Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Concursul “Ziua Europei”

De 9 mai

Concursul “Ziua Europei”

Agenția pentru Strategii Guvernamentale a inițiat, în parteneriat cu Ministerul Educației, Cercetării și Tineretului, un concurs de pictură pentru elevii de gimnaziu, și fotografii pentru elevii de liceu, cu tema “Ziua Europei”. La nivel de județ, selecția lucrărilor a avut loc în 2 mai.
Potrivit informațiilor furnizate de prof. Gergeta Sadoveanu, inspector educativ, la Inspectoratul Școlar au sosit în termen util lucrări de pictură de la școlile gimnaziale “Lucreția Suciu” și “Dacia” din Oradea, de la Școala din Șimian, Liceul Pedagogic “Iosif Vulcan”, Liceul Teoretic “Onisifor Ghibu”, Liceul Teologic Greco-Catolic și Centrul Școlar pentru Educație Incluzivă nr.1 Oradea, precum și fotografii de la trei licee: Liceul “Don Orione” din Oradea, Colegiul Tehnic “Ioan Ciordaș” și Liceul Pedagogic “Nicolae Bolcaș” din Beiuș.

Agenția pentru Strategii Guvernamentale a inițiat, în parteneriat cu Ministerul Educației, Cercetării și Tineretului, un concurs de pictură pentru elevii de gimnaziu, și fotografii pentru elevii de liceu, cu tema “Ziua Europei”.

La nivel de județ, selecția lucrărilor a avut loc în 2 mai.

Potrivit informațiilor furnizate de prof. Gergeta Sadoveanu, inspector educativ, la Inspectoratul Școlar au sosit în termen util lucrări de pictură de la școlile gimnaziale “Lucreția Suciu” și “Dacia” din Oradea, de la Școala din Șimian, Liceul Pedagogic “Iosif Vulcan”, Liceul Teoretic “Onisifor Ghibu”, Liceul Teologic Greco-Catolic și Centrul Școlar pentru Educație Incluzivă nr.1 Oradea, precum și fotografii de la trei licee: Liceul “Don Orione” din Oradea, Colegiul Tehnic “Ioan Ciordaș” și  Liceul Pedagogic “Nicolae Bolcaș” din Beiuș.

În urma jurizării, patru desene au fost trimise la București: “România europeană”, lucrarea elevei Georgiana Ciure, de la Liceul Pedagogic “Iosif Vulcan”, “Suntem europeni”, lucrarea elevei Patricia Ana Bibarț, “Soarele deasupra Europei” (Sanda-Roxana Chișe), “Împreună” (Imre Palotaș)., toți trei sunt elevi ai Liceului Teologic Greco-Catolic. Cele mai reușite patru fotografii selectate pentru a fi expuse în cadrul expoziției naționale aparțin elevilor Andrei-Antoniu Rațiu, din Finiș, Adrian Dume, din Luncasprie, comuna Drobești, Alis Crăciun și Patrik-Adrian Goina, din Beiuș, elevi ai Colegiului Tehnic “Ioan Ciordaș”din Beiuș.

La nivel central, se vor acorda câte 16 premii (un premiu I, cinci premii II și 10 premii III), precum și 20 de mențiuni la fiecare din cele două secțiuni. Ocupanții locurilor I vor fi premiați cu câte un laptop. Celelalte premii vor consta din aparate foto digitale și carduri de memorie, albume de artă, precum și materiale folosite în pictură pentru realizarea lucrărilor.  (Ov. Dan)

Trimite email

miercuri, 17 iulie 2019