Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
13 aprilie 2024

Concurs național pentru profesori, în programul LifeLab.

Premii pentru cadrele didactice care documentează și argumentează folosirea la clasă a fișelor educaționale cu aplicații practice de educație financiară la mai multe discipline
Banca Comercială Română (BCR) anunță extinderea programului LifeLab la nivel național, potrivit comunicatului de presă transmis cu ocazia Zilei Educației Financiare. Proiectul își propune să recompenseze profesorii care integrează noțiuni de educație financiară și discuțiile despre bani și comportamente financiare responsabile în predarea disciplinelor lor, la clasă.
Petiția pentru introducerea educației financiare în materiile predate la școală este deschisă și sunt invitați să o semneze cei care vor să susțină această schimbare.
Se pot înscrie toți profesorii care vor să le ofere elevilor lor abordări interesante, captivante și ancorate în realitate, chiar la disciplinele pe care le predau, indiferent de ciclul de învățământ, din orice școală și grădiniță.
Pentru a se înscrie, trebuie doar să își creeze un cont pe platforma Școala de Bani, să descarce materialele educaționale deja publicate în proiectul LifeLab, potrivite pentru materia pe care o predau și să le aplice la clasă.
Evident, profesorii care se înscriu trebuie să documenteze acest demers didactic prin fotografii sau clipuri video, realizate în timpul implementării fișelor la ore, să urce fișierele pe un link de transfer. Apoi, datele profesorului și o mică descriere despre cum a decurs ora și link-ul de transfer vor trebui completate pe pagina proiectului.

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
28 martie 2024

Regulile pentru gradația de merit a profesorilor se vor modifica „într-un timp relativ scurt”, anunță Ligia Deca: Nu putem să venim cu revoluții acolo
Ligia Deca, ministrul Educației, a declarat luni, 25 martie, în cadrul unei conferințe de presă, că metodologia gradației de merit pentru profesori va fi revizuită și „e un ordin de ministru care trebuie emis într-un timp relativ scurt”. Pe 11 martie 2024, Ligia Deca spunea că în Ministerul Educației au loc discuții în prezent cu privire la „regândirea gradației de merit” și „regândirea treptelor de salarizare” a profesorilor.
Amintim că ordinul de ministru cu noile reguli pentru gradația de merit a profesorilor, programat să apară de Ziua Păcălelii, în acest an, a fost mutat pe 2 aprilie de Ministerul Educație, potrivit unui document publicat în Monitorul Oficial.
Ministrul Educației a spus luni că lucrează cu specialiștii OCDE pentru un cadru de evaluare de performanță potrivit pentru România: „Un alt sfat al lor este ca acest cadru să nu fie implementat brusc. Este nevoie de pilotare, este nevoie de timp de acomodare și este nevoie de predictibilitate pentru cadrele didactice”, a spus Deca.
„Prima discuție pe care o avem în acest sens este cea legată de revizuirea metodologiei gradației de merit, e un ordin de ministru care trebuie emis într-un timp relativ scurt. Și acolo avem prima discuție. Sigur, nu putem să venim cu revoluții acolo, pentru că, practic, e nevoie de un pic de timp să mergem pe recomandările OCDE.
Recomandările OCDE vorbesc și despre corelarea etapelor de promovare în carieră cu standarde profesionale, deci este vorba de o construcție a carierei didactice mai amplă, este vorba de timp pentru a putea avea rezultate obiective, de tipul evaluării standardizate pentru elevi, ca să poți să ai oglinda valorii adăugate la clasă. Și ne propunem, sigur, să venim cu o serie întreagă de propuneri, dar, din nou, aceste schimbări nu se pot întâmpla peste noapte”, a precizat Ligia Deca...

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
12 martie 2024

Peste 12.000 de profesori și aproape 170.000 de elevi și studenți, parte din proiectele educaționale ale organizației Școala de Valori, în cei 14 ani de activitate (P)
Într-o lume într-o continuă schimbare, Școala de Valori continuă și ea să își împlinească misiunea de a călăuzi tinerii să învețe să devină creatorii propriilor vieți. Cu o experiență de 14 ani în crearea de proiecte educaționale, Școala de Valori a impactat pozitiv viața celor aproape 170.000 de elevi și studenți, precum și a celor aproximativ 12.000 de profesori.
Școala de Valori este o asociație non-guvernamentală înființată în 2009, care și-a oficializat activitatea în 2010, începând cu proiectul GROW, acum cunoscut sub numele de growedu.ro. Începând cu anul trecut, asociația și-a extins misiunea și în Diasporă. L’école des Valeurs este primul avanpost Școala de Valori în spațiul european, cu scopul de a susține dezvoltarea personală și profesională a românilor care trăiesc în Diasporă: https://lecoledesvaleurs.eu/ .

Școala de Valori rămâne implicată în susținerea educației la nivel european și în implementarea de proiecte Erasmus Plus, cu accent pe integrarea tinerilor pe piața muncii, deoarece învățarea continuă centrată pe valori este cheia cu care tinerii pot să-și atingă sau, de ce nu, să își depășească potențialul maxim.

În decursul celor 14 ani, Școala de Valori a fost alături de elevii din școala primară la cei din liceele tehnologice sau teoretice, i-a susținut în procesul de alegere a traseului educațional și de carieră. Studenții au cunoscut procesul de transformare al proiectelor Școala de Valori și, acum, sunt gata să fie antreprenori sau angajați cu competențe antreprenoriale, care știu că locul lor este într-un domeniu care să fie în armonie cu abilitățile lor personale. Pentru că profesorii sunt cheia dezvoltării elevilor, Școala de Valori se implică în crearea unor experiențe educaționale unice, interactive și inspiraționale, care vizează nu doar formarea inițială dar și pe cea continuă, adresând competențele de care au nevoie pentru a lucra cu elevii contemporani.

Credem cu tărie în puterea oamenilor de autodepășire...

Anta Ciprian și-a depus demisia din funcţia de consilier judeţean

Vineri,

Anta Ciprian și-a depus demisia din funcţia de consilier judeţean

În urma dezbaterilor din PSD Bihor referitoare la votul dat în favoarea proiectului de hotărâre privind realizarea "Inelului Rutier Metropolitan Oradea" şi de a încerca să nu las loc de interpretări inutile menite să aducă un prejudiciu de imagine colegilor mei de partid, de bună credinţă aduc în atenţia cetăţenilor judeţului Bihor pe care i-am reprezentat în Consiliul Judeţean şi presei următoarele:

            În primul rând,  în calitatea mea de simplu cetăţean şi ulterior în cea de ales judeţean şi om politic apreciez  că apărarea şi respectarea interesului public este mai presus de orice şi reprezintă un scop nobil pentru fiecare dintre noi, mai cu seamă pentru aleşii locali, judeţeni sau parlamentari.
           Votul meu pozitiv, acordat ieri în Consiliul Judeţean Bihor pentru proiectul privitor la realizarea "Inelului Rutier Metropolitan Oradea", a respectat întru-totul principiile social-democrate, dar şi direcţia arătată de conducerea naţională a Partidului Social Democrat care a arătat permanent că este pentru dezvoltarea comunităţilor locale, pentru dezvoltarea şi alinierea României la standardele europene.
            În acest context, pentru clarificare publică a acestei situaţii, subliniez că decizia de a vota pentru proiectul respectiv a fost în acord cu principiile social democrate, respectiv interesul public mai presus de orice interes personal, principii pe care, din păcate, conducerea Organizaţiei PSD Bihor refuză să le adopte.
            Atrag atenţia pe această cale că o astfel de atitudine din partea conducerii Organizaţiei PSD Bihor este distructivă şi aduce prejudicii de imagine grave întregii organizaţii şi tuturor colegilor noştri care nutrim aceleaşi valori social-democrate, pro dezvoltare, pro interes public, pro europene.
            Semnalul de alarmă tras de mine vine şi în contextul în care actuala conducere a Organizaţiei PSD Bihor nu a prezentat o viziune publică a modelului pe care intenţionează să-l sprijine în dezvoltarea comunităţilor pe care fiecare dintre noi le reprezentăm.
            În condiţiile în care unele proiecte sunt de interes şi utilitate publică, iar refuzul de a le adopta contravin viziunii și valorilor promovate de Partidul Social Democrat, am considerat necesar să pun mai presus de interesele de grup, interesul public, ideile şi valorile social-democrate.
            Din păcate, Organizaţia PSD Bihor este condusă de un grup restrâns de oameni, care au o viziune total opusă faţă de ceea ce vedem că promovează la nivel naţional, dar şi în nenumărate alte organizaţii la nivelul ţării Partidul Social Democrat. Această viziune este menită să submineze la nivelul judeţului Bihor încrederea cetăţenilor în noi şi implicit acest lucru se va deconta electoral la următoarele alegeri.
            Faţă de cele prezentate mai sus, într-un gest de maximă demnitate politică, deoarece respect statutul partidului şi înţeleg ce reprezintă ierarhia partidului, în condiţiile în care am decis să acord un vot în calitatea mea de consilier judeţean contra celor trasate de actuala conducere a organizaţiei PSD Bihor:
Astăzi, 23.09.2022 mi-am depus demisia din funcţia de consilier judeţean ca reprezentant al PSD Bihor în Consiliul Judeţean Bihor.
Cu toate acestea, subliniez că rămân fidel Partidului Social Democrat şi valorilor promovate de acesta şi nu voi părăsi acest partid, amintind încă o dată că gestul meu este în acord total cu valorile acestui partid, dar din păcate în dezacord cu interesele unui grup restrâns al conducerii PSD Bihor.
Sper totodată ca demisia mea să fie un exemplu de demnitate politică şi pentru cei care conduc într-o asemenea manieră organizaţia PSD Bihor şi-i rog pe această cale să se gândească dacă nu cumva este oportun să-mi urmeze exemplul în dorinţa de a reforma şi recredibiliza organizaţia.
Cu respect faţă de toţi oamenii din judetul Bihor,
Ciprian Anta,
membru PSD

Trimite email
vineri, 19 iulie 2024, 04:58:26 Ora de vară a Europei de Est