Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
19 martie 2023

Simulare Evaluarea Națională 2023, proba scrisă la Limba română. Elevii de clasa a VIII-a susțin luni repetiția pentru examenul din iunie – procedură și modele de subiecte
...................................
Luni, 20 martie, încep simulările pentru Evaluarea Națională la clasa a VIII-a, cu proba la Limba și literatura română. Accesul în sălile de examen se face între 8.00 și 8.30, conform procedurii transmise de Ministerul Educației în țară zilele trecute, iar elevii trebuie să aibă cu ei un document de identitate: certificat de naștere ori carte de identitate, potrivit informațiilor transmise în școli.
Calendarul complet și modele de subiecte, mai jos în articol.
Joi, 16 martie, Ministerul Educației a publicat, pe edu.ro, ghidul simulării pentru examenele naționale. Potrivit acestuia, repartizarea elevilor se realizează astfel încât aceștia să fie așezați câte unul în bancă în ordine alfabetică pe fiecare clasă, astfel încât colectivele să nu fie amestecate. Timpul destinat elaborării unei lucrări scrise este de două ore, din momentul în care s-a încheiat distribuirea subiectelor fiecărui elev.

Rezultatele obținute la simulările naționale nu sunt afișate și nu sunt făcute publice, conform documentului. În procedură se arată că „rezultatele obținute de elevi la simulările naționale sunt comunicate acestora și analizate la nivelul fiecărei clase, prin discuții individuale cu elevii, dezbateri la nivelul clasei, ședințe cu părinții, precum și la nivelul consiliului profesoral, în vederea adoptării măsurilor adecvate pentru îmbunătățirea performanțelor școlare ale elevilor”. Rezultatele obținute la simulare nu se contestă și nu se trec în catalog. Totuși, în situațiile excepționale în care se dorește consemnarea notelor în catalog, acest lucru se poate face în baza unei cereri scrise depuse de cei interesați, scrie pe edu.ro.

”Timpul de lucru pentru completarea casetei de identificare este de 15 minute; timpul efectiv de lucru pentru fiecare probă scrisă este de 120 de minute și începe după completarea casetei de identificare”, conform informării de la Minister din 8 februarie.

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
19 martie

România, țara cu cei mai puțini copii de peste 4 ani care merg la grădiniță, din Uniunea Europeană – raport / Peste 17% nu sunt înscriși în învățământ / Din toamnă, grupa mijlocie devine obligatorie
..........................................

România are cea mai scăzută rată de participare în învățământul preșcolar din UE pentru copiii între 4 ani și vârsta oficială de înscriere în învățământul obligatoriu, potrivit raportului privind starea învățământului pe anul 2021-2022, publicat de Ministerul Educației recent. Practic, peste 17% dintre copiii de peste 4 ani nu sunt înscriși în grădiniță.
În prezent, doar grupa mare de la grădiniță este obligatorie, urmând ca cea mijlocie să devină obligatorie până cel mai târziu în 2023, iar grupa mică până în anul 2030, potrivit legii Educației nr. 1/2011.
Datele care plasează România alături de Bulgaria, ultimele în clasamentul țărilor cu cea mai scăzută rată de participare în învățământul preșcolar – 82,4% – sunt preluate de la Eurostat în raportul Ministerului Educației...

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
5 martie 2023

30 de burse de câte 5.000 de lei pe an școlar, acordate elevilor de clasa a VIII-a din mediul rural pentru a merge la liceu. Printre criterii: nota la Evaluarea Națională 2023, performanța școlară și veniturile familiei
.......................................................
30 de elevi de clasa a VIII-a care provin din mediu rural pot fi susținuți prin burse de câte 5.000 de lei în fiecare an de liceu, în funcție de nota de la Evaluarea Națională 2023 și câteva condiții precum notele din gimnaziu, participarea la concursuri și veniturile părinților, potrivit unui comunicat al Fundației Rădăcini Group, primit de EduPedu.ro.
Pentru a fi eligibil, o condiție este ca aplicantul să fie elev în clasa a VIII-a în anul școlar 2022-2023 la o școală gimnazială din mediul rural, în județele din programul fundației organizatoare: Argeș, Buzău, Brăila, Călărași, Constanța, Dâmbovița, Galați, Giurgiu, Ialomița, Prahova, Teleorman, Tulcea, Vaslui și Vrancea.
Bursele ,,pot acoperi cheltuieli privind cazarea elevilor, cheltuielile de deplasare, cheltuielile de întreținere: hrană, îmbrăcăminte, rechizite sau parte din taxa școlară în cazul unui liceu privat, pentru toți cei patru ani de liceu. Nu sunt necesare documente justificative pentru modul cum au fost cheltuite sumele de bani primite ca bursă”, scrie în comunicatul de presă primit de EduPedu.

Un vis devenit realitate!

În perioada 3-5 martie, au avut loc Campionatul Național de Dans Sportiv și Cupa Exclusive, ediția a II-a, la Sala Polivalentă din Oradea

Un vis devenit realitate!

Lasă-ți viața să danseze ușor pe marginea Timpului ca o picătură de rouă pe vârful unei frunze. Melissa Hayden

          În perioada 3-5 martie 2023, au avut loc Campionatul Național de Dans Sportiv și Cupa Exclusive, ediția a II-a, la Sala Polivalentă din Oradea.
          Totul a început de la o pură pasiune pentru ceea ce este armonios, estetic, frumos, dat fiind faptul că iubesc muzica. Astfel, acum doi ani, am început să frecventez cursurile de dans sportiv pentru adulți, doar ca hobby și pentru socializare. Treptat, mi-am dat seama că doresc să fac performanță și am început să mă antrenez la Clubul Sportiv Exclusive, din Oradea, avându-i ca antrenori pe Florin Culda și Oana Veszi. Am hotărât să folosesc orice îmi oferă viața pe moment. Mi-am dat seama că există întotdeauna un loc în lume pentru cei care sunt dispuși să-și dăruiască timpul, energia, creativitatea și angajamentul față de un scop. Amprenta unui campion este consistența și adevărata consistență este stabilită de obiceiurile noastre.
          Așadar, în cadrul Cupei Exclusive, ediția a II-a, am urcat pe podium, obținând locul 3 la categoria de vârstă 16-35 de ani, Standard. Dansurile cu care am concurat au fost Vals lent și Quickstep.
          Bucuria a fost enormă văzând că munca depusă a fost recompensată, dar s-a amplificat în momentul în care l-am întâlnit pe Mihai Petre, o persoană pe care am îndrăgit-o încă de când urmăream emisiunea „Românii au talent".
          De asemenea, dansurile învățate le integrez și în cadrul orelor de „Joc și mișcare" și ,,Muzică și mișcare", iar elevii mei reacționează fenomenal. Clasa a IV-a E, de la Școala Gimnazială „Dacia", abia așteaptă aceste ore, fiind și dovedit științific faptul că muzica și mișcarea produc miracole în viețile oamenilor.
          E minunat să realizezi lucruri pe care unii îți spun că nu le vei putea face niciodată! Emoțiile trăite în acest weekend nu pot fi descrise în cuvinte. Mă bucur că mi-am creat această oportunitate și am ieșit din zona de confort, aspirând către lucruri mai înalte.
          Doresc, pe această cale, să aduc un gând de mulțumire tuturor celor care mi-au fost alături și m-au susținut.
 
Ești minunată, Claudia, o campioană și o învingătoare!
Ești un model în toate pentru elevi și colegi! Muzica și sportul, mișcarea, dezvoltă intelectul în egală măsură, fortifică trăsăturile frumoase de voință și caracter, iar pentru un dascăl, acestea sunt cu atât mai prețioase, în completarea trofeului personal de competențe și atitudini remarcabile! Spuneai că ,,E  minunat să realizezi lucruri pe care unii îți spun că nu le vei putea face niciodată"! Pentru ei, acestea sunt miracole, iar pentru tine, probe de convins că poți, că ești puternică, o luptătoare și o învingătoare, cu tine însăți.
Încă un 10 cu felicitări! (OviDan)

Trimite email

sâmbătă, 1 aprilie 2023