Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
19 martie 2023

Simulare Evaluarea Națională 2023, proba scrisă la Limba română. Elevii de clasa a VIII-a susțin luni repetiția pentru examenul din iunie – procedură și modele de subiecte
...................................
Luni, 20 martie, încep simulările pentru Evaluarea Națională la clasa a VIII-a, cu proba la Limba și literatura română. Accesul în sălile de examen se face între 8.00 și 8.30, conform procedurii transmise de Ministerul Educației în țară zilele trecute, iar elevii trebuie să aibă cu ei un document de identitate: certificat de naștere ori carte de identitate, potrivit informațiilor transmise în școli.
Calendarul complet și modele de subiecte, mai jos în articol.
Joi, 16 martie, Ministerul Educației a publicat, pe edu.ro, ghidul simulării pentru examenele naționale. Potrivit acestuia, repartizarea elevilor se realizează astfel încât aceștia să fie așezați câte unul în bancă în ordine alfabetică pe fiecare clasă, astfel încât colectivele să nu fie amestecate. Timpul destinat elaborării unei lucrări scrise este de două ore, din momentul în care s-a încheiat distribuirea subiectelor fiecărui elev.

Rezultatele obținute la simulările naționale nu sunt afișate și nu sunt făcute publice, conform documentului. În procedură se arată că „rezultatele obținute de elevi la simulările naționale sunt comunicate acestora și analizate la nivelul fiecărei clase, prin discuții individuale cu elevii, dezbateri la nivelul clasei, ședințe cu părinții, precum și la nivelul consiliului profesoral, în vederea adoptării măsurilor adecvate pentru îmbunătățirea performanțelor școlare ale elevilor”. Rezultatele obținute la simulare nu se contestă și nu se trec în catalog. Totuși, în situațiile excepționale în care se dorește consemnarea notelor în catalog, acest lucru se poate face în baza unei cereri scrise depuse de cei interesați, scrie pe edu.ro.

”Timpul de lucru pentru completarea casetei de identificare este de 15 minute; timpul efectiv de lucru pentru fiecare probă scrisă este de 120 de minute și începe după completarea casetei de identificare”, conform informării de la Minister din 8 februarie.

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
19 martie

România, țara cu cei mai puțini copii de peste 4 ani care merg la grădiniță, din Uniunea Europeană – raport / Peste 17% nu sunt înscriși în învățământ / Din toamnă, grupa mijlocie devine obligatorie
..........................................

România are cea mai scăzută rată de participare în învățământul preșcolar din UE pentru copiii între 4 ani și vârsta oficială de înscriere în învățământul obligatoriu, potrivit raportului privind starea învățământului pe anul 2021-2022, publicat de Ministerul Educației recent. Practic, peste 17% dintre copiii de peste 4 ani nu sunt înscriși în grădiniță.
În prezent, doar grupa mare de la grădiniță este obligatorie, urmând ca cea mijlocie să devină obligatorie până cel mai târziu în 2023, iar grupa mică până în anul 2030, potrivit legii Educației nr. 1/2011.
Datele care plasează România alături de Bulgaria, ultimele în clasamentul țărilor cu cea mai scăzută rată de participare în învățământul preșcolar – 82,4% – sunt preluate de la Eurostat în raportul Ministerului Educației...

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
5 martie 2023

30 de burse de câte 5.000 de lei pe an școlar, acordate elevilor de clasa a VIII-a din mediul rural pentru a merge la liceu. Printre criterii: nota la Evaluarea Națională 2023, performanța școlară și veniturile familiei
.......................................................
30 de elevi de clasa a VIII-a care provin din mediu rural pot fi susținuți prin burse de câte 5.000 de lei în fiecare an de liceu, în funcție de nota de la Evaluarea Națională 2023 și câteva condiții precum notele din gimnaziu, participarea la concursuri și veniturile părinților, potrivit unui comunicat al Fundației Rădăcini Group, primit de EduPedu.ro.
Pentru a fi eligibil, o condiție este ca aplicantul să fie elev în clasa a VIII-a în anul școlar 2022-2023 la o școală gimnazială din mediul rural, în județele din programul fundației organizatoare: Argeș, Buzău, Brăila, Călărași, Constanța, Dâmbovița, Galați, Giurgiu, Ialomița, Prahova, Teleorman, Tulcea, Vaslui și Vrancea.
Bursele ,,pot acoperi cheltuieli privind cazarea elevilor, cheltuielile de deplasare, cheltuielile de întreținere: hrană, îmbrăcăminte, rechizite sau parte din taxa școlară în cazul unui liceu privat, pentru toți cei patru ani de liceu. Nu sunt necesare documente justificative pentru modul cum au fost cheltuite sumele de bani primite ca bursă”, scrie în comunicatul de presă primit de EduPedu.

Cursuri gratuite pentru dezvoltarea competențelor digitale

Camera de Comerț și Industrie Bihor organizează

Cursuri gratuite pentru dezvoltarea competențelor digitale

Miercuri, 8 martie 2023, Centrul de Consiliere și Orientare în Carieră (C.C.O.C.), din cadrul Universității ,,Agora", a organizat o întâlnire de informare și prezentare a proiectului CODE IMM, cu participarea doamnei Delia Vasilescu, reprezentant al Camerei de Comert și Industrie Bihor și a domnului Gonczi Jozsef, partener în proiect, reprezentant al Asociației pentru Promovarea Afacerilor din România - ROWE.

Studenții Facultății de Științe economice au aflat cu această ocazie despre cursurile gratuite  care se organizează de către C.C.I.B. pentru dezvoltarea competențelor digitale.
Se vor derula șapte module de cursuri diferite a câte 40 ore, pentru dezvoltarea competențelor digitale pe următoarele tematici:
1. Competente digitale - informatice de bază
2. Competenţe digitale - cloud şi alte tehnologii/aplicaţii de stocare de date şi informaţii
3. Competenţe digitale - specifice aplicaţiilor mobile
4. Competenţe digitale - dedicate specialiştilor din domeniul IT
5. Competente digitale - specifice schimbului electronic de informaţii şi managementului documentelor electronice
6. Competente digitale - specifice gestionării platformelor de comunicare socială în scop profesional
7. Competente digitale - specifice comerţului electronic.
La aceste cursuri se pot înscrie persoane angajate ale IMM-urilor cu contract de muncă pe perioadă determinată sau nedeterminată. Conform articolului 2 al anexei din Recomandarea 361/2003/CE ,,Categoria Intreprinderilor Micro, Mici și Mijlocii (IMM) este formată din întreprinderi care angajează mai puțin de 250 de persoane și care au o cifră de afaceri anuală netă de până la 50 de milioane de euro și/sau dețin active totale de până la 43 de milioane de euro". De asemenea art. 3 prevede faptul că în categoria IMM intră următoarele categorii de întreprinderi: microîntreprinderi, întreprinderi mici și întreprinderi mijlocii.
Cursurile se derulează prin Proiectul „COmpetente Digitale pentru DEzvoltarea IMM-urilor", parteneriat între Camera de Comerț și Industrie Bihor, Asociația pentru Promovarea Afacerilor în România și Fundația Centrul de Resurse pentru Educație și Formare Profesională, proiect care face posibilă oportunitatea angajatorilor de a crește performanța echipei oferindu-le angajaților IMM-urilor ocazia de a participa la cursuri gratuite susținute de traineri experimentați, pe diferite tematici, pentru îmbunătățirea competențelor, cunoștințelor și aptitudinilor în domeniul IT.
Vedeți mai multe poze în Galeria foto: Cursuri gratuite pentru dezvoltarea competențelor digitale.

Trimite email

Pentru mai multe poze click aici

sâmbătă, 1 aprilie 2023