Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
27 septembrie

Ai peste 16 ani, ești la liceu și ești creativ?
Înscrie-te până pe 31 octombrie la competiția de inovație Solve for Tomorrow / Poți participa individual sau cu prietenii și colegii, în echipe, iar cei selectați vor beneficia de sesiuni de mentorat, workshop-uri și ateliere pentru a-și pune în practică proiectele (P)…

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
26 septembrie 2023

Inteligența artificială urmează să fie studiată în cadrul unor discipline noi, opționale, sau în module opționale la nivel de liceu, iar profesorii o vor îngloba în activitățile de predare, reiese dintr-un proiect de strategie națională pentru inteligență artificială, prezentat marți. Documentul, despre care ministrul Cercetării, Bogdan Ivan, a spus că urmează să fie adoptat la nivel de guvern până la sfârșitul anului, vorbește și despre instruirea profesorilor în domeniul IA, dar plasează cele mai multe activități educaționale la nivelul studiilor universitare.
Același document vorbește despre folosirea instrumentelor IA, la nivelul învățământului preuniversitar, pentru ,,evaluare automată a elevilor și a profesorilor”.
Pe lângă repere precum programul de guvernare sau PNRR, documentul folosește ca referință o serie de strategii elaborate până acum în domeniul tehnologiilor sau în domenii conexe, inclusiv SMART-Edu, strategia pentru digitalizarea educației 2021-2027, elaborată în 2020, dar redusă ulterior de la aproape 100 de pagini la doar câteva pagini în proiectul ,,România Educată”.

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
26 septembrie

xDay 2023: România găzduiește una dintre cele mai mari conferințe de Web3, Inteligență Artificială și Metaverse din Europa (P)

În perioada 19-21 octombrie 2023, Bucureștiul va găzdui una dintre cele mai mari conferințe de Web3, AI și Metaverse din Europa – xDay 2023 – punând România pe harta globală a marilor dezvoltatori de tehnologie. Organizat de Fundația MultiversX, evenimentul va aduce împreună lideri, inovatori, investitori, oficiali guvernamentali și pasionați din întreaga lume, pentru a explora și dezvolta tehnologii emergente, precum blockchain, inteligența artificială, Metaverse și Web3. Bilete sunt puse în vânzare pe site-ul www.xday.com.

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
26 septembrie

Profesorii și elevii din România sunt invitați să se înscrie online la provocarea mondială de programare creativă BEBRAS International Challenge organizată de ECDL/ICDL în România / Profesorii se pot înscrie până pe până pe 1 octombrie, iar elevii în perioada 9-15 octombrie (P).

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
26 septembrie 2023

OFICIAL Instrucțiunile Ministerului Educației pentru bursele școlare din 2023-2024: Pot lua bursă de merit și elevii care nu au susținut Evaluarea Națională, pentru bursa socială monoparentală se acceptă și certificatul de divorț și convenția notarială

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
19 martie

România, țara cu cei mai puțini copii de peste 4 ani care merg la grădiniță, din Uniunea Europeană – raport / Peste 17% nu sunt înscriși în învățământ / Din toamnă, grupa mijlocie devine obligatorie
..........................................

România are cea mai scăzută rată de participare în învățământul preșcolar din UE pentru copiii între 4 ani și vârsta oficială de înscriere în învățământul obligatoriu, potrivit raportului privind starea învățământului pe anul 2021-2022, publicat de Ministerul Educației recent. Practic, peste 17% dintre copiii de peste 4 ani nu sunt înscriși în grădiniță.
În prezent, doar grupa mare de la grădiniță este obligatorie, urmând ca cea mijlocie să devină obligatorie până cel mai târziu în 2023, iar grupa mică până în anul 2030, potrivit legii Educației nr. 1/2011.
Datele care plasează România, alături de Bulgaria, ultimele în clasamentul țărilor cu cea mai scăzută rată de participare în învățământul preșcolar – 82,4% – sunt preluate de la Eurostat în raportul Ministerului Educației...

D.P.P.D. a suplimentat numărul de locuri, de la 850 la 1.500

Suplimentare locuri de școlarizare la Universitatea din Oradea

D.P.P.D. a suplimentat numărul de locuri, de la 850 la 1.500

Începând cu anul universitar 2023-2024, Departamentul pentru Pregătirea Personalului Didactic din cadrul Universității din Oradea a obținut din partea ARACIS o suplimentare a numărului de școlarizare a studenților de la 850 la 1.500 de locuri. Acest fapt este datorat eforturilor permanente ale colectivului D.P.P.D. de a moderniza oferta educațională, cursurile și portofoliul de programe oferite.

       Programul de formare psihopedagogică oferă studenților Universității din Oradea posibilitatea de a urma o carieră didactică la absolvirea facultății de profil, asigurând dobândirea și consolidarea unor competențe pedagogice de comunicare sau de psihologie școlară, necesare activității educaționale.
      Studenții înscriși la nivel licență (nivel I) parcurg formarea inițială (care le permite să predea inclusiv la nivel de gimnaziu), iar cei înscriși la nivel master (nivel II) urmează formarea aprofundată (care le permite să predea și la liceu). Programele de digitalizare a educației, cele referitoare la voluntariat, la problematica incluziunii, a performanțelor elevilor proveniți din medii vulnerabile sau educația timpurie reprezintă câțiva dintre pilonii solizi care au fundamentat politicile departamentului în ultimii ani.
       De asemenea, granturile de cercetare asupra educației în mediile vulnerabile sau a dezvoltării învățământului dual au deschis colaborarea cu actorii educaționali care au nevoie de rezultatele unor astfel de cercetări. Proiectele internaționale desfășurate cu mari universități din Suedia, Norvegia, Anglia, Irlanda de Nord, Scoția, Polonia, Belgia sau Croația au permis participarea a zeci de studenți care se pregătesc pentru cariera didactică la cursuri și conferințe în toate aceste țări.
       Formarea psihopedagogică nu asigură doar deschiderea către o carieră didactică, ci pregătește studenții pentru înțelegerea unor probleme sociale fundamentale, intrinsec legate de rolul educației.
       Înscrierile la Programul de formare psihopedagogică au loc pe parcursul întregii luni septembrie și sunt așteptați toți studenții Universității din Oradea de la nivel licență, anul I sau de la nivel master, anul I. 
       Informații despre admitere la: https://dppd.uoradea.ro/ro/admitere

Trimite email
Sunday, 1 October 2023

Poza zilei

Câștigătorii concursului cu premii

În urma tragerilor la sorţi, efectuate luni, în prezența celor 16 finaliști, invitațiile gratuite, obținute la Cinema Palace, au revenit elevilor: Mara Antonia Maghiar, Maria Badeu Sarah, Sara Merca și David Colar, din clasa a IV-a B de la Colegiul Național ,,Iosif Vulcan" din Oradea și doamnei profesor Maria Duma, pentru cei 16 finaliști.