Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
19 martie 2023

Simulare Evaluarea Națională 2023, proba scrisă la Limba română. Elevii de clasa a VIII-a susțin luni repetiția pentru examenul din iunie – procedură și modele de subiecte
...................................
Luni, 20 martie, încep simulările pentru Evaluarea Națională la clasa a VIII-a, cu proba la Limba și literatura română. Accesul în sălile de examen se face între 8.00 și 8.30, conform procedurii transmise de Ministerul Educației în țară zilele trecute, iar elevii trebuie să aibă cu ei un document de identitate: certificat de naștere ori carte de identitate, potrivit informațiilor transmise în școli.
Calendarul complet și modele de subiecte, mai jos în articol.
Joi, 16 martie, Ministerul Educației a publicat, pe edu.ro, ghidul simulării pentru examenele naționale. Potrivit acestuia, repartizarea elevilor se realizează astfel încât aceștia să fie așezați câte unul în bancă în ordine alfabetică pe fiecare clasă, astfel încât colectivele să nu fie amestecate. Timpul destinat elaborării unei lucrări scrise este de două ore, din momentul în care s-a încheiat distribuirea subiectelor fiecărui elev.

Rezultatele obținute la simulările naționale nu sunt afișate și nu sunt făcute publice, conform documentului. În procedură se arată că „rezultatele obținute de elevi la simulările naționale sunt comunicate acestora și analizate la nivelul fiecărei clase, prin discuții individuale cu elevii, dezbateri la nivelul clasei, ședințe cu părinții, precum și la nivelul consiliului profesoral, în vederea adoptării măsurilor adecvate pentru îmbunătățirea performanțelor școlare ale elevilor”. Rezultatele obținute la simulare nu se contestă și nu se trec în catalog. Totuși, în situațiile excepționale în care se dorește consemnarea notelor în catalog, acest lucru se poate face în baza unei cereri scrise depuse de cei interesați, scrie pe edu.ro.

”Timpul de lucru pentru completarea casetei de identificare este de 15 minute; timpul efectiv de lucru pentru fiecare probă scrisă este de 120 de minute și începe după completarea casetei de identificare”, conform informării de la Minister din 8 februarie.

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
19 martie

România, țara cu cei mai puțini copii de peste 4 ani care merg la grădiniță, din Uniunea Europeană – raport / Peste 17% nu sunt înscriși în învățământ / Din toamnă, grupa mijlocie devine obligatorie
..........................................

România are cea mai scăzută rată de participare în învățământul preșcolar din UE pentru copiii între 4 ani și vârsta oficială de înscriere în învățământul obligatoriu, potrivit raportului privind starea învățământului pe anul 2021-2022, publicat de Ministerul Educației recent. Practic, peste 17% dintre copiii de peste 4 ani nu sunt înscriși în grădiniță.
În prezent, doar grupa mare de la grădiniță este obligatorie, urmând ca cea mijlocie să devină obligatorie până cel mai târziu în 2023, iar grupa mică până în anul 2030, potrivit legii Educației nr. 1/2011.
Datele care plasează România alături de Bulgaria, ultimele în clasamentul țărilor cu cea mai scăzută rată de participare în învățământul preșcolar – 82,4% – sunt preluate de la Eurostat în raportul Ministerului Educației...

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
5 martie 2023

30 de burse de câte 5.000 de lei pe an școlar, acordate elevilor de clasa a VIII-a din mediul rural pentru a merge la liceu. Printre criterii: nota la Evaluarea Națională 2023, performanța școlară și veniturile familiei
.......................................................
30 de elevi de clasa a VIII-a care provin din mediu rural pot fi susținuți prin burse de câte 5.000 de lei în fiecare an de liceu, în funcție de nota de la Evaluarea Națională 2023 și câteva condiții precum notele din gimnaziu, participarea la concursuri și veniturile părinților, potrivit unui comunicat al Fundației Rădăcini Group, primit de EduPedu.ro.
Pentru a fi eligibil, o condiție este ca aplicantul să fie elev în clasa a VIII-a în anul școlar 2022-2023 la o școală gimnazială din mediul rural, în județele din programul fundației organizatoare: Argeș, Buzău, Brăila, Călărași, Constanța, Dâmbovița, Galați, Giurgiu, Ialomița, Prahova, Teleorman, Tulcea, Vaslui și Vrancea.
Bursele ,,pot acoperi cheltuieli privind cazarea elevilor, cheltuielile de deplasare, cheltuielile de întreținere: hrană, îmbrăcăminte, rechizite sau parte din taxa școlară în cazul unui liceu privat, pentru toți cei patru ani de liceu. Nu sunt necesare documente justificative pentru modul cum au fost cheltuite sumele de bani primite ca bursă”, scrie în comunicatul de presă primit de EduPedu.

Școala noastră e plină de culoare și de gânduri pozitive!

Să-i spunem ,,BUN VENIT

Școala noastră e plină de culoare și de gânduri pozitive!

E septembrie și ne pregătim temeinic să primim cu mult drag elevii în clase. Fiecare cadru didactic își folosește toată măiestria pentru ca prima zi de școală să fie un început bun pentru fiecare preșcolar sau școlar. Așa ne-am pregătit și noi, cadrele didactice de la Școala Gimnazială Nr. 1 Cheresig, sub conducerea d-nei director prof. Sim Florina Delia.

Cu toată dăruirea, am pregătit prima zi de școală  așa încât fiecare copil să rămână cu o amintire de neuitat.
Cu ajutorul unui om cu suflet mare, Alina Cristina Ierugan - fondatoare a CopilărieiPeAsfalt, o adevărată artistă din toate punctele de vedere, școala noastră e plină de culoare și de gânduri pozitive care îi vor motiva pe elevii noștri pe tot parcursul anului școlar.
Curtea școlii îi așteaptă cu un minunat labirint de joacă unde elevii își vor petrece pauzele într-un mod deosebit. Pereții din incinta școlii sunt încărcați de povești motivaționale și picturi la care elevii noștri au contribuit cu toată dăruirea.
Elevii clasei a II-a vor ,,zbura" în acest an în baloane cu aer cald spre o nouă etapă a cunoașterii, alături de d-na învățătoare care îi așteaptă cu mult drag și dor.
Tuturor elevilor, cadrelor didactice și părinților le dorim un început bun, cu multe bucurii, împliniri, putere de muncă și multă sănătate!
Noului an școlar îi urăm BUN VENIT!
Prof. Alina Maria Colar
 
Copii minunați... pe mâini de aur!
Pozitive gândurile, dar și faptele, Alina, adăugăm noi!
Felicitări truditorilor pentru care prima zi de școală va rămâne o amintire plăcută, poate surprinzătoare, în mintea și sufletul celor mici, pe care îi modelați din 5 septembrie și nu se mai știe până când, pentru că dascălul dăinuie și se dedublează, se multiplică, se răspândește ca o adiere de vânt, bucură zâmbind, se joacă învățând, citește binecuvântând!
Să vă fie toate spre înălțare și de mare folos în opera pe care o scrieți cu fiecare început!
Cu Dumnezeu în inimi!
(OviDan)
Vedeți mai multe poze în Galeria foto: Școala noastră e plină de culoare și de gânduri pozitive!

Trimite email

Pentru mai multe poze click aici

Sunday, 28 May 2023