Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Elevii orădeni sunt cei mai pricepuți tineri brokeri

Câștigătorii competiției de tranzacționare bursieră „Piața de capital”

Elevii orădeni sunt cei mai pricepuți tineri brokeri

Junior Achievement România, Bursa de Valori București și Tradeville au premiat, astăzi, 1 iunie 2009, pe cei mai pricepuți tineri brokeri din România.
În competiție s-au înscris 500 de elevi și studenți din România, dornici să învețe să tranzacționeze la bursă. Cu 50 000 de RON, bani virtuali în cont, aceștia au învățat să tranzacționeze folosind cele mai lichide acțiuni cotate la BVB timp de patru săptămâni prin platforma de tranzacționare www.virtualtrader.ro, administrată de Tradeville.

 Premierea s-a desfășurat la Bursa de Valori București, în prezența Mihaelei Bîciu, director Tradeville (noul Vanguard) și a lui Iulian Lupu - expert financiar bancar BVB. Înainte de a anunța câștigătorii, elevii din cele trei echipe finaliste au dat STARTUL tranzacțiilor la bursă, în cadrul evenimentului „Personalități deschid Bursa”.
 Marele Premiu a fost câștigat de echipa de la Colegiul Economic „Partenie Cosma” din Oradea, formată din elevii Gavriluț Darie, Almășan Mircea și Dan Adrian, care a avut cel mai mare randament la portofoliu. Aceștia au câștigat un cont de tranzacționare la bursă alimentat cu 1000 de RON oferit de Tradeville (noul Vanguard) – partener al programului și competiției Piața de capital. Bursa de Valori București le-a oferit un internship de două săptămâni la BVB și un curs de broker organizat de Asociația Brokerilor, iar de la Junior Achievement România burse la Școala de Vară “Economics for Leaders” care se va derula la Poiana Brașov, în luna august.
 Locul 2 - “Cel mai harnic trader” a revenit echipei de la Liceul Teoretic „Bolyai Farkaș” din Târgu Mureș, formate din elevii Iszlai Lehel, Zsolt Mezei, Istvan Szasz, care a înregistrat cel mai mare număr de tranzacții pe parcursul competiției.
 Locul 3 - “Cel mai variat portofoliu” a fost acordat echipei de la Colegiul Economic din Buzău, formate din elevii Maria Băcanu, Maria Enache, Adriana Stanciu, Daniel Gheorghe și Cătălin Roman care a înregistrat cea mai variată componență a portofoliului, din punct de vedere al titlurilor deținute.
 La competiție au participat 134 de echipe de elevi și 114 studenți din Alba Iulia, Arad, Bacău, Brașov, București, Cluj-Napoca, Constanța, Drobeta Turnu-Severin, Iași, Oradea, Petroșani, Piatra Neamț, Reșița, Satu-Mare, Slatina, Suceava, Târgu Mureș și Turda.
 Detalii despre competiție pe www.piatadecapital.jaromania.org (Daniela Staicu)

Trimite email

luni, 21 octombrie 2019