Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
27 septembrie

Ai peste 16 ani, ești la liceu și ești creativ?
Înscrie-te până pe 31 octombrie la competiția de inovație Solve for Tomorrow / Poți participa individual sau cu prietenii și colegii, în echipe, iar cei selectați vor beneficia de sesiuni de mentorat, workshop-uri și ateliere pentru a-și pune în practică proiectele (P)…

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
26 septembrie 2023

Inteligența artificială urmează să fie studiată în cadrul unor discipline noi, opționale, sau în module opționale la nivel de liceu, iar profesorii o vor îngloba în activitățile de predare, reiese dintr-un proiect de strategie națională pentru inteligență artificială, prezentat marți. Documentul, despre care ministrul Cercetării, Bogdan Ivan, a spus că urmează să fie adoptat la nivel de guvern până la sfârșitul anului, vorbește și despre instruirea profesorilor în domeniul IA, dar plasează cele mai multe activități educaționale la nivelul studiilor universitare.
Același document vorbește despre folosirea instrumentelor IA, la nivelul învățământului preuniversitar, pentru ,,evaluare automată a elevilor și a profesorilor”.
Pe lângă repere precum programul de guvernare sau PNRR, documentul folosește ca referință o serie de strategii elaborate până acum în domeniul tehnologiilor sau în domenii conexe, inclusiv SMART-Edu, strategia pentru digitalizarea educației 2021-2027, elaborată în 2020, dar redusă ulterior de la aproape 100 de pagini la doar câteva pagini în proiectul ,,România Educată”.

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
26 septembrie

xDay 2023: România găzduiește una dintre cele mai mari conferințe de Web3, Inteligență Artificială și Metaverse din Europa (P)

În perioada 19-21 octombrie 2023, Bucureștiul va găzdui una dintre cele mai mari conferințe de Web3, AI și Metaverse din Europa – xDay 2023 – punând România pe harta globală a marilor dezvoltatori de tehnologie. Organizat de Fundația MultiversX, evenimentul va aduce împreună lideri, inovatori, investitori, oficiali guvernamentali și pasionați din întreaga lume, pentru a explora și dezvolta tehnologii emergente, precum blockchain, inteligența artificială, Metaverse și Web3. Bilete sunt puse în vânzare pe site-ul www.xday.com.

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
26 septembrie

Profesorii și elevii din România sunt invitați să se înscrie online la provocarea mondială de programare creativă BEBRAS International Challenge organizată de ECDL/ICDL în România / Profesorii se pot înscrie până pe până pe 1 octombrie, iar elevii în perioada 9-15 octombrie (P).

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
26 septembrie 2023

OFICIAL Instrucțiunile Ministerului Educației pentru bursele școlare din 2023-2024: Pot lua bursă de merit și elevii care nu au susținut Evaluarea Națională, pentru bursa socială monoparentală se acceptă și certificatul de divorț și convenția notarială

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
19 martie

România, țara cu cei mai puțini copii de peste 4 ani care merg la grădiniță, din Uniunea Europeană – raport / Peste 17% nu sunt înscriși în învățământ / Din toamnă, grupa mijlocie devine obligatorie
..........................................

România are cea mai scăzută rată de participare în învățământul preșcolar din UE pentru copiii între 4 ani și vârsta oficială de înscriere în învățământul obligatoriu, potrivit raportului privind starea învățământului pe anul 2021-2022, publicat de Ministerul Educației recent. Practic, peste 17% dintre copiii de peste 4 ani nu sunt înscriși în grădiniță.
În prezent, doar grupa mare de la grădiniță este obligatorie, urmând ca cea mijlocie să devină obligatorie până cel mai târziu în 2023, iar grupa mică până în anul 2030, potrivit legii Educației nr. 1/2011.
Datele care plasează România, alături de Bulgaria, ultimele în clasamentul țărilor cu cea mai scăzută rată de participare în învățământul preșcolar – 82,4% – sunt preluate de la Eurostat în raportul Ministerului Educației...

Vino alături de Primăria Oradea la Ziua de curățenie națională!

În 16 septembrie

Vino alături de Primăria Oradea la Ziua de curățenie națională!

Primăria Oradea se alătură campaniei Let's Do It Romania și dă startul unei ample campanii de ecologizare în data de 16 septembrie, în cadrul acțiunii „Ziua de curățenie națională 2023".

Toți orădenii care doresc să se implice în acest proiect sunt așteptați zilnic, în perioada 11 - 15 septembrie (luni - vineri), pe str. Pescărușului, nr. 22, între orele 14.00 - 19.00, pentru a-și ridica sacii și mănușile.
Zonele propuse pentru salubrizare, în vederea colectării deșeurilor din municipiul Oradea, sunt: malurile pârâului Peța, de la Pod Calea Aradului - pod Iancu de Hunedoara/str. Ogorului; malurile râului Crișul Repede (pod Densușianu - Pod Ferdinand); mal drept râul Crișul Repede, între Pod Ferdinand - Pod Dacia Continental și între Pod CFR baza sportivă Dinamo - Pod M.I. Prezan - Silvaș; mal stâng râul Crișul Repede, între (Pasarela hobanată - Depozit Peco Dragoș Vodă - prima barieră).
Municipalitatea va asigura: 500 de saci menajeri de 240 l prin operatorul SC RER Vest SA; transportul deșeurilor va fi realizat din punctele de colectare stabilite prin operatorul de salubritate; raportarea cantității de deșeuri colectate în cadrul acțiunii - în tone sau număr de saci colectați, la finalizarea acesteia.
Deșeurile vor fi adunate doar în sacii asigurați de Let's Do It Romania și Primăria Oradea, prin operatorul SC Rer Vest SA.
Puncte de colectare a sacilor: Pod Peța Calea Aradului; Pasarela metalică  Peța - Auchan; Pod Peța - Sala Polivalentă; Pasarela metalică Peța, în dreptul terenurilor Spyros; Pod Peța Universității; Pasarela metalică Feldioarei; Pod Peța Vaporului; Pod Peța Cantemir; Pasarela metalică parc Salca I; Pod Peța Meiului; Pod Peța Seleușului; Pod Peța Iancu de Hunedoara/Ogorului; Pod Crișul Repede Densușianu; Pod Crișul Repede Carol; Pod Crișul Repede Decebal; Pod Crișul Repede Centenarului; Pod Crișul Repede Ferdinand; Pasarela hobanată Crișul Repede; Pod Crișul Repede Dacia Continental; Pod Crișul Repede M.I. Prezan; Mal stâng Crișul Repede/str. Dragoș Vodă - țarc de câini.
Toate amplasamentele de colectare a sacilor rezultați în urma acțiunii vor fi orientate spre calea publică, astfel încât să faciliteze accesul operatorului de salubrizare pentru colectarea acestora.

Trimite email
Saturday, 30 September 2023

Poza zilei

Câștigătorii concursului cu premii

În urma tragerilor la sorţi, efectuate luni, în prezența celor 16 finaliști, invitațiile gratuite, obținute la Cinema Palace, au revenit elevilor: Mara Antonia Maghiar, Maria Badeu Sarah, Sara Merca și David Colar, din clasa a IV-a B de la Colegiul Național ,,Iosif Vulcan" din Oradea și doamnei profesor Maria Duma, pentru cei 16 finaliști.