Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
19 martie 2023

Simulare Evaluarea Națională 2023, proba scrisă la Limba română. Elevii de clasa a VIII-a susțin luni repetiția pentru examenul din iunie – procedură și modele de subiecte
...................................
Luni, 20 martie, încep simulările pentru Evaluarea Națională la clasa a VIII-a, cu proba la Limba și literatura română. Accesul în sălile de examen se face între 8.00 și 8.30, conform procedurii transmise de Ministerul Educației în țară zilele trecute, iar elevii trebuie să aibă cu ei un document de identitate: certificat de naștere ori carte de identitate, potrivit informațiilor transmise în școli.
Calendarul complet și modele de subiecte, mai jos în articol.
Joi, 16 martie, Ministerul Educației a publicat, pe edu.ro, ghidul simulării pentru examenele naționale. Potrivit acestuia, repartizarea elevilor se realizează astfel încât aceștia să fie așezați câte unul în bancă în ordine alfabetică pe fiecare clasă, astfel încât colectivele să nu fie amestecate. Timpul destinat elaborării unei lucrări scrise este de două ore, din momentul în care s-a încheiat distribuirea subiectelor fiecărui elev.

Rezultatele obținute la simulările naționale nu sunt afișate și nu sunt făcute publice, conform documentului. În procedură se arată că „rezultatele obținute de elevi la simulările naționale sunt comunicate acestora și analizate la nivelul fiecărei clase, prin discuții individuale cu elevii, dezbateri la nivelul clasei, ședințe cu părinții, precum și la nivelul consiliului profesoral, în vederea adoptării măsurilor adecvate pentru îmbunătățirea performanțelor școlare ale elevilor”. Rezultatele obținute la simulare nu se contestă și nu se trec în catalog. Totuși, în situațiile excepționale în care se dorește consemnarea notelor în catalog, acest lucru se poate face în baza unei cereri scrise depuse de cei interesați, scrie pe edu.ro.

”Timpul de lucru pentru completarea casetei de identificare este de 15 minute; timpul efectiv de lucru pentru fiecare probă scrisă este de 120 de minute și începe după completarea casetei de identificare”, conform informării de la Minister din 8 februarie.

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
19 martie

România, țara cu cei mai puțini copii de peste 4 ani care merg la grădiniță, din Uniunea Europeană – raport / Peste 17% nu sunt înscriși în învățământ / Din toamnă, grupa mijlocie devine obligatorie
..........................................

România are cea mai scăzută rată de participare în învățământul preșcolar din UE pentru copiii între 4 ani și vârsta oficială de înscriere în învățământul obligatoriu, potrivit raportului privind starea învățământului pe anul 2021-2022, publicat de Ministerul Educației recent. Practic, peste 17% dintre copiii de peste 4 ani nu sunt înscriși în grădiniță.
În prezent, doar grupa mare de la grădiniță este obligatorie, urmând ca cea mijlocie să devină obligatorie până cel mai târziu în 2023, iar grupa mică până în anul 2030, potrivit legii Educației nr. 1/2011.
Datele care plasează România alături de Bulgaria, ultimele în clasamentul țărilor cu cea mai scăzută rată de participare în învățământul preșcolar – 82,4% – sunt preluate de la Eurostat în raportul Ministerului Educației...

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
5 martie 2023

30 de burse de câte 5.000 de lei pe an școlar, acordate elevilor de clasa a VIII-a din mediul rural pentru a merge la liceu. Printre criterii: nota la Evaluarea Națională 2023, performanța școlară și veniturile familiei
.......................................................
30 de elevi de clasa a VIII-a care provin din mediu rural pot fi susținuți prin burse de câte 5.000 de lei în fiecare an de liceu, în funcție de nota de la Evaluarea Națională 2023 și câteva condiții precum notele din gimnaziu, participarea la concursuri și veniturile părinților, potrivit unui comunicat al Fundației Rădăcini Group, primit de EduPedu.ro.
Pentru a fi eligibil, o condiție este ca aplicantul să fie elev în clasa a VIII-a în anul școlar 2022-2023 la o școală gimnazială din mediul rural, în județele din programul fundației organizatoare: Argeș, Buzău, Brăila, Călărași, Constanța, Dâmbovița, Galați, Giurgiu, Ialomița, Prahova, Teleorman, Tulcea, Vaslui și Vrancea.
Bursele ,,pot acoperi cheltuieli privind cazarea elevilor, cheltuielile de deplasare, cheltuielile de întreținere: hrană, îmbrăcăminte, rechizite sau parte din taxa școlară în cazul unui liceu privat, pentru toți cei patru ani de liceu. Nu sunt necesare documente justificative pentru modul cum au fost cheltuite sumele de bani primite ca bursă”, scrie în comunicatul de presă primit de EduPedu.

Sărbătorile iernii încălzesc sufletele elevilor, părinţilor şi cadrelor didactice de la Colegiul Naţional ,,Onisifor Ghibu” Oradea

Târguri cu scop caritabil

Sărbătorile iernii încălzesc sufletele elevilor, părinţilor şi cadrelor didactice de la Colegiul Naţional ,,Onisifor Ghibu” Oradea

Cunoscând importanţa valorilor ce pot fi promovate şi a competenţelor ce pot fi formate în cadrul activităţilor extracurriculare şi extraşcolare, cadrele didactice de la Colegiul Naţional ,,Onisifor Ghibu" Oradea, au împletit cu profesionalism activităţile şcolare cu cele extraşcolare, tradiţionalul cu modernul, în cadrul a numeroase activităţi, dedicate sărbătorilor de iarnă.

Aproximativ 270 de elevi, coordonaţi de doamnele învăţătoare Jiarca Florina - CP F, Jurj Violeta - CP G, Măduţa Bianca - CP H, Pop Alina - CP I, Ciorba Amalia - CP J, Suciu Petronela - clasa I F, Jula Mădălina - clasa I G, Lucaci Mariana - clasa I H, Vadai Ramona - clasa I I, Tătar Rebeca - clasa a II-a E, Bîicu Alina - clasa a II-a F, au organizat târguri cu scop caritabil, astfel:
 În data de 21 octombrie 2022, Târg de jucării, în colaborare cu Asociaţia Pro Bambini, banii adunaţi fiind donaţi asociaţiei pentru a sprijini copiii nevoiaşi.
 În data de 9 decembrie 2022, Târg alimentar, în cadrul proiectului ,,Fii bun! Dăruieşte!", banii strânşi fiind donaţi Fundaţiei ,,Mihai Neşu".
 În perioada 5 - 15 decembrie, elevii au pregătit pachete cu alimente neperisabile și pachete - cadou cu jucării, rechizite, obiecte de îmbrăcăminte și de igienă personală pe care le-au donat persoanelor din medii defavorizate în cadrul proiectelor de voluntariat ale Asociației ANNAH - ,,O masa caldă"  și ,,Sărbători pentru toți".
Tot în data de 9 decembrie, elevii, împreună cu cadrele didactice, au participat la un spectacol dedicat Crăciunului, desfăşurat la Biserica Salem, strada Nicolae Şova, nr. 4, Oradea.
Sub coordonarea aceloraşi cadre didactice, elevii s-au deplasat cu colindul la Liceul Teologic ,,Betel" Oradea în data de 20.12.2022. Elevii clasei I I  coordonați de înv. Vadai Ramona au colindat şi la Primăria Municipiului Oradea, în data de 12.12.2022.
În data de 15.12.2022, elevii clasei a II-a F, coordonați de înv. Bîicu Alina, au participat la Concursul cultural-artistic ,,Colindița" din cadrul Proiectului regional ,,Tradiție, moștenire și simțire românească", unde au obținut premiul I și Trofeul ,,Colindița".
Manifestările s-au finalizat cu o varietate de activități desfăşurate în sălile de clasă sau în Sala Festivă a şcolii:
Ateliere de confecţionare a unor podoabe de brad, împreună cu părinţii, împletite cu intonarea de colinde, Jiarca Florina - CP F, Jurj Violeta - CP G, Măduţa Bianca - CP H, Ciorba Amalia - CP J,  Jula Mădălina - clasa I G, Lucaci Mariana, clasa I H.
Serbări: Pop Alina - CP I, Suciu Petronela - clasa I F, Tătar Rebeca - clasa a II-a E;
Tradiţiile şi obiceiurile specifice sărbătorilor de iarnă au fost puse în valoare în cadrul a două şezători, organizate de către înv. Vadai Ramona - clasa I I şi înv. Bîicu Alina - clasa a II-a F.
În data de 22 decembrie 2022, elevii şi cadrele didactice au intrat într-o vacanţă binemeritată, cu sufletul încărcat de emoţie, bucurie şi satisfacţie, generate de rezultatele acestor activităţi!
Iată două dintre mesajele primite, de la părinţi, în urma serbărilor:
,,Într-adevăr o serbare reușită! Au fost minunați cu toții! Mai vrem și la anu'!
Vă mulțumim doamna învățătoare pentru amintirile minunate pe care ni le creați, pentru munca, implicarea dvs. și dragostea nemărginită pentru copiii noștri" (Z.A - mama)!
,,Felicitări atât copiilor, cât și doamnei noastre învățătoare!
Aceste poezii, ghicitori, colinde, scenetă, râsete și voie bună vor rămâne o amintire frumoasă în sufletele celor mici și mari!
       Vă mulțumim și apreciem efortul și dragostea dăruite" (T.L. - mama)!
Prof. Vadai Ramona & prof. Bîicu Alina
Vedeți mai multe poze în Galeria foto: Sărbătorile iernii încălzesc sufletele elevilor, părinţilor şi cadrelor didactice de la Colegiul Naţional ,,Onisifor Ghibu” Oradea.

Trimite email

Pentru mai multe poze click aici

Friday, 9 June 2023