Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
4 mai 2021
Ministrul Sorin Cîmpeanu: Sunt universități care se gândesc ca din toamnă să impună anumite condiții: Purtarea de combinezoane de către studenții nevaccinați. Susțin această variantă
Studenții nevaccinați ar putea fi obligați să se prezinte purtând combinezon dacă vor să participe fizic la ore din toamnă, pe când cei vaccinați vor putea să se deplaseze fără astfel de măsuri, iau în calcul unele universități din România, a declarat astăzi ministrul Educației Sorin Cîmpeanu în cadrul unui interviu de la Hotnews.ro. De asemenea, ministrul a adăugat că ar putea exista o prioritizare a studenților vaccinați la cazarea în cămine.
„Sunt unul dintre cei care susțin importanța prezenței fizice pentru derularea stagiilor de practică și activităților directe. Pentru asta, sunt universități care se gândesc ca din toamnă să nu facă rabat de la prezența fizică în cadrul orelor de laborator/lucrări practice și să impună o serie de condiții, spre exemplu participarea studenților vaccinați la aceste ore de laborator și lucrări practice, fără a fi îngrădit participarea studenților care nu sunt vaccinați. Studenții care nu se vor fi vaccinat în toamnă ar putea să aibă la dispoziție, spre exemplu, combinezoane de protecție pe care să le poarte pe tot parcursul programului didactic. Sunt câteva universități și eu personal susțin această variantă”, a declarat Cîmpeanu.

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
23 martie 2021
1.*BREAKING
Anul școlar actual se va încheia pe 2 iulie pentru elevi și nu pe 18 iunie, cum era inițial, anunță ministrul Educației
Anul școlar actual se va încheia pe 2 iulie 2021 pentru elevi și nu pe 18 iunie, cum era inițial, anunță ministrul Educației. Sorin Cîmpeanu precizează că, practic, două săptămâni din vacanța de vară se mută în vacanța de primăvară.
„Finalul semestrului al II-lea se decalează două săptămâni. Vacanța de primăvară se prelungește cu două săptămâni. Se mută practic două săptămâni din vacanța de vară în vacanța de primăvară.
În loc să finalizăm semestrul al II-lea pe 18 iunie, se va încheia pe 2 iulie.
• elevii clasei a VIII-a care termină pe 25 iunie (în loc de 11 iunie),
• elevii clasei a XII-a care termină în 18 iunie (în loc de 4 iunie) și
• învățământul profesional și tehnic care termină pe 23 iulie (în loc de 9 iulie)
Dacă nu ar fi fost această variantă a prelungirii vacanței de primăvară cu două săptămâni și a mutării Evaluării Naționale pentru clasa a VIII-a după Bacalaureat, cu tot cu Admiterea la liceu, „ar fi fost destul de clară închiderea școlilor, inclusiv pentru derularea simulărilor”, a declarat ministrul Educației Sorin Cîmpeanu. Oficialul a dat exemplu că în București, școlile s-ar fi închis de mâine, dacă nu accepta această variantă.
Cîmpeanu a spus că dacă nu ar fi acceptat această modificare a structurii anului școlar, nu s-ar fi semnat modificarea ordinului comun de ministru, ordin pe care trebuia să îl semneze Vlad Voiculescu, ministrul Sănătății.

2.*OFICIAL
Ordinul de ministru comun, semnat de Vlad Voiculescu și Sorin Cîmpeanu, care prevede închiderea școlilor la intrarea localităților în carantină și nu la pragul de 6 la mie, a intrat în vigoare
Ordinul de ministru comun, semnat de Vlad Voiculescu și Sorin Cîmpeanu, care prevede închiderea școlilor la intrarea localităților în carantină și nu la pragul de 6 la mie, a intrat în vigoare prin publicarea în Monitorul Oficial, marți seara.
Ordinul nou prevede că scenariul de funcționare al unei unități de învățământ se va actualiza săptămânal, cu referința în fiecare zi de vineri, în funcție de evoluția epidemiologică, cu excepția situației în care localitatea intră în carantină”.

„Să-mpărtășim bucurii și speranțe...”

Ultima serbare la Grădinița nr. 26 din Oradea

„Să-mpărtășim bucurii și speranțe...”

Vineri,12 iunie 2009, copiii grupei mari germane de la Grădinița nr. 26 din Oradea și inst. Nicoleta Ursuț au ținut să-și ia rămas bun de la iubita lor grădiniță printr-un show pe care să-l țină minte cu toții, dar și părinții!

 Din toamnă, unii vor deveni școlari, iar alții vor continua să învețe împreună cu buna lor educatoare, dar la Grădinița nr. 46 (clădirea în care a funcționat Grădinița nr. 26 fiind retrocedată).
 De fapt, și serbarea de vineri, nu au ținut-o în grădinița lor, ci pe scena Liceului Teologic Greco-Catolic.
 În deschiderea manifestării, directorul Grădiniței nr. 26, dna Maria Trip, a dorit să-i asigure pe părinți de buna pregătire a viitorilor școlari, dar și de condițiile minunate pe care le vor avea copiii care de la toamnă vor învăța în Grădinița nr. 46. La rândul său, Nicoleta  s-a destăinuit subliniind faptul că 20 de ani s-a simțit minunat la Grădinița nr. 26, alături de Maria Trip, de la care a învățat multe, iar sfaturile primite i-au fost de mare ajutor...
 Scenetă și dans tematic
 În fața părinților, bunicilor și a fraților mai mici, actorii și-au luat rolurile în serios și s-au arătat vrednici de laudă prin felul în care s-au costumat și au jucat în sceneta „Albă-ca-Zăpada”.
 Mai apoi, au vorbit în limba germană, așa cum i-a învățat profesoara lor, Florentina Oros, iar la final, au dansat (un dans tematic), împreună cu prof. Alina Baciu, instructorul lor de dans.
 După aplauze, s-au împărțit diplome și flori, calde îmbrățișări și sărutări, fiind vizați atât cei 16 viitori școlari, cât și cei 12 prichindei care vor învăța la Grădinița nr. 46, cu educatoarea lor, inst. Nicoleta Ursuț. (Ov. DAN)
P.S. Pentru mai multe poze, accesați Galeria foto: „Să-mpărtășim bucurii și speranțe...”

Trimite email

Pentru mai multe poze click aici

sâmbătă, 15 mai 2021