Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

„Nota 10 la disciplina străzii”

În cadrul Săptămânii naționale a siguranței rutiere

„Nota 10 la disciplina străzii”

În cadrul Săptămânii naționale a siguranței rutiere, la Școala cu clasele I-VIII „Nicolae Bălcescu” din Oradea s-a desfășurat activitatea, intitulată „Nota 10 la disciplina străzii”, coordonată de inst. Simona Mihalca.

 La activitate, au participat elevii claselor a IV-a A, B, C și D, conduse de înv. Mariana Tiriteu, Livia Ciotea, Simona Mihalca și Kiss Iolan.
 Acțiunea a vizat însușirea și consolidarea unor cunoștințe de educație rutieră, a unor reguli și norme corecte de deplasare pe drumurile publice, formarea unor priceperi și deprinderi de educație rutieră și moral-civică, necesare protejării vieții, educarea capacității de orientare în trafic și adoptarea unui comportament disciplinat și preventiv pe drumurile publice prin respectarea și aplicarea în situații diverse a unor cunoștințe privind normele de educație rutieră cunoscute.
 Poster, film și concurs
 Manifestarea s-a desfășurat cu mult succes în trei etape distincte. Mai întâi a fost prezentat, analizat și dezbătut conținutul posterului „Elevii și siguranța rutieră”, realizat de elevii clasei a IV- a C (inst. Simona Mihalca). În cea de-a doua etapă, s-a vizonat filmul educativ „Jurnal pe patul de spital”, după care, în cadrul unor discuții „aprinse”, s-au tras învățămintele necesare.
 Cea mai palpitantă etapă a fost, totuși, concursul „Nota 10 la disciplina străzii”, la care au luat parte echipaje de câte cinci elevi din cele patru clase de-a IV-a, întrecerea îmbrăcând forma unui test de cunoștințe a la „școala de șoferi”...
 Toți concurenții au fost premiați cu diplome.
 Discuțiile finale și concluziile ne îndreptățesc să afirmăm că nota 10 poate fi atribuită și organizatorilor acestei manifestări instructiv-educative care a însemnat cât trei lecții de educație rutieră la un loc. (Ov. D.)

Trimite email

duminic, 25 august 2019