, unde tocmai a promovat examenul de metodiști pentru dezvoltarea de resurse educaționale. „La Casa Corpului Didactic tot în urma performanțelor obținute la concursul #Digitaliada am venit”, a explicat profesorul.

„Educația și învățarea despre energia solară” („Solar Power EducationandLearning”)

Deschiderea mobilității a IV-a, din cadrului Proiectului Erasmus +

„Educația și învățarea despre energia solară” („Solar Power EducationandLearning”)

La Școala Gimnazială „Avram Iancu" Oradea, luni, 9 mai 2022 a fost dublă sărbătoare: pe de o parte, elevi și dascăli deopotrivă, au sărbătorit ziua Europei, iar pe de altă parte a avut loc un eveniment deosebit, și anume deschiderea mobilității a IV-a din cadrul Proiectului Erasmus+ „Solar Power EducationandLearning". Astfel Școala Gimnazială „Avram Iancu" este gazdă pentru o săptămână pentru partenerii din cinci țări, după cum urmează: Turcia, Italia, Croația, Portugalia și Bulgaria.

Proiectul este finanțat de Comisia Europeană prin programul Erasmus+  Solar Power Educationand Learning, 2019-1-BG01-KA229-062277_2 și se derulează în perioada 1.10.2019 - 30.09.2022.
Obiectivul general al proiectului este dezvoltarea competențelor lingvistice, cunoașterea modalităților de utilizare a energiei solare prin realizarea activităților propuse și prin experiența muncii în echipă cu elevi din alte țări partenere.
Agenda zilei a fost încărcată nu doar cu evenimente, ci și de emoție și bună dispoziție. După întâmpinarea delegațiilor din țările partenere, într-un mod autentic românesc, cu pâine și sare, a fost prezentat un cuvânt de bunvenit de către coordonatoarea proiectului, prof. Roxana Voicu și director, prof. dr. Cuc Ioan Sorin, după care s-a făcut un tur de prezentare a școlii. Au urmat jocuri de spargere a gheții și un workshop cu prezentări despre problemele de mediu din zona fiecărei școli.
Emoțiile au fost mari, dar s-au risipit încet, încet, pe măsură ce echipele partenere au început să fuzioneze pe temele propuse. Nu degeaba tema acestei mobilități este „Pupils are Learning"  („Elevii învață"). Elevii învață împreună să-și formeze abilități civice pentru păstrarea unui mediu curat și sănătos.
Spectacolul nu a lipsit de la această sărbătoare! Astfel, la prânz a avut loc un Flashmob în curtea școlii cu scopul de a atrage atenția asupra importanței utilizării energiei solare, iar după pauza de prânz a fost prezentat un program artistic, pe care școala gazdă l-a pregătit pentru partenerii străini.
Nu știu dacă fotografiile transmit starea de bine și bucuria revederii partenerilor străini și a gazdelor care au pregătit totul ca niște adevărați maeștri, însă acestea stau mărturie ai acestui moment festiv deosebit.
Membrii echipei de proiect alături de alte cadre didactice implicate și-au adus contribuția la reușita acestei prime zile dintr-o săptămână pe care o anticipăm a fi atractivă și antrenantă.
Responsabil diseminare,
prof. Florica Iovan
Vedeți mai multe poze în Galeria foto: „Educația și învățarea despre energia solară” („Solar Power EducationandLearning”).

Trimite email

Pentru mai multe poze click aici

joi, 26 mai 2022