Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
19 martie 2023

Simulare Evaluarea Națională 2023, proba scrisă la Limba română. Elevii de clasa a VIII-a susțin luni repetiția pentru examenul din iunie – procedură și modele de subiecte
...................................
Luni, 20 martie, încep simulările pentru Evaluarea Națională la clasa a VIII-a, cu proba la Limba și literatura română. Accesul în sălile de examen se face între 8.00 și 8.30, conform procedurii transmise de Ministerul Educației în țară zilele trecute, iar elevii trebuie să aibă cu ei un document de identitate: certificat de naștere ori carte de identitate, potrivit informațiilor transmise în școli.
Calendarul complet și modele de subiecte, mai jos în articol.
Joi, 16 martie, Ministerul Educației a publicat, pe edu.ro, ghidul simulării pentru examenele naționale. Potrivit acestuia, repartizarea elevilor se realizează astfel încât aceștia să fie așezați câte unul în bancă în ordine alfabetică pe fiecare clasă, astfel încât colectivele să nu fie amestecate. Timpul destinat elaborării unei lucrări scrise este de două ore, din momentul în care s-a încheiat distribuirea subiectelor fiecărui elev.

Rezultatele obținute la simulările naționale nu sunt afișate și nu sunt făcute publice, conform documentului. În procedură se arată că „rezultatele obținute de elevi la simulările naționale sunt comunicate acestora și analizate la nivelul fiecărei clase, prin discuții individuale cu elevii, dezbateri la nivelul clasei, ședințe cu părinții, precum și la nivelul consiliului profesoral, în vederea adoptării măsurilor adecvate pentru îmbunătățirea performanțelor școlare ale elevilor”. Rezultatele obținute la simulare nu se contestă și nu se trec în catalog. Totuși, în situațiile excepționale în care se dorește consemnarea notelor în catalog, acest lucru se poate face în baza unei cereri scrise depuse de cei interesați, scrie pe edu.ro.

”Timpul de lucru pentru completarea casetei de identificare este de 15 minute; timpul efectiv de lucru pentru fiecare probă scrisă este de 120 de minute și începe după completarea casetei de identificare”, conform informării de la Minister din 8 februarie.

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
19 martie

România, țara cu cei mai puțini copii de peste 4 ani care merg la grădiniță, din Uniunea Europeană – raport / Peste 17% nu sunt înscriși în învățământ / Din toamnă, grupa mijlocie devine obligatorie
..........................................

România are cea mai scăzută rată de participare în învățământul preșcolar din UE pentru copiii între 4 ani și vârsta oficială de înscriere în învățământul obligatoriu, potrivit raportului privind starea învățământului pe anul 2021-2022, publicat de Ministerul Educației recent. Practic, peste 17% dintre copiii de peste 4 ani nu sunt înscriși în grădiniță.
În prezent, doar grupa mare de la grădiniță este obligatorie, urmând ca cea mijlocie să devină obligatorie până cel mai târziu în 2023, iar grupa mică până în anul 2030, potrivit legii Educației nr. 1/2011.
Datele care plasează România alături de Bulgaria, ultimele în clasamentul țărilor cu cea mai scăzută rată de participare în învățământul preșcolar – 82,4% – sunt preluate de la Eurostat în raportul Ministerului Educației...

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
5 martie 2023

30 de burse de câte 5.000 de lei pe an școlar, acordate elevilor de clasa a VIII-a din mediul rural pentru a merge la liceu. Printre criterii: nota la Evaluarea Națională 2023, performanța școlară și veniturile familiei
.......................................................
30 de elevi de clasa a VIII-a care provin din mediu rural pot fi susținuți prin burse de câte 5.000 de lei în fiecare an de liceu, în funcție de nota de la Evaluarea Națională 2023 și câteva condiții precum notele din gimnaziu, participarea la concursuri și veniturile părinților, potrivit unui comunicat al Fundației Rădăcini Group, primit de EduPedu.ro.
Pentru a fi eligibil, o condiție este ca aplicantul să fie elev în clasa a VIII-a în anul școlar 2022-2023 la o școală gimnazială din mediul rural, în județele din programul fundației organizatoare: Argeș, Buzău, Brăila, Călărași, Constanța, Dâmbovița, Galați, Giurgiu, Ialomița, Prahova, Teleorman, Tulcea, Vaslui și Vrancea.
Bursele ,,pot acoperi cheltuieli privind cazarea elevilor, cheltuielile de deplasare, cheltuielile de întreținere: hrană, îmbrăcăminte, rechizite sau parte din taxa școlară în cazul unui liceu privat, pentru toți cei patru ani de liceu. Nu sunt necesare documente justificative pentru modul cum au fost cheltuite sumele de bani primite ca bursă”, scrie în comunicatul de presă primit de EduPedu.

Strategii vizând îmbunătățirea sistemului agro-bio-economic în spațiul rural

Simpozion științific la Facultatea de Protecția Mediului

Strategii vizând îmbunătățirea sistemului agro-bio-economic în spațiul rural

Universitatea din Oradea - Facultatea de Protecția Mediului, în parteneriat cu Universitatea de Științele Vieții „Regele Mihai", din Timișoara - Facultatea de Management și Turism Rural, Universitatea din Szeged (Ungaria) și Asociația „One Health - Academician Nicolae Manolescu", Strunga, România, organizează a II-a ediție a simpozionului: „Strategii vizând îmbunătățirea sistemului agro-bio-economic în spațiul rural".

Evenimentul științific se adresează studenților și tinerilor cercetători, doctoranzi, și va avea loc la Oradea în data de 28 aprilie 2023.
Date importante
1.04.2023 - data limită pentru înregistrare și trimiterea titlului, autorii, abstract și cuvinte cheie la adresa de e-mail simpozion.agroturism.2022@gmail
20.04.2023 - data limită de trimiterea lucrării in extenso
25.04.2023 - data limită pentru trimiterea posterului
Secțiuni
Secțiunea 1. Zootehnie
Secțiunea 2. Management, marketing și consultanță agricolă
Secțiunea 3. Economie, turism, agroturism, legislație
Secțiune specială. „One Health"
Taxa de participare
Taxă de participare este de 70 lei pentru fiecare lucrare publicată pentru studenți și 130 de lei pentru doctoranzi. Se va plăti La Trezorerie, în contul - RO02TREZ07620F332000XXXX; CUI Universitatea din Oradea 4287939, cu specificația Simpozion studențesc Facultatea de Protecția Mediului, numele autorului principal.
Note
Numărul maxim de autori pentru fiecare lucrare este de cinci, din care maximum doi coordonatori științifici.
Prezentarea lucrării
Limba oficială
Prezentarea se va face în limba română sau engleză, iar publicarea în limba engleză.
Instrucțiuni de tehnoredactare
Condițiile de tehnoredactare pot fi găsite aici:
https://protmed.uoradea.ro/facultate/anale/ecotox_zooteh_ind_alim/instructiuni_de_formatare.html
Lucrările acceptate vor fi publicate în volumul „Fascicula: Ecotoxicologie, Zootehnie și Tehnologii de Industrie Alimentară" - ISSN:1583-4301. Acreditat CNCSIS, cod 668, categoria B+, din anul 2010. Acest volum este indexat ZENODO, SSRN, EBSCO, CABI.
Organizatorii evenimentului științific sunt: lect. univ. dr. Ramona Bacter și lect. univ. dr. Alina Gherdan.
Pentru alte informații: simpozion.agroturism.2022@gmail (B.C.)

Trimite email

sâmbătă, 1 aprilie 2023