Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
27 septembrie

Ai peste 16 ani, ești la liceu și ești creativ?
Înscrie-te până pe 31 octombrie la competiția de inovație Solve for Tomorrow / Poți participa individual sau cu prietenii și colegii, în echipe, iar cei selectați vor beneficia de sesiuni de mentorat, workshop-uri și ateliere pentru a-și pune în practică proiectele (P)…

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
26 septembrie 2023

Inteligența artificială urmează să fie studiată în cadrul unor discipline noi, opționale, sau în module opționale la nivel de liceu, iar profesorii o vor îngloba în activitățile de predare, reiese dintr-un proiect de strategie națională pentru inteligență artificială, prezentat marți. Documentul, despre care ministrul Cercetării, Bogdan Ivan, a spus că urmează să fie adoptat la nivel de guvern până la sfârșitul anului, vorbește și despre instruirea profesorilor în domeniul IA, dar plasează cele mai multe activități educaționale la nivelul studiilor universitare.
Același document vorbește despre folosirea instrumentelor IA, la nivelul învățământului preuniversitar, pentru ,,evaluare automată a elevilor și a profesorilor”.
Pe lângă repere precum programul de guvernare sau PNRR, documentul folosește ca referință o serie de strategii elaborate până acum în domeniul tehnologiilor sau în domenii conexe, inclusiv SMART-Edu, strategia pentru digitalizarea educației 2021-2027, elaborată în 2020, dar redusă ulterior de la aproape 100 de pagini la doar câteva pagini în proiectul ,,România Educată”.

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
26 septembrie

xDay 2023: România găzduiește una dintre cele mai mari conferințe de Web3, Inteligență Artificială și Metaverse din Europa (P)

În perioada 19-21 octombrie 2023, Bucureștiul va găzdui una dintre cele mai mari conferințe de Web3, AI și Metaverse din Europa – xDay 2023 – punând România pe harta globală a marilor dezvoltatori de tehnologie. Organizat de Fundația MultiversX, evenimentul va aduce împreună lideri, inovatori, investitori, oficiali guvernamentali și pasionați din întreaga lume, pentru a explora și dezvolta tehnologii emergente, precum blockchain, inteligența artificială, Metaverse și Web3. Bilete sunt puse în vânzare pe site-ul www.xday.com.

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
26 septembrie

Profesorii și elevii din România sunt invitați să se înscrie online la provocarea mondială de programare creativă BEBRAS International Challenge organizată de ECDL/ICDL în România / Profesorii se pot înscrie până pe până pe 1 octombrie, iar elevii în perioada 9-15 octombrie (P).

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
26 septembrie 2023

OFICIAL Instrucțiunile Ministerului Educației pentru bursele școlare din 2023-2024: Pot lua bursă de merit și elevii care nu au susținut Evaluarea Națională, pentru bursa socială monoparentală se acceptă și certificatul de divorț și convenția notarială

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
19 martie

România, țara cu cei mai puțini copii de peste 4 ani care merg la grădiniță, din Uniunea Europeană – raport / Peste 17% nu sunt înscriși în învățământ / Din toamnă, grupa mijlocie devine obligatorie
..........................................

România are cea mai scăzută rată de participare în învățământul preșcolar din UE pentru copiii între 4 ani și vârsta oficială de înscriere în învățământul obligatoriu, potrivit raportului privind starea învățământului pe anul 2021-2022, publicat de Ministerul Educației recent. Practic, peste 17% dintre copiii de peste 4 ani nu sunt înscriși în grădiniță.
În prezent, doar grupa mare de la grădiniță este obligatorie, urmând ca cea mijlocie să devină obligatorie până cel mai târziu în 2023, iar grupa mică până în anul 2030, potrivit legii Educației nr. 1/2011.
Datele care plasează România, alături de Bulgaria, ultimele în clasamentul țărilor cu cea mai scăzută rată de participare în învățământul preșcolar – 82,4% – sunt preluate de la Eurostat în raportul Ministerului Educației...

Festivitatea de deschidere a noului an școlar la Colegiul Național ,,Emanuil Gojdu”

Primarul Florin Birta a participat la

Festivitatea de deschidere a noului an școlar la Colegiul Național ,,Emanuil Gojdu”

Cu emoție, bucurie și curiozitate, sute de elevi au început azi, 11 septembrie, noul an școlar. La invitația Colegiului Național Emanuil Gojdu, primarul Florin Birta a participat la festivitatea de deschidere a noului an.

Acesta s-a adresat elevilor și corpului profesoral, felicitându-i pentru rezultatele deosebite: „Potrivit rezultatelor de la bacalaureat, sunteți pe primul loc în județ. Felicitări sincere! Acest lucru se datorează vouă, dragi elevi, se datorează corpului profesoral, părinților care vă susțin și, bineînțeles, conducerii colegiului. Vă felicit pe toți și pe fiecare în parte, pentru că v-ați adus contribuția pentru ca această școală să ajungă unde este astăzi. Vă doresc mult succes în continuare și mă mândresc că avem în Oradea Colegiul Național Emanuil Gojdu".
Directoarea colegiului, doamna Anca Marchiș, a înmânat apoi diplomele elevilor pentru rezultate deosebite obținute la evaluarea națională și la bacalaureat.
„Avem rezultate care ne fac cinste. Mulțumim elevilor și profesorilor pentru aceste performanțe. Amintim cele 197 de premii la olimpiadele județene de profil, din care 79 de elevi calificați la olimpiadele naționale. Din aceștia, 39 s-au întors acasă cu premii și mențiuni", a spus directoarea Anca Marchiș.
În ceea ce privește proiectele ce vizează infrastructura școlară, primarul Florin Birta a amintit două proiecte importante pe care administrația locală le va implementa de anul viitor. Este vorba de reabilitarea energetică a clădirii Colegiului Național Emanuil Gojdu și proiectul de dotare a claselor cu mobilier nou. De altfel, toate clasele școlilor din Oradea vor fi dotate cu mobilier nou, începând de anul viitor.
În final, primarul Florin Birta a vorbit despre șantierele din jurul colegiului, care au îngreunat accesul pe parcursul anului școlar trecut: „Doresc să îmi cer scuze, pentru că anul școlar trecut ați avut un șantier continuu în jurul colegiului și ați ajuns foarte greu la școală. De azi, lucrurile se vor schimba. Lucrările din jurul colegiului au fost finalizate în mare parte, de azi au pornit și tramvaiele, prin urmare veți ajunge mult mai ușor la școală".

Trimite email
Saturday, 30 September 2023

Poza zilei

Câștigătorii concursului cu premii

În urma tragerilor la sorţi, efectuate luni, în prezența celor 16 finaliști, invitațiile gratuite, obținute la Cinema Palace, au revenit elevilor: Mara Antonia Maghiar, Maria Badeu Sarah, Sara Merca și David Colar, din clasa a IV-a B de la Colegiul Național ,,Iosif Vulcan" din Oradea și doamnei profesor Maria Duma, pentru cei 16 finaliști.