Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

„Drogurile nu te ajută să-ți trăiești viața!”

Pliante, fluturași, jurnal de mesaje...

„Drogurile nu te ajută să-ți trăiești viața!”

Astăzi (26 iunie 2009), în și de Ziua internațională de luptă împotriva consumului și traficului ilicit de droguri, Centrul de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog Bihor și Inspectoratul de Poliție al județului Bihor, Compartimentul de Analiză și Prevenire a Criminalității, au organizat la intrarea sub Pasajul „Vulturul Negru” și la sediul C.P.E.C.A. două acțiuni: campania stradală „Informează-te. Drogul nu te ajută, te încurcă” și „Ziua porților deschise”

 Într-o zi specială ca aceasta, chestor dr. Gheorghe Chereji – șeful Centrului regional Oradea - a scos la înaintare aproape întreg efectivul C.P.E.C.A. (Ilinca Șandor, Liana Oanea, Georgeta Popescu, Marius Chereji, Bogdan Axinte, Delia Mercea Sabău). Inspectoratul de Poliție a fost reprezentat de șeful Compartimentului de Analiză și Prevenire a Criminalității, insp. Ioana Indrieș, însoțită de mai tânăra Aniela Poșan (blonda „gojdistă”). Organizatorii campaniei stradale au informat trecătorii în legătură cu  evenimentului zilei (semnificația, scopul și importanța acțiunilor), au împărțit fluturași și pliante și i-au invitat să consemneze un mesaj în Jurnalul de mesaje. În preajma panourilor pe care a fost amenajată o expoziție cu desene pe tema luptei împotriva consumului de droguri, alcool și tutun, i-am cunoscut pe câțiva dintre autorii lucrărilor (Andrei Suciu, Alex Moroc, Mircea Indrieș, Maria Tonca și Flaviu Cirtea -  de la Șc. „Andrei Mureșanu”, însoțiți de inst. Ioana Abrudan și Lavinia Sabău, dar și de părinți) și alți copii, Delia Jurjuț și Toth Gabi... care dădeau explicații legate de subiectul abordat, arătând cum înțeleg ei lupta împotriva consumului de droguri...
  De la acțiunea stradală, copiii (împreună cu dascălii lor și părinții însoțitori) au fost invitați să viziteze sediul Centrului de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog Bihor, care se află situat tot sub pasaj, dar în partea opusă. Aici, Georgeta Popescu le-a vorbit despre acțiunile colectivului centrului dintre care cele mai multe se desfășoară în unitățile de învățământ din municipiul Oradea și județul Bihor, iar Liana Oanea le-a demonstrat cum se măsoară alcoolemia. Flaviu chiar a reușit să sufle în „fiolă”, dar cum laptele nu conține alcool, nu a reușit să o înverzească, obținând doar un scor alb – 0:0. Revenind la locul faptei, Bogdan le-a înmânat copiilor câte o diplomă, ca mărturie peste ani a implicării lor în lupta antidrog. (Ov. Dan)
P.S. Pentru mai multe poze, accesați Galeria foto: „Drogurile nu te ajută să-ți trăiești viața!”

Trimite email

Pentru mai multe poze click aici

joi, 13 august 2020