Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
13 aprilie 2024

Concurs național pentru profesori, în programul LifeLab.

Premii pentru cadrele didactice care documentează și argumentează folosirea la clasă a fișelor educaționale cu aplicații practice de educație financiară la mai multe discipline
Banca Comercială Română (BCR) anunță extinderea programului LifeLab la nivel național, potrivit comunicatului de presă transmis cu ocazia Zilei Educației Financiare. Proiectul își propune să recompenseze profesorii care integrează noțiuni de educație financiară și discuțiile despre bani și comportamente financiare responsabile în predarea disciplinelor lor, la clasă.
Petiția pentru introducerea educației financiare în materiile predate la școală este deschisă și sunt invitați să o semneze cei care vor să susțină această schimbare.
Se pot înscrie toți profesorii care vor să le ofere elevilor lor abordări interesante, captivante și ancorate în realitate, chiar la disciplinele pe care le predau, indiferent de ciclul de învățământ, din orice școală și grădiniță.
Pentru a se înscrie, trebuie doar să își creeze un cont pe platforma Școala de Bani, să descarce materialele educaționale deja publicate în proiectul LifeLab, potrivite pentru materia pe care o predau și să le aplice la clasă.
Evident, profesorii care se înscriu trebuie să documenteze acest demers didactic prin fotografii sau clipuri video, realizate în timpul implementării fișelor la ore, să urce fișierele pe un link de transfer. Apoi, datele profesorului și o mică descriere despre cum a decurs ora și link-ul de transfer vor trebui completate pe pagina proiectului.

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
28 martie 2024

Regulile pentru gradația de merit a profesorilor se vor modifica „într-un timp relativ scurt”, anunță Ligia Deca: Nu putem să venim cu revoluții acolo
Ligia Deca, ministrul Educației, a declarat luni, 25 martie, în cadrul unei conferințe de presă, că metodologia gradației de merit pentru profesori va fi revizuită și „e un ordin de ministru care trebuie emis într-un timp relativ scurt”. Pe 11 martie 2024, Ligia Deca spunea că în Ministerul Educației au loc discuții în prezent cu privire la „regândirea gradației de merit” și „regândirea treptelor de salarizare” a profesorilor.
Amintim că ordinul de ministru cu noile reguli pentru gradația de merit a profesorilor, programat să apară de Ziua Păcălelii, în acest an, a fost mutat pe 2 aprilie de Ministerul Educație, potrivit unui document publicat în Monitorul Oficial.
Ministrul Educației a spus luni că lucrează cu specialiștii OCDE pentru un cadru de evaluare de performanță potrivit pentru România: „Un alt sfat al lor este ca acest cadru să nu fie implementat brusc. Este nevoie de pilotare, este nevoie de timp de acomodare și este nevoie de predictibilitate pentru cadrele didactice”, a spus Deca.
„Prima discuție pe care o avem în acest sens este cea legată de revizuirea metodologiei gradației de merit, e un ordin de ministru care trebuie emis într-un timp relativ scurt. Și acolo avem prima discuție. Sigur, nu putem să venim cu revoluții acolo, pentru că, practic, e nevoie de un pic de timp să mergem pe recomandările OCDE.
Recomandările OCDE vorbesc și despre corelarea etapelor de promovare în carieră cu standarde profesionale, deci este vorba de o construcție a carierei didactice mai amplă, este vorba de timp pentru a putea avea rezultate obiective, de tipul evaluării standardizate pentru elevi, ca să poți să ai oglinda valorii adăugate la clasă. Și ne propunem, sigur, să venim cu o serie întreagă de propuneri, dar, din nou, aceste schimbări nu se pot întâmpla peste noapte”, a precizat Ligia Deca...

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
12 martie 2024

Peste 12.000 de profesori și aproape 170.000 de elevi și studenți, parte din proiectele educaționale ale organizației Școala de Valori, în cei 14 ani de activitate (P)
Într-o lume într-o continuă schimbare, Școala de Valori continuă și ea să își împlinească misiunea de a călăuzi tinerii să învețe să devină creatorii propriilor vieți. Cu o experiență de 14 ani în crearea de proiecte educaționale, Școala de Valori a impactat pozitiv viața celor aproape 170.000 de elevi și studenți, precum și a celor aproximativ 12.000 de profesori.
Școala de Valori este o asociație non-guvernamentală înființată în 2009, care și-a oficializat activitatea în 2010, începând cu proiectul GROW, acum cunoscut sub numele de growedu.ro. Începând cu anul trecut, asociația și-a extins misiunea și în Diasporă. L’école des Valeurs este primul avanpost Școala de Valori în spațiul european, cu scopul de a susține dezvoltarea personală și profesională a românilor care trăiesc în Diasporă: https://lecoledesvaleurs.eu/ .

Școala de Valori rămâne implicată în susținerea educației la nivel european și în implementarea de proiecte Erasmus Plus, cu accent pe integrarea tinerilor pe piața muncii, deoarece învățarea continuă centrată pe valori este cheia cu care tinerii pot să-și atingă sau, de ce nu, să își depășească potențialul maxim.

În decursul celor 14 ani, Școala de Valori a fost alături de elevii din școala primară la cei din liceele tehnologice sau teoretice, i-a susținut în procesul de alegere a traseului educațional și de carieră. Studenții au cunoscut procesul de transformare al proiectelor Școala de Valori și, acum, sunt gata să fie antreprenori sau angajați cu competențe antreprenoriale, care știu că locul lor este într-un domeniu care să fie în armonie cu abilitățile lor personale. Pentru că profesorii sunt cheia dezvoltării elevilor, Școala de Valori se implică în crearea unor experiențe educaționale unice, interactive și inspiraționale, care vizează nu doar formarea inițială dar și pe cea continuă, adresând competențele de care au nevoie pentru a lucra cu elevii contemporani.

Credem cu tărie în puterea oamenilor de autodepășire...

Cercul pedagogic al profesorilor economiști

Joi, în format online, s-a desfășurat

Cercul pedagogic al profesorilor economiști

Joi, 19.05.2022, în format online, s-a desfășurat cercul pedagogic cu tema „Valorificarea rezultatelor învățării și creșterea performanței școlare: metode și strategii inovatoare centrate pe elev".

O modalitate eficientă de formare în învățământul preuniversitar, cercul pedagogic al profesorilor economiști din municipiul Oradea și zona Marghita a oferit contextul pentru diseminarea exemplelor de bună practică privind utilizarea rezultatelor evaluării în eficientizarea actului didactic și pentru identificarea şi analiza exemplelor de bună practică privind metodele și strategiile de evaluare.
În calitate de invitat, doamna prof. univ.dr. habil Alina BĂDULESCU, decanul Facultății de Științe Economice a Universității din Oradea, a rostit cuvântul de deschidere a lucrărilor cercului pedagogic.
Din partea Inspectoratului Școlar Județean Bihor, doamna prof. Daniela Vîlceanu, inspector școlar pentru învățământul profesional și tehnic, a prezentat metodologia privind evaluarea prin examenele de certificare a calificării profesionale a absolvenţilor din învăţământul profesional şi tehnic preuniversitar - nivel 3, 4 și 5 de calificare.
Cadrele didactice participante au urmărit cu interes materialele prezentate:
-„Valorificarea rezultatelor învățării și creșterea performanței școlare prin efectuarea stagiilor de practică în străinătate prin proiecte Erasmus +", prof. Alina COTCA;
 -„Cum evaluăm munca în echipă?", prof.Adina POPUȘ;
- „Metode și strategi de evaluare", prof. Ioana POPA, prof. Ioana PAVEL;
- „Generarea de conținut de tip e-learning, m-learning. Studiu de caz: utilizarea platformei ASQ ca și instrument de evaluare", prof. Ileana POPA, prof. Mihaela MOCA;
- „Observarea sistematică - metodă inovativă complementară de evaluare utilizând programul de contabilitate SmartBill Conta- ", prof.Laura DAN, prof. Marius PAUL;
- „Metode și instrumente centrate pe elev în procesul de evaluare. Metoda R.A.I.", prof. Alexandra TIMUȚ;
- „Influența evaluării asistate de calculator asupra învățării eficiente", prof. Andrea ALBERT;
- „Learning Management System (LMS) - Rolul sistemelor de resurse educaționale în asigurarea evaluării eficiente", prof. Tunde KELE;
- „Metoda predării - învățării reciproce (reciprocal teaching - palinscar) ", prof. Ramona NANDRA;
- „Portofoliul de practică", prof. Camelia POP;
- „Cartea digitală ca metodă inovativă de evaluare", prof. Izabella BOROȘ;
- „Realizarea evaluării prin metoda proiectului; utilizare aplicație LearningApps și software Google Forms", prof. Simona-Violeta ARDELEAN.
Prin prezentările realizate, colegii profesori au demonstrat aplicabilitatea și utilitatea instrumentelor utilizate în atingerea performanței școlare, valorificând propria experiență printr-un schimb real de idei și practici didactice.
Coordonator cerc pedagogic - Discipline economice,
Prof.ec. Simona-Violeta ARDELEAN
Vedeți mai multe poze în Galeria foto: Cercul pedagogic al profesorilor economiști.

Trimite email
joi, 13 iunie 2024, 06:51:59 Ora de vară a Europei de Est