Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Un show de zile mari, cu primari, consilieri și artiști

Sâmbătă și duminică - Zilele comunei Paleu

Un show de zile mari, cu primari, consilieri și artiști

După înfrângerea suferită pe terenul de fotbal al F.C. Bioland Paleu (unde consilierii gazdă au pierdut meciul de fotbal susținut în compania consilierilor comunei înfrățite din Ungaria, scor: 3 la 7), a venit bucuria legalizării înfrățirii. Actul a fost semnat de conducerile celor două comune, Somogyi Ludovic – primarul comunei Paleu și Berenyi Andras – primarul comunei Hosszupalyi din Ungaria, de față fiind cei doi viceprimari: Hevesi Ilona și Som Zsolt, precum și consilierii celor două comune înfrățite.

 Sâmbătă (27 iunie 2009), la Paleu, la Zilele comunei, a fost și ploaie și soare, dar o mare sărbătoare!
 Dușul rece de la fotbal a fost urmat de bucuria înfrățirii sărbătorită cu șampanie la Căminul Cultural din Paleu, înainte ca primarul Somogyi Ludovic să declare deschise serbările fiilor celor trei sate ale comunei Paleu.
 Expoziție de pictură și lansarea monografiei
 Fără prea mult tam-tam, primarul a dat undă verde serbărilor, iar viceprimarul, dna Heveși Ilona, a informat asistența despre lansarea celui de-al doilea volum al Monografiei comunei Paleu, scris de Csepregi Imola (profesor de Limba și literatura maghiară). Cu cele două volume pe masă, Csepregi Imola a dat autografe, încântată fiind de lansarea celui de-al doilea volum. Bucuria lansării a fost împărtășită și de un alt fiu al comunei, pictorul Tikosi Zoltán (din Uileacu de Munte) care avea expuse câteva lucrări în sala de spectacole și pe scena căminului cultural.
 Evenimentele inaugurale (desfășurate la Căminul Cultural din Paleu) au fost urmate de manifestări cultural-artistice pe scena amenajată în aer liber la marginea satului Săldăbagiu de Munte, protagoniștii fiind artiști (și mai mari și mai mici), debutanți și consacrați, din comună și nu numai (din Oradea, Aleșd, Săcuieni..., dar și din Ungaria).
 În deschiderea serbărilor, Kecskes Monica (moderatorul manifestărilor) a prezentat programul zilei și prima formație de majorete (a copiilor din Paleu, coordonată de prof. Imre Julianna). Majoretele din Paleu au primit, imediat, replica majoretelor din comuna Hosszupalyi (comuna înfrățită), conduse de prof. Urveczki Aniko. Preț de câteva minute, am asistat la un dialog al celor două formații de majorete. 
În pauze, organizatorii, în frunte cu primarul Somogyi Ludovic, au premiat copiii și sportivii care au câștigat, de dimineață, unele concursuri și întreceri sportive. Trupa de teatru de amatori a asociației pensionarilor din Hosszupalyi (Ungaria) a prezentat câteva scenete și cuplete (sub bagheta lui Daniel Katalin) care s-au bucurat de un real succes la publicul tânăr. Grupuri mai mari sau mai mici de copii de la Grădinița și Școala din Paleu (coordonați de învățătoarea Tóth Olga și educatoarea Imre Julianna) ne-au încântat cu numerele lor de dans. Chiar dacă ei sunt la început de drum, ne-au cucerit cu spontaneitatea și dezinvoltura lor. Cei mari, însă, gimnaziștii și liceenii au ridicat dansul la rang de artă. Am văzut nenumărate evoluții spectaculoase fie ele prezentate de dansatori din Aleșd, Paleu sau Săcuieni, care au învățat meserie de la o profesionistă de talie națională și internațională, nimeni alta decât înv. Erdei Katalin (din Săcuieni) care a făcut un show de zile mari cu ai săi dansatori de nota 10, comparabilă, în plan muzical, cu profesoara de canto Monica Molnar, de la Școala de Arte „Francisc Hubic” din Oradea. De fapt, aseară, talentații elevi ai doamnei prof. Monica Molnar (Lăcrimioara Deac, Dora Popovici, Patai Robert, Hirian Raul și Pall Timea) și dansatorii dnei Erdei Katalin s-au completat reciproc, evoluând într-o succesiune armonică, ba chiar și împreună (la final).
Muzica și dansul au triumfat apoi prin invitații din Ungaria (PACSIRTAK și HIP HOP BOYZ) care au menținut distracția până în noapte. În continuare, s-a încins o discotecă pentru toate gusturile și vârstele. (Ov. Dan)
P.S. Pentru mai multe poze, accesați Galeria foto: Un show de zile mari, cu primari, consilieri și artiști.

Trimite email

Pentru mai multe poze click aici

luni, 10 august 2020