Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
27 septembrie

Ai peste 16 ani, ești la liceu și ești creativ?
Înscrie-te până pe 31 octombrie la competiția de inovație Solve for Tomorrow / Poți participa individual sau cu prietenii și colegii, în echipe, iar cei selectați vor beneficia de sesiuni de mentorat, workshop-uri și ateliere pentru a-și pune în practică proiectele (P)…

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
26 septembrie 2023

Inteligența artificială urmează să fie studiată în cadrul unor discipline noi, opționale, sau în module opționale la nivel de liceu, iar profesorii o vor îngloba în activitățile de predare, reiese dintr-un proiect de strategie națională pentru inteligență artificială, prezentat marți. Documentul, despre care ministrul Cercetării, Bogdan Ivan, a spus că urmează să fie adoptat la nivel de guvern până la sfârșitul anului, vorbește și despre instruirea profesorilor în domeniul IA, dar plasează cele mai multe activități educaționale la nivelul studiilor universitare.
Același document vorbește despre folosirea instrumentelor IA, la nivelul învățământului preuniversitar, pentru ,,evaluare automată a elevilor și a profesorilor”.
Pe lângă repere precum programul de guvernare sau PNRR, documentul folosește ca referință o serie de strategii elaborate până acum în domeniul tehnologiilor sau în domenii conexe, inclusiv SMART-Edu, strategia pentru digitalizarea educației 2021-2027, elaborată în 2020, dar redusă ulterior de la aproape 100 de pagini la doar câteva pagini în proiectul ,,România Educată”.

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
26 septembrie

xDay 2023: România găzduiește una dintre cele mai mari conferințe de Web3, Inteligență Artificială și Metaverse din Europa (P)

În perioada 19-21 octombrie 2023, Bucureștiul va găzdui una dintre cele mai mari conferințe de Web3, AI și Metaverse din Europa – xDay 2023 – punând România pe harta globală a marilor dezvoltatori de tehnologie. Organizat de Fundația MultiversX, evenimentul va aduce împreună lideri, inovatori, investitori, oficiali guvernamentali și pasionați din întreaga lume, pentru a explora și dezvolta tehnologii emergente, precum blockchain, inteligența artificială, Metaverse și Web3. Bilete sunt puse în vânzare pe site-ul www.xday.com.

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
26 septembrie

Profesorii și elevii din România sunt invitați să se înscrie online la provocarea mondială de programare creativă BEBRAS International Challenge organizată de ECDL/ICDL în România / Profesorii se pot înscrie până pe până pe 1 octombrie, iar elevii în perioada 9-15 octombrie (P).

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
26 septembrie 2023

OFICIAL Instrucțiunile Ministerului Educației pentru bursele școlare din 2023-2024: Pot lua bursă de merit și elevii care nu au susținut Evaluarea Națională, pentru bursa socială monoparentală se acceptă și certificatul de divorț și convenția notarială

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
19 martie

România, țara cu cei mai puțini copii de peste 4 ani care merg la grădiniță, din Uniunea Europeană – raport / Peste 17% nu sunt înscriși în învățământ / Din toamnă, grupa mijlocie devine obligatorie
..........................................

România are cea mai scăzută rată de participare în învățământul preșcolar din UE pentru copiii între 4 ani și vârsta oficială de înscriere în învățământul obligatoriu, potrivit raportului privind starea învățământului pe anul 2021-2022, publicat de Ministerul Educației recent. Practic, peste 17% dintre copiii de peste 4 ani nu sunt înscriși în grădiniță.
În prezent, doar grupa mare de la grădiniță este obligatorie, urmând ca cea mijlocie să devină obligatorie până cel mai târziu în 2023, iar grupa mică până în anul 2030, potrivit legii Educației nr. 1/2011.
Datele care plasează România, alături de Bulgaria, ultimele în clasamentul țărilor cu cea mai scăzută rată de participare în învățământul preșcolar – 82,4% – sunt preluate de la Eurostat în raportul Ministerului Educației...

ConnectEdu - Information and Communication Technologies (ICT) for nowadays classes

Acreditare Erasmus+ 2021-1-RO01-KA120-SCH000044007

ConnectEdu - Information and Communication Technologies (ICT) for nowadays classes

Activitățile în cadrul Acreditării Erasmus+ au continuat în luna iulie cu pariciparea a zece cadre didactice, în frunte cu directorul instituției, prof. Simona Martin, la cursul de formare în domeniul educației digitale ConnectEdu - Information and Communication Technologies (ICT) for nowadays classes, organizat de către furnizorul de formare New Horizons Malta în perioada 17-21 iulie 2023, în Malta.

Profesorii participanți la atelierele practice organizate în cadrul AUM (American University of Malta), beneficiari ai formării, au fost cadre didactice de specialități diferite: Baciu Borz Florentina, Blaga Emilia, Clonda Angela, Duma Maria, Dima Felicia, Esztero Ida, Holhos Felicia, Levai Mihaela, Marcu Patricia și Popa Teodora, de la Colegiul Național ,,Iosif Vulcan" din Oradea. În cadrul sesiunilor practice aceștia au reușit cu succes să își îmbogățească competențele digitale, urmând a le aplica în diferite contexte educaționale pentru a contribui la creșterea motivației elevilor. Participanții au realizat proiecte concrete de predare - conținuturi multimedia, resurse sau chiar site-uri web.
Cadrele didactice participante la curs au fost ghidate și îndrumate în folosirea aplicațiilor Maphub, Mentimeter, Voki și Doppleme, au realizat bloguri și site-uri web cu ajutorul aplicației Wix, portofolii virtuale cu Padlet, au fost protagonistele unei căutări de locuri emblematice - bijuterii arhitecturale ale capitalei malteze prin utilizarea aplicatiei Actionbound, au realizat prezentări în Canva și table digitale cu ajutorul Classroomscreen app. S-au exersat aplicațiile pentru crearea de povești video și digitale prin  aplicațiile My Storybook, Storyweaver, benzi desenate pentru o altfel de prezentare Makebeliefcomics, Crosswords, Mindly și Quizzes, toate cu finalitate și aplicabilitate educativă.
Profesorii participanți la curs, din diferite zone și țări ale Uniunii Europene au beneficiat și de dimensiunea interculturală a mobilității, prin prezentări interactive ale sistemelor educaționale ale țărilor și instituțiilor lor, respectiv Grecia, Letonia și România. În a doua parte a zilelor de curs s-au organizat tururi culturale, vizitându-se cetatea Mdina - the Silent City - templul străvechi de la Hagar Qim, Grota Albastră și binecunoscuta Lagună Albastră. Am beneficiat de asemenea de o după-masă interculturală organizată la Consiliul Local din orașul Senglea - în cadrul căreia participanții la curs și-au promovat tradițiile, inclusiv dans și cântec, oferind tuturor participanților mâncare și băutură specifică, tradițională. Cursul practic s-a finalizat cu o evaluare tot în format digital și cu înmânarea certificatelor de participare, într-o ceremonie festivă.
Prof. Teodora Felicia Popa

Trimite email
Saturday, 30 September 2023

Poza zilei

Câștigătorii concursului cu premii

În urma tragerilor la sorţi, efectuate luni, în prezența celor 16 finaliști, invitațiile gratuite, obținute la Cinema Palace, au revenit elevilor: Mara Antonia Maghiar, Maria Badeu Sarah, Sara Merca și David Colar, din clasa a IV-a B de la Colegiul Național ,,Iosif Vulcan" din Oradea și doamnei profesor Maria Duma, pentru cei 16 finaliști.