Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Adio, grupă mică!

Piticii-voinicii Grădiniței nr. 53 din Oradea au spus

Adio, grupă mică!

Sala de clasă a grupei mici de la Grădinița nr. 53 din Oradea s-a dovedit a fi neîncăpătoare pentru numărul mare de însoțitori ai prichindeilor, părinți, bunici, mătuși, unchi…, veniți să-i admire pe micii artiști.

 Și, în ciuda căldurii sufocante, ei au avut puterea să ne transpună în minunatul univers al inocenței, purității și visării, trăind, cu ei și prin ei, întregul spectacol pregătit cu multă măiestrie de doamnele educatoare Lucreția Cotrubaș și Florica Pelle. Chiar dacă, la intrarea în sală, copiii păreau puțin debusolați (de atâta mulțime adunată), vocea caldă a educatoarelor i-a calmat ca prin farmec, aducându-le liniștea și încrederea. Dintru început, privirea ne-a fost vrăjită de costumația lor minunată: o mulțime de flori, una mai frumoasă ca alta, soarele, furnicuța și greierașul, cocoșelul, fluturașii sau norișorii cei năbădăioși, florăreasa ori gospodina…
 Toate personajele întruchipate au încântat, fiecare încercând să-și joace rolul cât mai bine pentru a-i bucura pe cei dragi și spre a demonstra că merită un grad în plus și o avansare în grupa mijlocie. Ghiocelul, albăstreaua, macul, margareta, trandafirul, narcisa și alte flori și-au etalat  frumusețea… și prin cuvinte potrivite, Soarele s-a impus ca un adevărat stăpân al naturii, furnicuța și greierașul și-au păstrat “năravurile”, norișorii, puși pe harță, declanșând ploaia, au binecuvântat natura cu câteva picături de aur…
 Tema centrală a spectacolului a constituit-o trezirea la viață a naturii o dată cu sosirea primăverii. Prin vers, cântec și dans, copiii ne-au arătat tot ceea ce au învățat, dar și măsura muncii doamnelor educatoare.
 Părinții și toți prinvitorii nu pot decât să-i felicite și să le mulțumească doamnelor educatoare Florica Pelle și Lucreția Cotrubaș pentru dăruirea cu care i-au îmbrățișat și știința cu care i-au condus prin lumea basmelor, poeziilor și cântecelor, dorindu-le multă putere de muncă, sănătate și împliniri în activitatea didactică și personală! (C. Mărincean)

Trimite email

duminică, 20 octombrie 2019