Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
7 noiembrie 2023

Prima de carieră didactică – informații importante, detalii utile / Cum pot cadrele didactice să obțină rapid creditele profesionale transferabile pentru educație nonformală (P)

Prima de Carieră Didactică a fost oferită în timpul grevei profesorilor ca o soluție pentru cheltuielile legate de activitatea pe care cadrele didactice o desfășoară, dar informațiile oferite până acum nu sunt foarte bine organizate și nu există un rezumat util.
Nu este foarte clar, de exemplu, de ce s-a oferit pe un card diferit de cel de salariu, cum se utilizează cardul primit, de ce sunt atât de mulți furnizori acceptați (deși activitatea lor n-are nicio legătură cu restricțiile privind cheltuirea sumelor de către profesori).
În acest material veți afla:
De unde vin banii;
De ce s-a utilizat un card separat;
De ce sunt atât de mulți furnizori în lista care acceptă cardul;
Care sunt regulile cu privire la cheltuirea banilor;
Care sunt cheltuielile sigur eligibile;
Care sunt beneficiile acestei prime;
Ce cursuri se pot achiziționa.
Răspunsurile au fost elaborate de echipa Docentix https://www.docentix.com/ – (The e-Learning Company este una dintre firmele afiliate care oferă exclusiv cursuri online în limba română).

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
17 octombrie 2023

Conferință pentru profesori și învățători la Cluj – Universitatea Babeș-Bolyai – FSEGA, pe 19 octombrie: Școala de Bani începe școala – discutăm despre educație financiară într-un context transdisciplinar / Înscrieri deschise pentru cadrele didactice

Conferința Școala de bani începe școala...

A treia conferință regională din seria „Școala de bani începe școala: resurse educaționale transdisciplinare de educație financiară”, este organizată pe 19 octombrie 2023, de la ora 13.30, la UBB – Aula FSEGA, de Edupedu.ro cu sprijinul Școala de Bani – BCR, alături de partenerul instituțional Universitatea Babeș-Bolyai – FSEGA (Facultatea de Științe Economice și Gestiunea Afacerilor). Înscrierile sunt deschise pentru participanți, prin completarea acestui formular.
Noțiunile de educație financiară, dar și mai important, cum să le aplice și să afle despre bani în cât mai multe contexte, în cât mai multe și variate împrejurări, exact ca în viață, sunt foarte importante pentru elevi. Care este valoarea banilor, cum să-și gestioneze veniturile și cheltuielile, cum să economisească și să investească, cum să împrumute bani în mod responsabil și cum să se protejeze de fraude financiare, toate aceste chestiuni trebuie să găsească răspunsuri și explicații și de la oamenii care aduc cunoașterea în viața lor, de la cadrele didactice.
Se organizează în total o serie de patru conferințe regionale. Prima dintre ele a avut loc la Timișoara, la Universitatea de Vest, pe 21 septembrie 2023, iar cea de-a doua la București, pe 19 octombrie, la Academia de Studii Economice din Bucureșt, care a fost și partener instituțional alături de Inspectoratul Școlar al Municipiului București. În cadrul acestor evenimente, peste 250 de profesori participanți au interacționat și în cadrul unui atelier de educație financiară și au avut ocazia de a discuta cu experții și organizatorii din proiect. La final, s-au acordat diplome de participare semnate atât de reprezentanții Școala de Bani, cât și de partenerii din inspectoratele școlare și universități. Seria de conferințe regionale se încheie la Iași, pe 16 noiembrie. Înscrierile sunt deschise pentru participanți atât pentru evenimentul de la Cluj-Napoca cât și pentru cel de la Iași, prin completarea acestui formular.
Școala de Bani și BCR au lansat în 2022 proiectul LifeLab, care, după ce a fost pilotat în două școli din sistemul de învățământ preuniversitar, urmează să fie extins la nivel național. Primul an de LifeLab a însemnat peste 50 de profesori, 1.200 de elevi, 15 cursuri de pregătire pentru profesori și 100 de materiale educaționale dezvoltate de profesorii LifeLab. La sfârșitul programului, cunoștințele de educație financiară ale elevilor s-au îmbunătățit considerabil: de la 46% la 65% (pentru elevii din ciclul gimnazial) și de la 40% la 55% (pentru elevii din ciclul liceal). Totodată, 93% dintre elevi și-au exprimat dorința să învețe cât mai multe noțiuni financiare practice și aplicabile.
Pentru profesori sunt esențiale formarea, sprijinul și resursele, în orice demers didactic. LifeLab a pregătit resurse multiple. În plus, Școala de Bani a susținut CCD Prahova pentru a implementa un program de formare gratuit, acreditat de Ministerul Educației.
Participarea este gratuită, dar locurile sunt limitate, se acordă diplome de participare. Sunt invitați să participe în principal profesorii din mediul preuniversitar, pentru care au fost create resursele educaționale cu o abordare transdisciplinară, prin care noțiunile de educație financiară pot fi introduse în predarea mai multor materii, pe toate ciclurile de învățare din preuniversitar: preșcolar, primar, gimnazial și liceal.

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
27 septembrie

Ai peste 16 ani, ești la liceu și ești creativ?
Înscrie-te până pe 31 octombrie la competiția de inovație Solve for Tomorrow / Poți participa individual sau cu prietenii și colegii, în echipe, iar cei selectați vor beneficia de sesiuni de mentorat, workshop-uri și ateliere pentru a-și pune în practică proiectele (P)…

Grupul Vivere câștigător al Trofeului de Platină 2023!

Vivere scrie cu litere de aur o nouă filă în istoria celui mai longeviv festival, Ursulețul de aur, Baia Mare 2023

Grupul Vivere câștigător al Trofeului de Platină 2023!

Duminică, 2.07.2023, s-a încheiat cea de a XXXIX-a ediție a celui mai longeviv festival internațional de muzică pop pentru copii, Ursulețul de aur, de la Baia Mare.

Desfășurat pe scena Teatrului Municipal din Baia Mare acesta a reunit în acest an aproape 200 de copii veniti din toate colțurile țării dar și din alte țări. Structurat pe mai multe categorii de vârstă și pe două secțiuni: Debut și Duelul campionilor, aceștia și-au prezentat momentul artistic în fața unui juriu prestigios alcătuit din personaltăți artistice recunoscute din România și străinătate.
Cu deosebită bucurie și satisfacție, membrii Asociației Star Vivere Oradea anunță câstigarea Trofeului de Platină căruia i se adaugă Trofeul de Argint câștigat de Dragoș Costolaș și trofeele pe grupe ale Daniei Micula și Timea Csaszar.
Asociația Star Vivere s-a prezentat în cadrul concursului cu 17 copii, vârsta acestora fiind cuprinsă într 5 și 16 ani. Micii artiști au performat în cadrul corespunzător fiecărei categorii de vârstă. În urma prestației artistice toți au fost recompensați cu premii în cadrul ceremoniei de decernare a premiilor .
Palmaresul Vivere - Ursulețul de aur 2023
Trofeul de Platină - Vivere
Trofeul Grupei - Dania Micula
Trofeul grupei  - Timea Csaszar
Premiul I - Ana Meister, Sara Raisa Roman
Premiul II - Ria Meister, Ema Bala, Ana Pop Caragea, Iris Toth
Premiul III - Ema Gherman
Mențiuni - Iulia Oros, Nectaria Anisia Vulpe, Karina Csaszar, Alessia Muresan
 
Așadar, trupa intergalactică s-a întors în Oradea cu o mulțime de ursuleți, diplome, dulciuri și mai ales prețioase amintiri de la cea mai importantă realizare din istoria unui festival. O echipă unică, valoroasă care va intra desigur în pagina de aur a Grupului Vivere!
Satisfacția pe care ți-o oferă fiecare pas înainte!
Vivere o poveste în care efortul, munca și pasiunea se împletesc armonios, aducând bucurie și rezultate minunate. În tot acest proces sunt extrem de importante susținerea părinților, angajamentul și înțelegerea importanței acestor experiențe în procesul de dezvoltare a unui copil cu aptitudini artistice. O călătorie cu multiple scopuri, un proces dublat de satisfacția pe care ți-o oferă fiecare pas înainte.
Mulțumim organizatorilor, în special doamnei Doina Bentu, omul, sufletul acestei povești cu  prinți și prințese, omul care se străduiește din răsputeri să găsească oameni iubitori de muzică, apropiați de universal magic al copilăriei și astfel să poată organiza încă o ediție, și încă o ediție....
Mulțumim onoratului juriu pentru aprecieri, felicităm toți concurenții și câștigătorii acestei ediții Mulțumim, Baia Mare, mulțumim drag Ursuleț! Să ne revedem cu bine!
Valeria Dinu

Trimite email
Sunday, 3 December 2023

Poza zilei

De 1 Decembrie, la Tulca

-Riana, pe unde ți-ai petrecut de 1 Decembrie?
-Am fost cu părinții la Căminul Cultural.
-Și eu, dar nu te-am văzut!
-Cine ți-a plăcut cel mai mult cum a cântat?
-Ciprian Mocan și Mădălin Dodu.
-Mie mi-au plăcut Elena Buda, vedeta noastră, și Daniela Lele, iar Diana a fost magnifică!