Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

“Natura are nevoie de tine!”

De Ziua mondială a mediului

“Natura are nevoie de tine!”

Cu ocazia „Zilei mondiale a mediului” (5 iunie 2009), la Școala cu clasele I-VIII din Husasău de Criș, s-a desfășurat o acțiune educativă, sub genericul ,,Natura are nevoie de tine”.
La manifestare au participat elevii clasei a VI-a, sub coordonarea dnei prof. Sanda Radu.

 În prima parte a activității, invitatul special, Viorel Bițiș, pădurarul care veghează asupra pădurilor satului, a făcut o scurtă prezentare a florei și faunei din zonă, arătând cum s-au deteriorat acestea de-a lungul timpului și a făcut un apel la elevi, și prin ei la membrii comunității pentru a proteja natura. Copiii au fost foarte interesați deoarece au realizat că pot și ei contribui la asigurarea unui mediu curat și sănătos pentru noi și pentru generațiile viitoare. Au fost impresionați când reprezentantul Romsilva le-a explicat de cât timp are nevoie o pădure să crească și cât de ușor și fără motiv se taie atâția copaci.
 În continuare, au avut loc prezentări în power point despre planeta Pământ, animalele și plantele ocrotite de lege, sursele de poluare și metode de combatere a poluării.
 Elevii au citit compuneri pe tema ,,Dacă eu aș fi Pământul...”, în care se arăta tristețea Pământului atunci când copiii aruncă hârtii, rup flori sau crengi, poluează apele sau lovesc animalele. Elevii au căutat în atlase animale și plante ocrotite.
 Un grup de elevi a ieșit la ecologizarea  terenului din jurul școlii.
 În încheiere, elevii au prezentat afișe cu îndemnuri la ocrotirea mediului: „Viitorul depinde de tine!” „Poluarea mediului duce la moartea vietăților și chiar a ta”, „Protejați planeta Pământ – casa noastră a tuturor! „Un mediu curat începe cu tine”, „Copacii sunt efortul nesfârșit al pământului de a vorbi cu cerul”, „A înțelege natura înseamnă a înțelege viitorul, dar a face ceva pentru salvarea naturii înseamnă a contribui la fericirea omenirii”.
 Prin această activitate, elevii au conștientizat că pot avea un rol important în protejarea naturii și prin aceasta pot să-și asigure un viitor mai curat și mai sănătos. (R.S.)

Trimite email

duminic, 25 august 2019