Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
16 septembrie 2021

1.Jumătate dintre elevii din România au primit note peste 8.50 în școala online, spune ministrul Educației: Ne creează o imagine falsă, atrag atenția asupra acestui pericol
Notele din învățământul online sunt „peste jumătate între 8.50 și 10”, potrivit declarațiilor ministrului Educației, Sorin Cîmpeanu, făcute astăzi pentru DCNews. Acesta a spus că s-a uitat pe statistica de la nivel național, în privința predării online, și a ajuns la concluzia că notele de 8 sau 9 sunt „un accident”.
Sorin Cîmpeanu este de părere că notele din școala online „ne creează o imagine falsă” și „dacă cineva poate să mă convingă, să ne convingă, aș fi foarte fericit să poată să ne convingă că învățământul românesc are 50% din elevi merituoși”.
Ministrul Educației a mai spus că notele mari din mediul online sunt legate de dificultatea profesorilor de a evalua: „Știm foarte bine că profesorii au avut dificultăți în a evalua. Elevii, studenții sigur că avut șansa de a răspunde mult mai bine întrebărilor profesorilor în spatele unui ecran, cu camera și microfonul oprite”.

2. Cîțu despre decizia impunerii certificatelor verzi și pentru copii, fără să fie precizată vârsta: A fost o scăpare acolo. Prin HG mâine va fi corectată și vor fi cei peste 6 ani
Premierul Florin Cîțu a participat, joi seara, în emisiune la TVR1, unde a oferit câteva explicații despre propunerea Comitetului Național pentru Situații de Urgență (C.N.S.U.) care prevede obligativitatea prezentării Certificatului verde, în localitățile în care incidența la 14 zile este cuprinsă între 3 și 6 cazuri la mia de locuitori. În documentul respectiv se face referire la faptul că certificatul va fi necesar și pentru copii, fără însă să se precizeze până la ce vârstă, informează G4Media.ro.
„Ce se întâmplă cu copiii, în privința acestei decizii?”, a întrebat moderatorul emisiunii.
„A fost o scăpare acolo. Prin Hotărâre de Guvern, mâine va fi corectată și vor fi cei (copiii – n.red) de peste 6 ani. Acum se poate testa foarte ușor. Vom folosi același principiu pe care l-am folosit și la intrarea în România”, a răspuns premierul Cîțu.

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
26 iunie 2021
Sfaturile date elevilor de profesorii de la Teleșcoala pentru examenul de Bacalaureat 2021
Emisiunea Teleșcoala, de pregătire pentru examenele de la finalul claselor a VIII-a și a XII-a, a luat vacanță, iar profesorii participanți le-au transmis elevilor câteva sfaturi folositoare la examene, din experiența lor, scrie TVR2. Aceste sfaturi sunt de la profesorii de liceu pentru candidații la Bacalaureat.
„Chiar dacă tinerilor nu le plac foarte mult regulile, câteva, care ne-au fost și nouă de folos, tot le-aș sugera: să lase orice griji în afara sălii de examen, să se concentreze doar pe ceea ce scrie pe foaia de examen, în așa fel încât să permită memoriei să selecteze informațiile necesare rezolvării cerințelor, să aibă încredere în mintea lor luminată de emoție și de speranță…”, spune profesoara de Limba și literatura română Cecilia Barbu.

Conferința internațională „Minoritățile și drepturile omului”

Vineri și sâmbătă, la Universitatea AGORA

Conferința internațională „Minoritățile și drepturile omului”

În zilele de 29 și 30 mai 2009, în „Sala albastră”, din cadrul Facultății de Drept și Științe Economice a Universității AGORA din Oradea, s-a desfășurat conferința internațională cu tema „Minoritățile și drepturile omului” - ediția 2009.

 Lucrările conferinței s-au ținut pe două secțiuni: Minoritățile și drepturile omului în context sud-est european, sub coordonarea științifică a lect. univ. dr. Herchi Ștefan (vineri, 29 mai 2009), Situația juridico-politică a aromânilor în prezent, sub coordonarea lect. univ. Stan Ioan, (sâmbătă, 30 mai 2009).
 La acest eveniment științific au participat cu referate și comunicări științifice personalități marcante din domeniul Drepturilor omului (din București, Cluj-Napoca, Arad și Roma), precum și din conducerea comunităților de aromâni din țară și unele țări din Balcani (Macedonia și Grecia).
 În „Sala verde” din cadrul aceleiași facultăți, în colaborare cu Asociația studii aromâne din Cluj-Napoca, a fost organizată o expoziție cu tema „Aromânii, ieri și azi”, cuprinzând documente istorice, fotografii cu personalități aromâne și alte materiale care ilustrează aspecte din trecutul și prezentul acestei minorități etno- lingvistice. (Oana Gireadă)

Trimite email

vineri, 17 septembrie 2021