Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Creșa... în activitate, iar meseriașii... pe poziții

Joi, la Grădinița nr. 55 din Oradea

Creșa... în activitate, iar meseriașii... pe poziții

Chiar dacă vacanța și-a intrat în drepturi de multă vreme, nu toate cadrele didactice sunt în vacanță (concediu de odihnă), în multe unități de învățământ din Oradea, directorii sunt pe baricade. Poposind ieri (joi, 9 iulie 2009), la grădinițele nr. 55 și 46, ne-am convins că la cele două unități de învățământ doar unii dascăli sunt în vacanță, directorii erau la post, precum și parte din personalul unităților. Firmele angajate lucrau din greu la efectuarea reparațiilor curente și capitale...

 La ora vizitei noastre la Grădinița nr.55 (ora 10.38), copiii de la creșă și o mână de copii de la grădiniță tocmai ieșiseră pe terenul de joacă, însoțiți de educatoarele Irina Faragău și Felicia Leș, asistenta sefă Magdalena Furic, infirmierele Marioara Rațiu și Zorița Ciordaș. În curte, în imediata apropiere, un excavator cu o cupă mică făcea legea la refacerea canalizării. Pe trepte se monta gresie. În clădire, pe holurile de la etaj și în săli, muncitorii  firmei Deni-Flor S.R.L., zidari, tâmplari, electricieni, instalatori și finisori erau pe poziții, fiecare în sectorul său. Se monta gresie și faianță, se zugrăvea..., după cum aveam să aflăm de la Nicolae Popa, șeful punctului de lucru. „Am înlocuit instalația electrică, precum și instalația sanitară de la parter, unde a fost montată gresie și faianță în două grupuri sanitare, pe holuri, în oficii și în casa scărilor, în clădirea din spate. În curte, se reface canalizarea, se montează gresie pe trepte. În patru săli se pune parchet laminat, în unele săli se fac compartimentări, într-o sală, la parter s-a pus șapă, toate ușile interioare se schimbă cu uși termopan...”
 La parter, toate lucrările în grupurile sanitare, pe holuri, în sălile de clasă, în toate încăperile s-au finalizat, iar femeile de serviciu au început curățenia și spălatul geamurilor. Muncitorii sunt zilnic la lucru, de la sfârșitul lunii mai, iar în 15 august trebuie să se retragă, la finalizarea lucrărilor. În curte mai au de ridicat un gard despărțitor pentru că primăria a găsit de cuviință ca jumătate din terenul de joacă al grădiniței să fie cedat cartierului, unde urmează să fie amenajat un teren de joacă, prevăzut cu  aparate de joacă și panouri pentru baschet, la care vor avea acces și preșcolarii, de ce nu?
 Directorul unității (dna Angela Popu) e mulțumit de ritmul lucrărilor și nu se îndoiește că lucrările nu vor fi finalizate la timp. Dumneaei face naveta între Grădinița nr. 50 și structura 55. „Din toamnă, creșa se separă de grădiniță, trecând la A.S.C.O., astfel că la 55, vom avea patru grupe cu program prelungit, în limba română, și o grupă cu program normal, precum și două grupe în limba engleză, care ne-au fost repartizate după desființarea Grădiniței nr. 26 (de pe strada Mihai Eminescu), în total șapte grupe, față de cele cinci existente...”
Revenind pe terenul de joacă, ne-am întreținut cu cei mici, veseli și buni de gură. Denisa Marian e în grupa pregătitoare, mai are puțin și pleacă la școală, tocmai la „Ghibu”. Surioara sa, Carmen, care tocmai împlinea 5 ani, mai rămâne fiind în grupa mijlocie. Bianca Elena Brad pleacă la Pedagogic, iar Luana Cătălina Miclea vrea la Monica Toader de la „Avram Iancu”. „Maia, surioara mea, va împlini duminică 4 ani”, ține să ne informeze Luana. În traducere liberă, Maia este de fapt Maria (Miclea). La finalul discuției, cele trei viitoare școlărițe au dorit să le pozăm. Puteam să le refuz? E șansa lor de a poza împreună, pentru că din toamnă, fiecare cu școala sa! (Ov. D.)
P.S. Pentru mai multe poze, accesați Galeria foto: Creșa... în activitate, iar meseriașii... pe poziții.

Trimite email

Pentru mai multe poze click aici

marţi, 22 septembrie 2020

Poza zilei

Câștigă o tabletă Smart!

La împlinirea a 20 de ani de activitate,
Universitatea Agora din Oradea organizează un concurs pentru elevii claselor a XII-a
Dacă ești elev în clasa a XII-a și dorești să câștigi o tabletă Smart, urmează cei trei pași:
1. Cere o recomandare dirigintelui tău.
2. Redactează un eseu-prezentare cu titlul ,,Dăruiește învățătură"!
3. Scanează sau fotografiază recomandarea și eseul și trimite-le pe adresa de email: agora20@univagora.ro.
Fii conectat! Fii învățat!
Și tu ai dreptul la educație!