Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Lansarea a două proiecte educaționale

Ministru Educației anunță

Lansarea a două proiecte educaționale

06.05.2007
Ministrul Educației a anunțat lansarea a două proiecte pentru sistemul educațional românesc: creșterea siguranței în spațiile de învățământ, și creșterea ponderii orelor de educație fizică în școli.

Ministrul Educației Cristian Adomniței a anunțat astăzi, 6 mai, într-o conferință de presă susținută la Alba Iulia că, în perioada imediat următoare, va lansa două noi proiecte.
Primul proiect se referă la creșterea siguranței în spațiile de învățământ,  în condițiile în care elevii sunt confruntați cu pericole majore, cum sunt drogurile în mediul urban și violența fizică în cel rural.
În acest sens, ministrul Educației a declarat că se va întâlni cu factorii direct implicați (asociații de părinți, sindicate, elevi) pentru a afla dacă este necesară generalizarea unor măsuri precum introducerea uniformei școlare, a camerelor de supraveghere video, respectiv împrejmuirea școlilor.
În funcție de rezultate, vor fi inițiate discuții cu ministrul Internelor și Reformei Administrative, Cristian David, pentru identificarea soluțiilor ce urmează a fi aplicate. Implementarea acestora va fi suportată de la bugetul de stat.
Al doilea proiect vizează creșterea ponderii orelor de educație fizică în școli. Ministrul Educației a declarat că a avut discuții preliminare pe această temă cu Gabriela Szabo, care s-a arătat dispusă să sprijine inițiativa. Disponibilitate pentru susținerea proiectului au manifestat și Iolanda Balaș și Octavian Belu. (Biroul de presă)

 

Trimite email

vineri, 7 august 2020