Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
4 mai 2021
Ministrul Sorin Cîmpeanu: Sunt universități care se gândesc ca din toamnă să impună anumite condiții: Purtarea de combinezoane de către studenții nevaccinați. Susțin această variantă
Studenții nevaccinați ar putea fi obligați să se prezinte purtând combinezon dacă vor să participe fizic la ore din toamnă, pe când cei vaccinați vor putea să se deplaseze fără astfel de măsuri, iau în calcul unele universități din România, a declarat astăzi ministrul Educației Sorin Cîmpeanu în cadrul unui interviu de la Hotnews.ro. De asemenea, ministrul a adăugat că ar putea exista o prioritizare a studenților vaccinați la cazarea în cămine.
„Sunt unul dintre cei care susțin importanța prezenței fizice pentru derularea stagiilor de practică și activităților directe. Pentru asta, sunt universități care se gândesc ca din toamnă să nu facă rabat de la prezența fizică în cadrul orelor de laborator/lucrări practice și să impună o serie de condiții, spre exemplu participarea studenților vaccinați la aceste ore de laborator și lucrări practice, fără a fi îngrădit participarea studenților care nu sunt vaccinați. Studenții care nu se vor fi vaccinat în toamnă ar putea să aibă la dispoziție, spre exemplu, combinezoane de protecție pe care să le poarte pe tot parcursul programului didactic. Sunt câteva universități și eu personal susțin această variantă”, a declarat Cîmpeanu.

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
23 martie 2021
1.*BREAKING
Anul școlar actual se va încheia pe 2 iulie pentru elevi și nu pe 18 iunie, cum era inițial, anunță ministrul Educației
Anul școlar actual se va încheia pe 2 iulie 2021 pentru elevi și nu pe 18 iunie, cum era inițial, anunță ministrul Educației. Sorin Cîmpeanu precizează că, practic, două săptămâni din vacanța de vară se mută în vacanța de primăvară.
„Finalul semestrului al II-lea se decalează două săptămâni. Vacanța de primăvară se prelungește cu două săptămâni. Se mută practic două săptămâni din vacanța de vară în vacanța de primăvară.
În loc să finalizăm semestrul al II-lea pe 18 iunie, se va încheia pe 2 iulie.
• elevii clasei a VIII-a care termină pe 25 iunie (în loc de 11 iunie),
• elevii clasei a XII-a care termină în 18 iunie (în loc de 4 iunie) și
• învățământul profesional și tehnic care termină pe 23 iulie (în loc de 9 iulie)
Dacă nu ar fi fost această variantă a prelungirii vacanței de primăvară cu două săptămâni și a mutării Evaluării Naționale pentru clasa a VIII-a după Bacalaureat, cu tot cu Admiterea la liceu, „ar fi fost destul de clară închiderea școlilor, inclusiv pentru derularea simulărilor”, a declarat ministrul Educației Sorin Cîmpeanu. Oficialul a dat exemplu că în București, școlile s-ar fi închis de mâine, dacă nu accepta această variantă.
Cîmpeanu a spus că dacă nu ar fi acceptat această modificare a structurii anului școlar, nu s-ar fi semnat modificarea ordinului comun de ministru, ordin pe care trebuia să îl semneze Vlad Voiculescu, ministrul Sănătății.

2.*OFICIAL
Ordinul de ministru comun, semnat de Vlad Voiculescu și Sorin Cîmpeanu, care prevede închiderea școlilor la intrarea localităților în carantină și nu la pragul de 6 la mie, a intrat în vigoare
Ordinul de ministru comun, semnat de Vlad Voiculescu și Sorin Cîmpeanu, care prevede închiderea școlilor la intrarea localităților în carantină și nu la pragul de 6 la mie, a intrat în vigoare prin publicarea în Monitorul Oficial, marți seara.
Ordinul nou prevede că scenariul de funcționare al unei unități de învățământ se va actualiza săptămânal, cu referința în fiecare zi de vineri, în funcție de evoluția epidemiologică, cu excepția situației în care localitatea intră în carantină”.

De la „Stele verzi” la cartea „Verde de... Oradea”

„Sfârlisme”...

De la „Stele verzi” la cartea „Verde de... Oradea”

Cititorii săptămânalului nostru, „Informația de Vest”, văd „stele verzi”, cu sau fără voie, în fiecare număr. Ați ghicit, desigur: este vorba despre rubrica lui Alexandru Sfârlea.

 Patronatul și conducerea săptămânalului au socotit nimerit ca toate stelele să fie adunate într-o constelație și astfel s-a născut cartea „Verde de... Oradea”, lansată, ieri (joi, 7 mai 2009), la librăria „Gutenberg".
 La eveniment au participat reprezentanții patronatului, domnii Aurel Tărău și Adrian Tărău, parte din cei care au văzut „stele verzi” timp de mai bine de doi ani, între care dl ing. Ilie Bolojan, primarul municipiului Oradea, senatori și deputați, Cornel Popa, Claudiu Pop..., oameni de cultură și de litere, prieteni și cunoscuți, cititori, precum și membri ai familiei ...
 Despre publicistul Alexandru Sfârlea și noua sa carte au vorbit redactorul-șef al săptămânalului nostru de investigații, Nicolae Pop, Dan Popescu și dl Aurel Tărău.
 Cu toții consideră „stelele verzi” drept pilule tămăduitoare, întrucât aciditatea lor nu omoară, precum otrava, ci doar pișcă și înroșesc obrazul subțire, pe alții, însă, cu obraz mai gros și complet imuni, nici că-i doare în cot... Redactorul-șef recunoaște că (Alexandru Sfârlea, cu ale sale „Stele verzi”) „pe unii îi face să plângă, pe alții, să-l înjure, dar pe toți să îl respecte!”
 În cele peste 120 de pagini ale cărții, sunt adunate toate „stelele verzi” publicate în perioada 10 iulie 2007 – 4 noiembrie 2008, Plugușorul politic, Răvașe... nărăvașe. Sfârlisme, precum și un interviu cu Alexandru Sfârlea, consemnat de Romulus Grupa, în numărul din 2 octombrie 2007 al „Informației de Vest”.
 Credem în efectul benefic al „sfârlismelor”. Dacă, însă, pe unii, aceste pilule nu reușesc să-i sensibilizeze și să-i vindece, vina nu o poartă Alexandru Sfârlea. Baiul e în altă parte, la purtător. Pesemne căciula purtătorului e mai mare decât capul său, mic și țuguiat, adică nițel turtit și deformat. (Ov. D.)
P.S. Pentru mai multe poze, accesați Galeria foto: De la „Stele verzi” la cartea „Verde de... Oradea”.

Trimite email

Pentru mai multe poze click aici

vineri, 18 iunie 2021