Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Activități dedicate Zilei Europei

Vineri, la Școala “Avram Iancu” din Oradea

Activități dedicate Zilei Europei

Vineri, 8 mai 2009, elevii Școlii cu clasele I-VIII „Avram Iancu” din Oradea au desfășurat câteva activități dedicate Zilei Europei, în cadrul proiectului interjudețean și intercultural „Spring Day în Europa”, inițiat de școala noastră, împreună cu Școala cu clasele I-VIII „Nicolae Bălcescu”.

 Programul a debutat cu o prelegere susținută într-un careu festiv, prezidat de directorul școlii, prof. Gheorghina Bîrlădeanu și de invitați de seamă: col.(r) conf. univ. dr. Vasile Creț, col.(r) Tatar Zoltan, col.(r) Nicolae Lupea, col.(r) Nicolae Marinescu (veteran de război), președintele Fundației Franco-Române pentru Cultură Tineret și Sport, dl Victor Raț, precum și dra Mariana Buda, de la Biblioteca județeană „Gheorghe Șincai” Oradea.
 Prin alocuțiunile invitaților, a fost marcată tripla semnificație a zilei de 9 mai. Gazdele le-au replicat cu un frumos program artistic, susținut de grupul Allegria (grup vocal, dans de societate, dans popular și soliști); coordonatorii spectacolului au fost inst. Steliana Cîrciumaru și Constantin Negruț.
  La final, 12 dintre elevii clasei a IV-a C împărțiți în șase echipaje, au participat la concursul „Ce știm despre Uniunea Europeană?” Elevii dnei inst. Monica Toader au făcut față cu brio celor nouă probe în definirea Uniunii Europene, fiind premiați (cu diplome) de către juriul format din inst. Claudia Bei și Cozma Aurica, prof. Gavriș Iulia și reprezentanta Bibliotecii județene, dra Mariana Buda, care le-a dăruit concurenților câte o carte. Până juriul a deliberat, elevii clasei a IV-a C și asistenții lor din a III-a C (îndrumați de inst. Steliana Cîrciumaru) au realizat un poster pe tema Uniunii Europene. Pentru contribuția lor la realizarea posterului, elevii din a III-a C au fost răsplătiți cu câte un pliant, dăruit de colegii lor mai mari. (Dorina T.)

Trimite email

vineri, 23 august 2019