Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Etapa zonală de la Valea lui Mihai

„Educația rutieră – Educație pentru viață!”

Etapa zonală de la Valea lui Mihai

Elevii din Valea lui Mihai, Șimian și Tarcea și-au demonstrat cunoștințele teoretice și abilitățile în materie de circulație rutieră.

 În cadrul proiectului privind siguranța rutieră „Stop accidentelor rutiere - Viața are prioritate!”, Inspectoratul de Poliție al județului Bihor, în colaborare cu Inspectoratul Școlar Bihor, a organizat miercuri, 6 mai 2006, etapa zonală Valea lui Mihai a concursului de siguranță rutieră „Educația rutieră - Educație pentru viață”, adresat copiilor din clasele IV - VII.
 Scopul concursului este formarea unui comportament rutier responsabil, pe baza cunoașterii și respectării regulilor de circulație, pentru a preveni producerea accidentelor de circulație cu victime din rândul populației școlare.
 La competiția desfășurată miercuri în Valea lui Mihai, au participat trei echipaje formate din elevi ai Școlii cu clasele I – VIII „Zelk Zoltan” din Valea lui Mihai, ai Școlii cu clasele I – VIII „Kazinczy Ferenc” din Șimian și echipajul Școlii cu clasele I – VIII din Tarcea.
 În urma parcurgerii celor trei probe din concurs, respectiv proba teoretică pentru verificarea cunoștințelor privind normele rutiere, parcurgerea unui traseu de îndemânare cu bicicleta în poligon și modul de respectare a regulilor de circulație de către bicicliști în parcul-școală, câștigătorii concursului au fost desemnați elevii Școlii cu clasele I – VIII „Zelk Zoltan” din Valea lui Mihai, care s-au calificat astfel pentru etapa județeană.
 Locul al II-lea a fost adjudecat de echipajul Școlii cu clasele I – VIII „Kazinczy Ferenc”, iar pe locul al III-lea s-a clasat echipajul Școlii cu clasele I – VIII din Tarcea.
 Următoarele etape zonale ale concursului se vor desfășura după următorul calendar:
 *în 8 mai – în municipiul Salonta – la concursul care va începe la ora 09.00, la Colegiul Național „Arany Ianos”, și-au anunțat participarea șapte echipaje;
 * în14 mai – la Ștei – la Școala cu clasele I - VIII „Miron Pompiliu”;
 *în 19 mai - la Șuncuiuș – la Grupul Școlar Industrial din Șuncuiuș;
 *în 22 mai – la Suplacu de Barcău – la Grupul  Școlar Industrial din Suplacu de Barcău;
 *în 29 mai – în municipiul Oradea – la Liceul Teoretic „Onisifor Ghibu”.
 Etapa județeană a concursului se va desfășura în 6 iunie, la Liceul Teoretic „Onisifor Ghibu” din municipiul Oradea, cu începere de la ora 9.00. (Ioana I. & Alina D.)

Trimite email

vineri, 23 august 2019