Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
4 mai 2021
Ministrul Sorin Cîmpeanu: Sunt universități care se gândesc ca din toamnă să impună anumite condiții: Purtarea de combinezoane de către studenții nevaccinați. Susțin această variantă
Studenții nevaccinați ar putea fi obligați să se prezinte purtând combinezon dacă vor să participe fizic la ore din toamnă, pe când cei vaccinați vor putea să se deplaseze fără astfel de măsuri, iau în calcul unele universități din România, a declarat astăzi ministrul Educației Sorin Cîmpeanu în cadrul unui interviu de la Hotnews.ro. De asemenea, ministrul a adăugat că ar putea exista o prioritizare a studenților vaccinați la cazarea în cămine.
„Sunt unul dintre cei care susțin importanța prezenței fizice pentru derularea stagiilor de practică și activităților directe. Pentru asta, sunt universități care se gândesc ca din toamnă să nu facă rabat de la prezența fizică în cadrul orelor de laborator/lucrări practice și să impună o serie de condiții, spre exemplu participarea studenților vaccinați la aceste ore de laborator și lucrări practice, fără a fi îngrădit participarea studenților care nu sunt vaccinați. Studenții care nu se vor fi vaccinat în toamnă ar putea să aibă la dispoziție, spre exemplu, combinezoane de protecție pe care să le poarte pe tot parcursul programului didactic. Sunt câteva universități și eu personal susțin această variantă”, a declarat Cîmpeanu.

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
23 martie 2021
1.*BREAKING
Anul școlar actual se va încheia pe 2 iulie pentru elevi și nu pe 18 iunie, cum era inițial, anunță ministrul Educației
Anul școlar actual se va încheia pe 2 iulie 2021 pentru elevi și nu pe 18 iunie, cum era inițial, anunță ministrul Educației. Sorin Cîmpeanu precizează că, practic, două săptămâni din vacanța de vară se mută în vacanța de primăvară.
„Finalul semestrului al II-lea se decalează două săptămâni. Vacanța de primăvară se prelungește cu două săptămâni. Se mută practic două săptămâni din vacanța de vară în vacanța de primăvară.
În loc să finalizăm semestrul al II-lea pe 18 iunie, se va încheia pe 2 iulie.
• elevii clasei a VIII-a care termină pe 25 iunie (în loc de 11 iunie),
• elevii clasei a XII-a care termină în 18 iunie (în loc de 4 iunie) și
• învățământul profesional și tehnic care termină pe 23 iulie (în loc de 9 iulie)
Dacă nu ar fi fost această variantă a prelungirii vacanței de primăvară cu două săptămâni și a mutării Evaluării Naționale pentru clasa a VIII-a după Bacalaureat, cu tot cu Admiterea la liceu, „ar fi fost destul de clară închiderea școlilor, inclusiv pentru derularea simulărilor”, a declarat ministrul Educației Sorin Cîmpeanu. Oficialul a dat exemplu că în București, școlile s-ar fi închis de mâine, dacă nu accepta această variantă.
Cîmpeanu a spus că dacă nu ar fi acceptat această modificare a structurii anului școlar, nu s-ar fi semnat modificarea ordinului comun de ministru, ordin pe care trebuia să îl semneze Vlad Voiculescu, ministrul Sănătății.

2.*OFICIAL
Ordinul de ministru comun, semnat de Vlad Voiculescu și Sorin Cîmpeanu, care prevede închiderea școlilor la intrarea localităților în carantină și nu la pragul de 6 la mie, a intrat în vigoare
Ordinul de ministru comun, semnat de Vlad Voiculescu și Sorin Cîmpeanu, care prevede închiderea școlilor la intrarea localităților în carantină și nu la pragul de 6 la mie, a intrat în vigoare prin publicarea în Monitorul Oficial, marți seara.
Ordinul nou prevede că scenariul de funcționare al unei unități de învățământ se va actualiza săptămânal, cu referința în fiecare zi de vineri, în funcție de evoluția epidemiologică, cu excepția situației în care localitatea intră în carantină”.

Duminică, fiii celor nouă sate se întâlnesc de Ziua comunei Buntești

Comuna Buntești la ceas de sărbătoare,

Duminică, fiii celor nouă sate se întâlnesc de Ziua comunei Buntești

Sorin Degău, primarul comunei Buntești, și consilierii locali au decretat, prin hotărâre a Consiliului local, ca în prima duminică a lunii iulie să se sărbătorească Ziua comunei Buntești, un prilej de întâlnire a fiilor celor nouă sate ale comunei (Buntești, Lelești, Dumbrăvani, Stâncești, Brădet, Săud, Ferice, Poienii de Jos și Poienii de Sus), cu o populație de 5000 de locuitori.

 Anul acesta, Ziua comunei va fi sărbătorită duminică, 5 iulie 2009, prilej cu care va fi sfințit locul unde urmează să se construiască o sală de sport modernă (cu tribună de 150 de locuri), din fondurile alocate de Ministerul Dezvoltării Regionale și Locuinței (licitația pentru construcție fiind deja anunțată pentru 17 iulie 2009).
 Evenimentul anului – Sfințirea locului pentru construirea unei săli de sport
 Duminică, sebările vor începe la ora 10.00, cu întreceri sportive (meciuri de fotbal între echipele comunei, întreceri dotate cu „Cupa - 5 iulie 2009”, prima ediție de acest gen); la ora 12.00 -  sfințirea locului unde va fi construită sala de sport, iar după-amiază, pe scena amenajată vor evolua artiști unu și unu: Corina Szatmari, acompaniată de orchestra lui Varga Carol – „Zbiciu”, bănățenii Petrică Moise și Gabi Stanciu, Felicia și Simona Costin, Ionuț Mateș, Cornel de Chișcău, Munteanu Pirtea (un fiu al satului Lelești)...
 Domnul primar are însă și o surpriză pe care nu a dorit să ne-o dezvăluiască.
 Cu siguranță, la serbarea de duminică, vor onora cu prezenți și lideri politici județeni, dar și parlamentari, care vor dori să fie alături de destoinicul primar, Sorin Degău, și de fiii celor nouă sate ale comunei Buntești. (Ovidiu DAN)  

Trimite email

marţi, 11 mai 2021