Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

„Excursie virtuală prin Uniunea Europeană”

Ieri, la Universitatea din Oradea

„Excursie virtuală prin Uniunea Europeană”

Elevii clasei a III-a A de la Școala cu clasele I-VIII „Dimitrie Cantemir” din Oradea s-au aflat, ieri (miercuri, 6 mai 2009), în amfiteatrul „Nicolae Iorga” al Facultății de Istorie, Geografie și Relații Internaționale din cadrul Universității orădene.

 Pentru mai bine de o oră, ei au devenit ... studenți, stând alături de studenții anului III, de la specializarea Relații Internaționale și Studii Europene, împreună cu care au făcut o excursie virtuală prin Uniunea Europeană, în cadrul proiectului „Dincolo de curriculum” (proiect lansat de Școala cu clasele I-VIII nr. 11 din Oradea).
 „Prin această „incursiune”, se dorește marcarea Ziua Europei (și aniversarea a 59 ani de la discursul lui Robert Schuman, ministrul de externe al Franței, rostit la 9 mai 1950, la aderarea statelor membre ale Comunității Europene a Cărbunelui și Oțelului), un prilej de îmbogățire și consolidare a cunoștințelor elevilor mei despre Uniunea Europeană”, după cum ne-a declarat inst. Simona Lucaciu.
 Gazdele reuniunii au fost profesori din cadrul catedrei de Studii Europene și Relații Internaționale, profesori ai Facultății de Istorie, Geografie și Relații Internaționale, lector univ. dr. Mircea Brie, șeful catedrei de Studii Europene și Relații Internaționale și asist. univ. Adrian Popoviciu, moderatorul acțiunii. Înainte de „survolare”, elevii și studenții au fost felicitați de prof. univ. dr. Barbu Ștefănescu (prorector al Universității) pentru ingenioasa idee de a călători (virtual) prin Uniunea Europeană, în preajma zilei Europei.
 După un intro în power point, elevii și studenții au poposit în fiecare din cele 27 de state ale U.E. pe baza portofoliilor pregătite de fiecare membru al echipajului. (Ov. D. )
P.S. Pentru mai multe poze, accesați Galeria foto: „Excursie virtuală prin Uniunea Europeană”.

Trimite email

Pentru mai multe poze click aici

vineri, 23 august 2019