Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Schimbul de experiență la nivelul elevilor

O nouă reuniune de proiect cu Germania și o premieră

Schimbul de experiență la nivelul elevilor

În perioada 8-13 iunie 2009, în cadrul Școlii de Pregătire a Agenților Poliției de Frontieră „Avram Iancu” din Oradea a avut loc o nouă activitate internațională pe probleme de învățământ între școala noastră și o delegație a Centrului de Formare și Perfecționare a Poliției Federale Germane, din Eschwege, care a avut ca bază schimbul de experiență la nivelul elevilor - Modulul I.

 Activitatea s-a desfășurat în conformitate cu Planul de relații internaționale pe anul 2009 și cu Acordul de parteneriat dintre Școala de Pregătire a Agenților Poliției de Frontieră „Avram Iancu” Oradea și Centrul de Formare și Perfecționare a Poliției Federale Germane din Eschwege. Acest parteneriat durează din anul 2002, astfel că în fiecare an, au avut loc mai multe activități, atât în Germania, cât și la noi, iar concluziile și rezultatele acestora au fost valorificate în procesul de învățământ din cele două școli. Delegația germană a fost condusă de dl Dietmar Wolf-Ephk, șeful echipei de parteneriat, având în componență pe dl Harald Siegel - diriginte, dl Roscher Ștefan, dl Gobel Bomhart și dl Engel Tomas – profesori, precum și un număr de 22 de elevi.
 Delegația Școlii de Pregătire a Agenților Poliției de Frontieră „Avram Iancu” a fost formată din cadre didactice, directorul adjunct pe probleme de învățământ – dl comisar-șef Ionel Hotnoga, avându-l în frunte pe comisarul-șef Ovidiu Stanciu – directorul  școlii.
 Așadar, la această întâlnire, s-a realizat, în premieră, un schimb de experiență și la nivelul elevilor celor două instituții prin includerea și participarea elevilor germani în programul de învățământ al elevilor noștri, fiind împărțiți la cele cinci clase ale anului I. Șeful delegației din germane, domnul Dietmar Wolf, a   apreciat faptul că „în cadrul UE, colaborarea este foarte importantă, atât pentru a ne cunoaște reciproc, cât și pentru a ne apropia ca națiuni. Elevii de azi sunt, de fapt, polițiștii de mâine. Baza pregătirii profesionale în cele două instituții este aceeași. Sigur că diferențe există, având în vedere că România, față de Germania, mai are și frontiere externe ale UE”.
 În această săptămână, elevii din Germania au participat la ore, dar au fost prezenți și în teren, având de realizat proiecte în echipă cu elevii români pe diferite teme culturale, de specialitate sau studii de caz.
 Pe lângă activitățile profesionale desfășurate zilnic în cadrul școlii, după un program bine structurat, delegația din Germania a avut posibilitatea de a admira zona turistică a Beiușului, vizitând Peștera Urșilor și ieșind în depresiunea Beiușului.
Reuniunea a fost un succes, iar următoarea etapă în cadrul programului de parteneriat se va desfășura în cadrul școlii din Eschwege, în toamna acestui an, având ca scop schimbul de experiență la nivelul elevilor, ca o continuare a proiectelor începute în aceste zile la Oradea. (Eugen M.)

Trimite email

miercuri, 21 august 2019