Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
13 aprilie 2024

Concurs național pentru profesori, în programul LifeLab.

Premii pentru cadrele didactice care documentează și argumentează folosirea la clasă a fișelor educaționale cu aplicații practice de educație financiară la mai multe discipline
Banca Comercială Română (BCR) anunță extinderea programului LifeLab la nivel național, potrivit comunicatului de presă transmis cu ocazia Zilei Educației Financiare. Proiectul își propune să recompenseze profesorii care integrează noțiuni de educație financiară și discuțiile despre bani și comportamente financiare responsabile în predarea disciplinelor lor, la clasă.
Petiția pentru introducerea educației financiare în materiile predate la școală este deschisă și sunt invitați să o semneze cei care vor să susțină această schimbare.
Se pot înscrie toți profesorii care vor să le ofere elevilor lor abordări interesante, captivante și ancorate în realitate, chiar la disciplinele pe care le predau, indiferent de ciclul de învățământ, din orice școală și grădiniță.
Pentru a se înscrie, trebuie doar să își creeze un cont pe platforma Școala de Bani, să descarce materialele educaționale deja publicate în proiectul LifeLab, potrivite pentru materia pe care o predau și să le aplice la clasă.
Evident, profesorii care se înscriu trebuie să documenteze acest demers didactic prin fotografii sau clipuri video, realizate în timpul implementării fișelor la ore, să urce fișierele pe un link de transfer. Apoi, datele profesorului și o mică descriere despre cum a decurs ora și link-ul de transfer vor trebui completate pe pagina proiectului.

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
28 martie 2024

Regulile pentru gradația de merit a profesorilor se vor modifica „într-un timp relativ scurt”, anunță Ligia Deca: Nu putem să venim cu revoluții acolo
Ligia Deca, ministrul Educației, a declarat luni, 25 martie, în cadrul unei conferințe de presă, că metodologia gradației de merit pentru profesori va fi revizuită și „e un ordin de ministru care trebuie emis într-un timp relativ scurt”. Pe 11 martie 2024, Ligia Deca spunea că în Ministerul Educației au loc discuții în prezent cu privire la „regândirea gradației de merit” și „regândirea treptelor de salarizare” a profesorilor.
Amintim că ordinul de ministru cu noile reguli pentru gradația de merit a profesorilor, programat să apară de Ziua Păcălelii, în acest an, a fost mutat pe 2 aprilie de Ministerul Educație, potrivit unui document publicat în Monitorul Oficial.
Ministrul Educației a spus luni că lucrează cu specialiștii OCDE pentru un cadru de evaluare de performanță potrivit pentru România: „Un alt sfat al lor este ca acest cadru să nu fie implementat brusc. Este nevoie de pilotare, este nevoie de timp de acomodare și este nevoie de predictibilitate pentru cadrele didactice”, a spus Deca.
„Prima discuție pe care o avem în acest sens este cea legată de revizuirea metodologiei gradației de merit, e un ordin de ministru care trebuie emis într-un timp relativ scurt. Și acolo avem prima discuție. Sigur, nu putem să venim cu revoluții acolo, pentru că, practic, e nevoie de un pic de timp să mergem pe recomandările OCDE.
Recomandările OCDE vorbesc și despre corelarea etapelor de promovare în carieră cu standarde profesionale, deci este vorba de o construcție a carierei didactice mai amplă, este vorba de timp pentru a putea avea rezultate obiective, de tipul evaluării standardizate pentru elevi, ca să poți să ai oglinda valorii adăugate la clasă. Și ne propunem, sigur, să venim cu o serie întreagă de propuneri, dar, din nou, aceste schimbări nu se pot întâmpla peste noapte”, a precizat Ligia Deca...

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
12 martie 2024

Peste 12.000 de profesori și aproape 170.000 de elevi și studenți, parte din proiectele educaționale ale organizației Școala de Valori, în cei 14 ani de activitate (P)
Într-o lume într-o continuă schimbare, Școala de Valori continuă și ea să își împlinească misiunea de a călăuzi tinerii să învețe să devină creatorii propriilor vieți. Cu o experiență de 14 ani în crearea de proiecte educaționale, Școala de Valori a impactat pozitiv viața celor aproape 170.000 de elevi și studenți, precum și a celor aproximativ 12.000 de profesori.
Școala de Valori este o asociație non-guvernamentală înființată în 2009, care și-a oficializat activitatea în 2010, începând cu proiectul GROW, acum cunoscut sub numele de growedu.ro. Începând cu anul trecut, asociația și-a extins misiunea și în Diasporă. L’école des Valeurs este primul avanpost Școala de Valori în spațiul european, cu scopul de a susține dezvoltarea personală și profesională a românilor care trăiesc în Diasporă: https://lecoledesvaleurs.eu/ .

Școala de Valori rămâne implicată în susținerea educației la nivel european și în implementarea de proiecte Erasmus Plus, cu accent pe integrarea tinerilor pe piața muncii, deoarece învățarea continuă centrată pe valori este cheia cu care tinerii pot să-și atingă sau, de ce nu, să își depășească potențialul maxim.

În decursul celor 14 ani, Școala de Valori a fost alături de elevii din școala primară la cei din liceele tehnologice sau teoretice, i-a susținut în procesul de alegere a traseului educațional și de carieră. Studenții au cunoscut procesul de transformare al proiectelor Școala de Valori și, acum, sunt gata să fie antreprenori sau angajați cu competențe antreprenoriale, care știu că locul lor este într-un domeniu care să fie în armonie cu abilitățile lor personale. Pentru că profesorii sunt cheia dezvoltării elevilor, Școala de Valori se implică în crearea unor experiențe educaționale unice, interactive și inspiraționale, care vizează nu doar formarea inițială dar și pe cea continuă, adresând competențele de care au nevoie pentru a lucra cu elevii contemporani.

Credem cu tărie în puterea oamenilor de autodepășire...

La Liceul Tehnologic ,,Felix” din Sânmartin, a fost dat în folosință un nou corp de clădire!

Ieri, în prima zi a noului an școlar

La Liceul Tehnologic ,,Felix” din Sânmartin, a fost dat în folosință un nou corp de clădire!

Luni, 5 septembrie 2022, în prima zi a noului an școlar, la Liceul Tehnologic ,,Felix" din Sânmartin, a fost dat în folosință un nou corp de clădire, cu nouă săli de clasă.

,,Investiția în educație este cheia viitorului"
Așa încât, ,,în acest an școlar, în această școală, vor studia 345 de elevi, organizați în 13 clase de învățământ primar (patru pregătitoare, trei clasa I și câte două clase a II-a, a III-a și a IV-a), după cum a precizat, în cuvântul de deschidere, doamna director Ramona Bocșan.
Mulțumim domnului primar Laza Cristian și Consiliului Local; investiția în educație este cheia viitorului. Baza materială a școlii noastre s-a îmbogățit substanțial în această vară, grație proiectelor accesate de Primărie... cu mijloacele de învățământ moderne crește gradul de atractivitate a orelor de curs", a adăugat doamna director. Și încă două sublinieri pe care le-a făcut directorul școlii: ,,Pentru prima dată în istoria instituției noastră, vom avea patru clase pregătitoare, cu 90 de elevi. La Liceul Tehnologic ,,Felix", Sânmartin, avem cel mai frumos, cel mai pregătit și cel mai sudat colectiv de cadre didactice. Toți urmărim același scop: interesul superior al copilului", a conchis doamna director Ramona Bocșan.
La inaugurare, au participat, pe lângă primarul Cristian Laza, viceprimarul Doru Lazăr și consilieri locali, Excelența Sa ambasadorul George Bologan, ca fiu al satului (Haieu), subprefectul Emilian Pavel, directori de școli (Iulius Timar și Alin-Florin Novac-Iuhas), foștii directori ai școlii (Bucur Potre - director, Ileana Ianc și Liviu Buștea - directori adjuncți), cadre didactice, elevi și părinți, precum și un sobor numeros de preoți din toate bisericile comunei Sânmartin.
,,Eu mă mândresc cu acest proiect"!
A ținut să sublinieze domnul primar Cristian Laza.
,,Au fost construite nouă săli de clasă, dotate cu mobilier și tehnologie de ultimă generație, table Smart. Este unul dintre proiectele mele de suflet. În cei aproape șase ani de mandat, am reabilitat toate unitățile de învățământ, am construit această școală, iar în prima jumătate a anului viitor, ne-am propus să finalizăm lucrările și la grădiniță. Fiecare elev a primit câte o tabletă, iar profesorii, câte un laptop. Fiecare clasă din comuna Sânmartin este dotată cu tablă Smart". Mulțumind colegilor din Primărie, echipei de constructori, conducerii actuale, dar și fostei conduceri a școlii, care pe timpul verii au devenit adevărați diriginți de șantier, domnul primar a înmânat o plachetă (Diplomă de Excelență) fostului director Bucur Potre.
,,Vrednic este domnul primar"!
Domnul ambasador George Bologan a remarcat vrednicia primarul, dar și alte aspecte: ,,Problema alimentației la români este că se mănâncă între ei; saltul calitativ al unei națiuni se face numai prin educație. Auzim adesea că avem o inflație, dar avem o inflație a aroganței, a imposturii, a agresiunii verbale, a trivialității; această inflație o rezolvă doar școala. Avem o inflație a corupției și nu ne place. Mulțumesc dascălilor pentru că formează caractere și construiesc personalități", a mai spus Excelența Sa.
,,Educația copiilor noștri nu se încheie după cele cinci-șase ore petrecute la școală"!
Și domnul subprefect Emilian Pavel l-a felicitat pe domnul primar pentru că și-a început mandatul cu educația. ,,Astăzi, trebuie să investim în educație, mâine e prea târziu. Educația copiilor noștri nu se încheie după cele cinci-șase ore petrecute la școală, ea continuă acasă, se întoarce la școală și continuă din nou acasă și tot așa, ea continuă și în vacanță și în weekend. Vă îndemn: aveți încredere în cadrele didactice care au grijă de cea mai valoroasă resursă a acestei comunități, copiii"!
Revenind la microfon, doamna director Ramona Bocșan a făcut cunoscute numele învățătoarelor și elevilor celor patru clase pregătitoare, repartizarea sălilor de clasă, îndemnând invitații și  părinții să le viziteze.
Ovidiu Dan
Vedeți mai multe poze în Galeria foto: La Liceul Tehnologic ,,Felix” din Sânmartin, a fost dat în folosință un nou corp de clădire!

Trimite email
marți, 23 aprilie 2024, 00:22:43 Ora de vară a Europei de Est