Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Întâlnirea cu Stropi

În cadrul proiectului „Micii ecologiști orădeni”

Întâlnirea cu Stropi

Stropi e un personaj pe care copiii grupei mijlocii de la Grădinița cu nr.56 – „Lotus” din Oradea l-au cunoscut cu ocazia vizitei reprezentantelor de la Administrația națională „Apele Române”, Direcția Apelor Crișuri Oradea.

 Acțiunea a fost planificată în cadrul proiectului „Micii ecologiști orădeni”, proiect de finanțare nerambursabilă pentru activitatea de mediu din fondurile bugetului local al municipiului Oradea pentru activități nonprofit de interes local.
Scopul proiectului este îndrumarea copiilor preșcolari în scopul formării unei atitudini pozitive față de mediul înconjurător. Beneficiarii acestui proiect sunt 40 de copii preșcolari, 80 de părinți ai copiilor și comunitatea locală. Din echipa proiectului coordonat de inst. Lukacs Maria Daniela, directorul grădiniței, fac parte educatoarele inst. Mirițescu Loredana, Konkoly Mariana și Golban Lucia.
 Copiii au răspuns întrebărilor adresate de invitați, au vizionat un film despre circuitul apei în natură și importanța acesteia (atât ca sursă de viață, cât și despre necesitatea reciclării-epurării și nerisipirii acesteia) și au primit fiecare, drept răsplată pentru preocupările lor față de mediu, o carte intitulată „Peripețiile lui Stropi în țările Dunării”, pe care să o ducă acasă și să o citească împreună cu părinții, precum și un caiet de desen în care să redea peripețiile lui Stropi.
 Copiii cunosc și respectă normele ecologice învățate, participă activ la aceste activități și se bucură atunci când au întâlniri cu specialiști, interacționând foarte bine cu aceștia. (Loredana M.)

Trimite email

luni, 30 martie 2020