Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
28 februarie 2025

Pregătire gratuită pentru Bacalaureat 2025 la toate disciplinele și platformă cu materiale și resurse didactice pentru elevii din toată țara, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara, UVT. Prima sesiune are loc sâmbătă, 1 martie
Universitatea de Vest din Timișoara, UVT, începe sâmbătă, 1 martie, ediția din acest an a programului de pregătire pentru examenul de Bacalaureat 2025, la toate cele 14 discipline, pentru elevii din întreaga țară. Sesiunile se vor desfășura săptămânal, sâmbăta, în format online, până în data de 7 iunie 2025 și participarea este gratuită.
Exemple de materiale oferite pe platforma bac.uvt.ro:
Pregătire pentru Bacalaureat 2025. Scrierea cu unu, cu doi sau cu trei de „i” / Explicații pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Textul argumentativ pentru Bacalaureat 2025. Structură, conectori – explicații și model de rezolvare pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Sesiunile de pregătire se organizează pentru toate cele 14 discipline pentru care elevii urmează să susțină probe scrise:
Disciplina aferentă probei 1: limba și literatura română;
Disciplinele aferente probei 2: matematică nivel M1 și M2, istorie;
Disciplinele aferente probei 3: biologie, chimie, economie, filosofie, fizică, geografie, informatică, logică, argumentare și comunicare, psihologie și sociologie.
Înscrierea pentru participarea la programul de pregătire se realizează prin completarea ACESTUI FORMULAR și este gratuită, iar detaliile complete sunt disponibile aici: https://bac.uvt.ro/
Informații și orar
Orarul modulelor de pregătire, pentru fiecare zi de sâmbătă din perioada 01.03 – 07.06.2025, este următorul, fiind stabilit în așa fel încât să permită elevilor participarea la programul de pregătire pentru toate disciplinele la care urmează să susțină proba scrisă în cadrul examenului de bacalaureat:
9.00 – 10.30 – Limba și literatura română;
10.45 – 12.15 – Matematică (nivel M1 și M2) și Istorie;
12.30 – 14.00 – Biologie, Chimie, Economie, Filosofie, Fizică, Geografie, Informatică, Logică, argumentare și comunicare, Psihologie, Sociologie.
De asemenea, pe platforma bac.uvt.ro elevii din întreaga țară și pot găsi, pe lângă informații despre programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de UVT la toate disciplinele și celelalte oportunități din cadrul programului UVT pentru elevi, și materiale didactice suport realizate de cadre didactice din cadrul UVT cu conținuturile teoretice pentru fiecare disciplină de la examenul de bacalaureat și instrumente de testare, precum și lecții video (deocamdată doar pentru disciplina Limba și literatura română).
Programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de Universitatea de Vest din Timișoara face parte din amplul program de sprijin intitulat UVT pentru elevi, care cuprinde, totodată, concursuri dedicate elevilor, webinare de dezvoltare personală, consiliere individuală în carieră și școala de vară West Summer University (WSU).
Infomații suplimentare:
Seria de webinare de dezvoltare personală dedicate elevilor, susținute de echipa Serviciului de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) din UVT va începe pe data de 12 martie 2025 cu webinarul Secretul unei vieți împlinite, urmând ca timp de 9 săptămâni, în fiecare miercuri, de la ora 15.00, să fie abordată o nouă tematică, până la momentul ulterior susținerii examenul de bacalaureat când programul se încheie cu al 2-lea webinar despre alegerea programului de studii potrivit.

Înscrierea pentru participarea la webinarele de dezvoltare personală se realizează prin completarea formularului, iar detaliile complete sunt disponibile pe site-ul universității.

UVT, prin facultățile componente, a pregătit și un număr de 26 de concursuri pentru elevi, din 16 domenii de studii, o parte dintre acestea oferind condiții speciale în procesul de admitere la UVT elevilor care obțin distincții. Regulamentele de organizare și desfășurare a concursurilor, dar și alte detalii, sunt disponibile pe site-ul universității.

Consilierea în carieră
Serviciul de de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) al UVT pune la dispoziția elevilor care au nevoie de suport pentru alegerea traseului educațional și profesional și sesiuni individuale de consiliere în carieră, pentru care aceștia se pot programa prin completarea formularului. O altă resursă de care elevii pot beneficia, în scopul unei mai bune orientări spre un anumit traseu educațional și profesional, este platforma YTM, un instrument de testare psiho-vocațională dezvoltat de Universitatea de Vest din Timișoara. Mai multe detalii despre serviciile de consiliere în carieră și despre platforma YTM sunt disponibile pe site-ul universității.

Care sunt domeniile în care companiile încă oferă locuri de muncă

Piața muncii la final de an

Care sunt domeniile în care companiile încă oferă locuri de muncă

Studiile efectuate recent la nivel național pe piața muncii relevă faptul că în ultimul trimestru al anului în curs a avut loc o scădere a numărului de joburi, companiile fiind mai puțin active în a atrage candidați. Totuși, conform statisticilor realizate de echipa Târgul de Cariere, există domenii în care se caută candidați potriviți chiar și la final de an. Domeniile în care angajatorii oferă cele mai multe joburi în ultima parte a acestui an sunt: inginerie, IT, producție, tehnică, automotive, logistică, transport, telecomunicații, comerț, marketing, comunicare, servicii, BPO, resurse umane sau financiar-bancar.

Peste 150 de companii au luat parte la ediția de toamnă Târgul de Cariere, în lunile octombrie-noiembrie, și au oferit aproximativ 7.000 de joburi. Angajatorii prezenți la eveniment erau în căutare de noi talente și, într-un cadru relaxat cu multe zâmbete și entuziasm, au prezentat candidaților povestea companiei lor, ofertele de angajare și oportunitățile profesionale, pentru a-i convinge să li se alăture. Ca de fiecare dată, companiile participante au reușit să găsească oameni potriviți pentru joburile disponibile și, totodată, să câștige mai multă notorietate pe piața muncii, prin promovarea brandului de angajator.
La ultima ediție Târgul de Cariere, au participat aproximativ 15.000 de candidați, care au avut posibilitatea să aleagă dintr-o mare varietate de oferte de angajare, din domenii de activitate diverse. Cele mai căutate joburi au fost: specialiști în relații și suport clienți, ingineri, programatori, mecanici, operatori back office, team leaderi, agenți de vânzări, testeri, operatori de producție, lucrători comerciali, economiști, specialiști în marketing și comunicare. Pentru candidații prezenți la evenimentele noastre, Târgul de Cariere este locul în care ai oportunitatea de a găsi un job potrivit, de a primi sfaturi utile în carieră de la profesioniști din diverse domenii sau de a te reinventa din punct de vedere profesional.
„Deși, climatul general pe piața muncii tinde sa fie nesigur pe final de an, toamna aceasta am putut observa, prin prisma evenimentelor Târgul de Cariere, că încă există domenii în care specialiștii sunt la mare căutare. Numărul mare de candidați, dar și de companii care ni s-au alăturat sezon de sezon ne-a bucurat și ne oferă un strop de optimism pentru anul care urmează", a transmis Ilinca Hoinic, Head of Marketing la Târgul de Cariere.
Târgul de Cariere a împlinit anul acesta 17 ani de activitate și este cea mai mare rețea de evenimente de recrutare și employer branding din România și Republica Moldova, reunind sute de angajatori și mii de candidați de două ori pe an, în sezonul de primăvară și cel de toamnă. Târgul de Cariere a demonstrat că fiecare ediție este un moment oportun pentru a face lucrurile mai bine, devenind, astfel, cea mai răspândită soluție de recrutare selectivă cu un rol esențial în formarea pozitivă a pieței muncii. Povestea noastră continuă și deja am început pregătirea ediției de primăvară. Vă invităm să urmăriți platformele noastre sociale pentru noutăți.

Trimite email
joi, 1 mai 2025, 12:01:21 Ora de vară a Europei de Est