Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

De la „Stele verzi” la cartea „Verde de... Oradea”

„Sfârlisme”...

De la „Stele verzi” la cartea „Verde de... Oradea”

Cititorii săptămânalului nostru, „Informația de Vest”, văd „stele verzi”, cu sau fără voie, în fiecare număr. Ați ghicit, desigur: este vorba despre rubrica lui Alexandru Sfârlea.

 Patronatul și conducerea săptămânalului au socotit nimerit ca toate stelele să fie adunate într-o constelație și astfel s-a născut cartea „Verde de... Oradea”, lansată, ieri (joi, 7 mai 2009), la librăria „Gutenberg".
 La eveniment au participat reprezentanții patronatului, domnii Aurel Tărău și Adrian Tărău, parte din cei care au văzut „stele verzi” timp de mai bine de doi ani, între care dl ing. Ilie Bolojan, primarul municipiului Oradea, senatori și deputați, Cornel Popa, Claudiu Pop..., oameni de cultură și de litere, prieteni și cunoscuți, cititori, precum și membri ai familiei ...
 Despre publicistul Alexandru Sfârlea și noua sa carte au vorbit redactorul-șef al săptămânalului nostru de investigații, Nicolae Pop, Dan Popescu și dl Aurel Tărău.
 Cu toții consideră „stelele verzi” drept pilule tămăduitoare, întrucât aciditatea lor nu omoară, precum otrava, ci doar pișcă și înroșesc obrazul subțire, pe alții, însă, cu obraz mai gros și complet imuni, nici că-i doare în cot... Redactorul-șef recunoaște că (Alexandru Sfârlea, cu ale sale „Stele verzi”) „pe unii îi face să plângă, pe alții, să-l înjure, dar pe toți să îl respecte!”
 În cele peste 120 de pagini ale cărții, sunt adunate toate „stelele verzi” publicate în perioada 10 iulie 2007 – 4 noiembrie 2008, Plugușorul politic, Răvașe... nărăvașe. Sfârlisme, precum și un interviu cu Alexandru Sfârlea, consemnat de Romulus Grupa, în numărul din 2 octombrie 2007 al „Informației de Vest”.
 Credem în efectul benefic al „sfârlismelor”. Dacă, însă, pe unii, aceste pilule nu reușesc să-i sensibilizeze și să-i vindece, vina nu o poartă Alexandru Sfârlea. Baiul e în altă parte, la purtător. Pesemne căciula purtătorului e mai mare decât capul său, mic și țuguiat, adică nițel turtit și deformat. (Ov. D.)
P.S. Pentru mai multe poze, accesați Galeria foto: De la „Stele verzi” la cartea „Verde de... Oradea”.

Trimite email

Pentru mai multe poze click aici

sâmbătă, 19 septembrie 2020

Poza zilei

Ești pasionat de muzică?

Ești pasionat de muzică și vrei să faci primii pași în cariera ta?
Perfect!
Noi suntem în căutarea unui VOCAL COACH ASSISTANT.
Așadar, nu rata ocazia de a face parte din echipa Enjoy Music!