Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Promovarea carierei de polițist de frontieră

În perioada 29 aprilie – 26 mai 2009

Promovarea carierei de polițist de frontieră

În perioada 29 aprilie – 26 mai 2009, Școala de Pregătire a Agenților Poliției de Frontieră „Avram Iancu” Oradea a desfășurat o activitate de promovare a carierei de polițist de frontieră printr-o serie de prezentări, expuneri în principalele licee din municipiul Oradea (liceele teoretice „Onisifor Ghibu”, „Aurel Lazăr” și „Lucian Blaga”, colegiile tehnice „Mihai Viteazul” și „Traian Vuia”, Colegiul Economic „Partenie Cosma” și Colegiul Național „Emanuil Gojdu”) care pregătesc elevi în clasele terminale.

 Cu această ocazie, în baza unui „Plan de promovare a carierei”, ofițeri și agenți din cadrul școlii noastre s-au prezentat în instituțiile de învățământ liceal din municipiul Oradea unde, prin sprijinul personalului de conducere al acestor instituții, școala noastră și-a făcut cunoscută oferta educațională având un dialog cu elevii claselor a XII–a, prezentându-le acestora specificul activității Poliției de Frontieră, imagini din activitatea polițiștilor de frontieră și din cadrul școlii, principalele atribuții pe care noi le avem și cele pe care le vom avea în contextul aderării la spațiul Schengen.
 De asemenea, au fost împărțite pliante și au fost expuse la panourile de afișaj diferite materiale informative de unde elevii se pot informa despre perioada de înscriere, numărul de locuri scoase la concurs pentru acest an, care sunt probele de examen și când va avea loc acesta. Pentru o mai bună informare a fost mediatizată adresa paginii WEB a școlii noastre unde sunt postate toate informațiile necesare pentru cei care doresc să se înscrie la examenul de admitere.
 Elevii s-au arătat interesați de oferta prezentată, au pus întrebări, dar rezultatele acestei acțiuni de promovare a carierei se vor vedea în luna august când va avea loc examenul de admitere în cadrul Școlii de Pregătire a Agenților Poliției de Frontieră „Avram Iancu” Oradea și unde ne așteptăm ca în rândul candidaților să se regăsească și elevi absolvenți ai liceelor din urbea noastră. (Micheș Eugen)

Trimite email

miercuri, 21 august 2019