Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
27 septembrie

Ai peste 16 ani, ești la liceu și ești creativ?
Înscrie-te până pe 31 octombrie la competiția de inovație Solve for Tomorrow / Poți participa individual sau cu prietenii și colegii, în echipe, iar cei selectați vor beneficia de sesiuni de mentorat, workshop-uri și ateliere pentru a-și pune în practică proiectele (P)…

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
26 septembrie 2023

Inteligența artificială urmează să fie studiată în cadrul unor discipline noi, opționale, sau în module opționale la nivel de liceu, iar profesorii o vor îngloba în activitățile de predare, reiese dintr-un proiect de strategie națională pentru inteligență artificială, prezentat marți. Documentul, despre care ministrul Cercetării, Bogdan Ivan, a spus că urmează să fie adoptat la nivel de guvern până la sfârșitul anului, vorbește și despre instruirea profesorilor în domeniul IA, dar plasează cele mai multe activități educaționale la nivelul studiilor universitare.
Același document vorbește despre folosirea instrumentelor IA, la nivelul învățământului preuniversitar, pentru ,,evaluare automată a elevilor și a profesorilor”.
Pe lângă repere precum programul de guvernare sau PNRR, documentul folosește ca referință o serie de strategii elaborate până acum în domeniul tehnologiilor sau în domenii conexe, inclusiv SMART-Edu, strategia pentru digitalizarea educației 2021-2027, elaborată în 2020, dar redusă ulterior de la aproape 100 de pagini la doar câteva pagini în proiectul ,,România Educată”.

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
26 septembrie

xDay 2023: România găzduiește una dintre cele mai mari conferințe de Web3, Inteligență Artificială și Metaverse din Europa (P)

În perioada 19-21 octombrie 2023, Bucureștiul va găzdui una dintre cele mai mari conferințe de Web3, AI și Metaverse din Europa – xDay 2023 – punând România pe harta globală a marilor dezvoltatori de tehnologie. Organizat de Fundația MultiversX, evenimentul va aduce împreună lideri, inovatori, investitori, oficiali guvernamentali și pasionați din întreaga lume, pentru a explora și dezvolta tehnologii emergente, precum blockchain, inteligența artificială, Metaverse și Web3. Bilete sunt puse în vânzare pe site-ul www.xday.com.

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
26 septembrie

Profesorii și elevii din România sunt invitați să se înscrie online la provocarea mondială de programare creativă BEBRAS International Challenge organizată de ECDL/ICDL în România / Profesorii se pot înscrie până pe până pe 1 octombrie, iar elevii în perioada 9-15 octombrie (P).

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
26 septembrie 2023

OFICIAL Instrucțiunile Ministerului Educației pentru bursele școlare din 2023-2024: Pot lua bursă de merit și elevii care nu au susținut Evaluarea Națională, pentru bursa socială monoparentală se acceptă și certificatul de divorț și convenția notarială

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
19 martie

România, țara cu cei mai puțini copii de peste 4 ani care merg la grădiniță, din Uniunea Europeană – raport / Peste 17% nu sunt înscriși în învățământ / Din toamnă, grupa mijlocie devine obligatorie
..........................................

România are cea mai scăzută rată de participare în învățământul preșcolar din UE pentru copiii între 4 ani și vârsta oficială de înscriere în învățământul obligatoriu, potrivit raportului privind starea învățământului pe anul 2021-2022, publicat de Ministerul Educației recent. Practic, peste 17% dintre copiii de peste 4 ani nu sunt înscriși în grădiniță.
În prezent, doar grupa mare de la grădiniță este obligatorie, urmând ca cea mijlocie să devină obligatorie până cel mai târziu în 2023, iar grupa mică până în anul 2030, potrivit legii Educației nr. 1/2011.
Datele care plasează România, alături de Bulgaria, ultimele în clasamentul țărilor cu cea mai scăzută rată de participare în învățământul preșcolar – 82,4% – sunt preluate de la Eurostat în raportul Ministerului Educației...

Cinema Palace Oradea vă oferă alternative educaționale

În programul ,,Școala altfel”

Cinema Palace Oradea vă oferă alternative educaționale

Cinema Palace Oradea are deosebita plăcere de a vă anunța că începând cu data de 11 septembrie 2023, vom relansa programul ,,Școala altfel - 2023-2024", respectiv ,,Săptămâna verde - 2023-2024", în cadrul cărora cinematograful nostru va organiza în baza unor programări, în intervalul orar 10.00 - 15.00, spectacole de cinematograf, destinate exclusiv grupurilor de elevi de pe raza județului Bihor, astfel încât iubitorii de film, să poată trăi la intensitate maximă experiența cinematografică în confortul crescut oferit de locația noastră și în condiții de maximă siguranță.

În acest context, vă anunțăm că Cinema Palace își va relua obiceiul de a organiza spectacole speciale, destinate exclusiv grupurilor de elevi de pe raza județului Bihor, în baza unor programări efectuate în prealabil la numerele de telefon 0733-000.077 sau 0733-000.044 (în intervalul orar 12.00 -18.00), sau la adresa de e-mail: dmanager@cinemapalace.ro .
Cinematograful nostru va practica prețuri reduse pentru proiecțiile destinate grupurilor de elevi - 14 lei/elev, și va oferi diverse facilități atât elevilor cât și cadrelor didactice însoțitoare.
Oferta noastră din perioada imediat următoare include următoarele titluri:
Documentar cu scop educativ - ,,Săptămâna verde" -,,România sălbatică"- digital - documentar cu scop educativ, dublat în limba română - PREMIERA, în 17.09.2023
Animații
-,,PAW Patrol: The Mighty Movie" - animație digitală, dublată în limba română; PREMIERA, în 29.09.2023
-,,Pattie et la colère de Poséidon" - animație digitală, dublată în limba română și maghiară; PREMIERA, în 13.10.2023
-,,Trolls Band Together" - animație 3D, dublată în limba română și maghiară; PREMIERA, în 20.10.2023
-,,The Canterville Ghost" - animație digitală, dublată în limba română; PREMIERA, în 27.10.2023
-,,4 Days Before Christmas" - animație digitală, dublată în limba română; PREMIERA, în 10.11.2023
-,,Wish" - animație 3D, dublată în limba română; PREMIERA, în 24.11.2023
-,,Migration" - animație 3D, dublată în limba română; PREMIERA, în 8.12.2023
Live action
-,,The Creator" - Digital - Acțiune, aventuri, SF, subtitrat în limba română și dublat în limba maghiară; PREMIERA, în 29.09.2023
-,,Freelance" - Digital - Acțiune, comedie, subtitrat în limba română; PREMIERA, în 13.10.2023
- ,,The Marvels" - Digital - Acțiune, aventuri, fantastic, subtitrat în limba română; PREMIERA, în 10.11.2023
- ,,Wonka" - Digital - Aventuri, comedie, familie, fantastic, subtitrat și dublat în limba română; PREMIERA, în 15.12.2023.
P.S. Vom reveni cu un concurs cu premii, constând în cinci invitații gratuite, pentru patru elevi și un cadru didactic!
Șerban Pantea,
manager general      

Trimite email
Saturday, 30 September 2023

Poza zilei

Câștigătorii concursului cu premii

În urma tragerilor la sorţi, efectuate luni, în prezența celor 16 finaliști, invitațiile gratuite, obținute la Cinema Palace, au revenit elevilor: Mara Antonia Maghiar, Maria Badeu Sarah, Sara Merca și David Colar, din clasa a IV-a B de la Colegiul Național ,,Iosif Vulcan" din Oradea și doamnei profesor Maria Duma, pentru cei 16 finaliști.