Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Program cultural-artistic, în limbile română, franceză și engleză

Joi, economiștii orădeni au sărbătorit Ziua Europei

Program cultural-artistic, în limbile română, franceză și engleză

Joi, 7 mai 2009, în sala festivă a Colegiului Economic “Partenie Cosma” din Oradea, liceenii au sărbătorit Ziua Europei printr-un program cultural-artistic susținut în limbile română, franceză și engleză. Prin această activitate elevii au dorit să-și exprime sentimentul de mândrie că aparțin spațiului european, unul al diversității și armoniei.

 Pentru a celebra Europa, ei și-au propus să „respire” puțină cultură, literatură și muzică clasică și modernă, conștienți fiind că doar cultura și valorile ei ne pot oferi o oază de echilibru și de adevăr.   
 Programul a cuprins o prezentare succintă a importanței zilei de 9 mai – Ziua Europei, realizată de elevele Tomele Laura și Derecichei Monica, accentuându-se ideea că toate națiunile aparținând Uniunii Europene împărtășesc un fond cultural comun, un patrimoniu intelectual, o artă și o manieră de a trăi comune, că tradițiile, obiceiurile și limba fiecărui popor constituie un atu pentru continentul nostru. Au urmat: o scenetă în limba franceză interpretată de elevii: Manea Anda, Popa Flavia, Ardelean Titus și Moisi Alexandra, trei poezii în limba franceză recitate de Marian Talida și Fabian Anna; corul școlii ne-a delectat cu două cântece, în engleză și română, iar Mugur Eliada, acompaniată la chitară de Sere Cristian, a interpretat melodii în franceză și engleză. La sfârșitul activității, spre încântarea tuturor, elevii din public au cântat împreună piese tradiționale în limba franceză.
 Serbarea a fost susținută de elevii  pregătiți de doamnele profesoare: Fesus Ioana, Peștean Maria, Nica Nicoleta și Rus Adela. (Victoria R.)

Trimite email

joi, 13 august 2020