Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
13 aprilie 2024

Concurs național pentru profesori, în programul LifeLab.

Premii pentru cadrele didactice care documentează și argumentează folosirea la clasă a fișelor educaționale cu aplicații practice de educație financiară la mai multe discipline
Banca Comercială Română (BCR) anunță extinderea programului LifeLab la nivel național, potrivit comunicatului de presă transmis cu ocazia Zilei Educației Financiare. Proiectul își propune să recompenseze profesorii care integrează noțiuni de educație financiară și discuțiile despre bani și comportamente financiare responsabile în predarea disciplinelor lor, la clasă.
Petiția pentru introducerea educației financiare în materiile predate la școală este deschisă și sunt invitați să o semneze cei care vor să susțină această schimbare.
Se pot înscrie toți profesorii care vor să le ofere elevilor lor abordări interesante, captivante și ancorate în realitate, chiar la disciplinele pe care le predau, indiferent de ciclul de învățământ, din orice școală și grădiniță.
Pentru a se înscrie, trebuie doar să își creeze un cont pe platforma Școala de Bani, să descarce materialele educaționale deja publicate în proiectul LifeLab, potrivite pentru materia pe care o predau și să le aplice la clasă.
Evident, profesorii care se înscriu trebuie să documenteze acest demers didactic prin fotografii sau clipuri video, realizate în timpul implementării fișelor la ore, să urce fișierele pe un link de transfer. Apoi, datele profesorului și o mică descriere despre cum a decurs ora și link-ul de transfer vor trebui completate pe pagina proiectului.

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
28 martie 2024

Regulile pentru gradația de merit a profesorilor se vor modifica „într-un timp relativ scurt”, anunță Ligia Deca: Nu putem să venim cu revoluții acolo
Ligia Deca, ministrul Educației, a declarat luni, 25 martie, în cadrul unei conferințe de presă, că metodologia gradației de merit pentru profesori va fi revizuită și „e un ordin de ministru care trebuie emis într-un timp relativ scurt”. Pe 11 martie 2024, Ligia Deca spunea că în Ministerul Educației au loc discuții în prezent cu privire la „regândirea gradației de merit” și „regândirea treptelor de salarizare” a profesorilor.
Amintim că ordinul de ministru cu noile reguli pentru gradația de merit a profesorilor, programat să apară de Ziua Păcălelii, în acest an, a fost mutat pe 2 aprilie de Ministerul Educație, potrivit unui document publicat în Monitorul Oficial.
Ministrul Educației a spus luni că lucrează cu specialiștii OCDE pentru un cadru de evaluare de performanță potrivit pentru România: „Un alt sfat al lor este ca acest cadru să nu fie implementat brusc. Este nevoie de pilotare, este nevoie de timp de acomodare și este nevoie de predictibilitate pentru cadrele didactice”, a spus Deca.
„Prima discuție pe care o avem în acest sens este cea legată de revizuirea metodologiei gradației de merit, e un ordin de ministru care trebuie emis într-un timp relativ scurt. Și acolo avem prima discuție. Sigur, nu putem să venim cu revoluții acolo, pentru că, practic, e nevoie de un pic de timp să mergem pe recomandările OCDE.
Recomandările OCDE vorbesc și despre corelarea etapelor de promovare în carieră cu standarde profesionale, deci este vorba de o construcție a carierei didactice mai amplă, este vorba de timp pentru a putea avea rezultate obiective, de tipul evaluării standardizate pentru elevi, ca să poți să ai oglinda valorii adăugate la clasă. Și ne propunem, sigur, să venim cu o serie întreagă de propuneri, dar, din nou, aceste schimbări nu se pot întâmpla peste noapte”, a precizat Ligia Deca...

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
12 martie 2024

Peste 12.000 de profesori și aproape 170.000 de elevi și studenți, parte din proiectele educaționale ale organizației Școala de Valori, în cei 14 ani de activitate (P)
Într-o lume într-o continuă schimbare, Școala de Valori continuă și ea să își împlinească misiunea de a călăuzi tinerii să învețe să devină creatorii propriilor vieți. Cu o experiență de 14 ani în crearea de proiecte educaționale, Școala de Valori a impactat pozitiv viața celor aproape 170.000 de elevi și studenți, precum și a celor aproximativ 12.000 de profesori.
Școala de Valori este o asociație non-guvernamentală înființată în 2009, care și-a oficializat activitatea în 2010, începând cu proiectul GROW, acum cunoscut sub numele de growedu.ro. Începând cu anul trecut, asociația și-a extins misiunea și în Diasporă. L’école des Valeurs este primul avanpost Școala de Valori în spațiul european, cu scopul de a susține dezvoltarea personală și profesională a românilor care trăiesc în Diasporă: https://lecoledesvaleurs.eu/ .

Școala de Valori rămâne implicată în susținerea educației la nivel european și în implementarea de proiecte Erasmus Plus, cu accent pe integrarea tinerilor pe piața muncii, deoarece învățarea continuă centrată pe valori este cheia cu care tinerii pot să-și atingă sau, de ce nu, să își depășească potențialul maxim.

În decursul celor 14 ani, Școala de Valori a fost alături de elevii din școala primară la cei din liceele tehnologice sau teoretice, i-a susținut în procesul de alegere a traseului educațional și de carieră. Studenții au cunoscut procesul de transformare al proiectelor Școala de Valori și, acum, sunt gata să fie antreprenori sau angajați cu competențe antreprenoriale, care știu că locul lor este într-un domeniu care să fie în armonie cu abilitățile lor personale. Pentru că profesorii sunt cheia dezvoltării elevilor, Școala de Valori se implică în crearea unor experiențe educaționale unice, interactive și inspiraționale, care vizează nu doar formarea inițială dar și pe cea continuă, adresând competențele de care au nevoie pentru a lucra cu elevii contemporani.

Credem cu tărie în puterea oamenilor de autodepășire...

Premierea performanței în cadrul LTBE Oradea

După muncă, și răsplată!

Premierea performanței în cadrul LTBE Oradea

Când rezultatele sunt de excepție, oriunde ar apărea, realizezi că în spatele lor e muncă, dedicare și binecuvântare. Nu au cum răsări din întâmplare, din întâmplare răsar numai buruienile, iar florile rare înfloresc în condiții speciale! Așa și rezultatele elevilor la concursuri și olimpiade: înseamnă muncă - a elevilor, a profesorilor. Înseamnă dedicare: a elevilor, a profesorilor, a părinților! Înseamnă mai mult: binecuvântarea lui Dumnezeu, a Lui, care ne-a dăruit și în acest an o grădină plină de flori rare, o recoltă bogată de premii. A lui Dumnezeu să fie recunoștința noastră!

1.CATEDRA DE LIMBA ȘI LITERATURA ROMÂNĂ
Prof. dr. BURCĂ ALINA
OLIMPIADA NAȚIONALĂ DE LIMBA ȘI LITERATURA ROMÂNĂ, etapa județeană și națională:
1.BRÎNDAȘ IULIA (X B) - Premiul II pe județ, Mențiune și Premiu Special la etapa națională
OLIMPIADA NAȚIONALĂ INTERDISCIPLINARĂ ,,CULTURĂ ȘI SPIRITUALITATE ROMÂNEASCĂ", etapa județeană și națională:
1.BRÎNDAȘ IULIA (X B) - Premiul II pe județ, Premiu Special la etapa națională
2.GAIDOS TIMOTEI (X B) - Mențiune, etapa județeană
CONCURSUL NATIONAL DE CREAȚIE LITERARĂ TINERE CONDEIE, secțiunea creație dramatică, etapa județeană și națională:
1.BRÎNDAȘ IULIA (X B) - Premiul I pe județ, etapa națională fiind în desfășurare
CONCURSUL NATIONAL DE LITERATURĂ ȘI JURNALISM SPORTIV ,,UN CONDEI NUMIT FAIRPLAY", etapa județeană și națională:
1.BRÎNDAȘ IULIA (X B) - Premiul I pe județ, etapa națională fiind în desfășurare
Prof. FILDAN MIHAELA
OLIMPIADA NAȚIONALĂ DE LIMBA ȘI LITERATURA ROMÂNĂ- faza județeană
1.BODIU ELISA, clasa a V-a A, Mențiune
2.ZEGREAN MELISSA, clasa a VII-a B, Mențiune
3.GAL-CHIȘ NAOMI, clasa a IX-a A, Mențiune
4.MARC ALEXIA, clasa a X-a A, Mențiune
OLIMPIADA NAȚIONALĂ LECTURA CA ABILITATE DE VIAȚĂ - faza județeană
1.NEGRĂU ANTONIA, clasa a V-a A, Premiul al III-lea
2.GALEA RAISA, clasa a VII-a B, Mențiune
3.FILIPAȘ NADIA, clasa a VII-a B, Mențiune
4.ZEGREAN MELISSA, clasa a VII-a B, Mențiune
5.GAL-CHIȘ NAOMI, clasa a IX-a A, Mențiune
OLIMPIADA NAȚIONALĂ DE LINGVISTICĂ SOLOMON MARCUS - faza județeană
1.BENEA RENATA, clasa a XI-a A, Premiul al II-lea
2.BLAGA CRISTIAN, clasa a VII-a C, Mențiune
OLIMPIADA NAȚIONALĂ INTERDISCIPLINARĂ CULTURĂ ȘI SPIRITUALITATE ROMÂNEASCĂ - faza județeană și națională
1.BOGOȘEL ELISABETA, clasa a V-a A, Mențiune
2.BODEA JULIA, clasa a VI-a B, Mențiune
3.GALEA RAISA, clasa a VII-a B, Premiul al II-lea la județ, Premiu special la națională
4.CUN ARIANA, clasa a VII-a C, Premiul al III-lea
5.DEMETER IUNIA, clasa a VII-a C, Mențiune
6.BLAGA ANAIS, clasa a VII-a B, Mențiune
7.GAL-CHIȘ NAOMI, clasa a IX-a A, Premiul al II-lea la județ, Mențiune la națională
8.MARC ALEXIA, clasa a X-a A, Premiul al III-lea
9.UNGUR ANDREEA, clasa a X-a A, Mențiune
10.CIOARĂ ALEXIA, clasa a XI-a A, Premiul I, participare la națională
OLIMPIADA NAȚIONALĂ DE DEZBATERI PENTRU JUNIORI - faza județeană
1.POP CASIAN, clasa a VII-a B, Mențiune
CONCURSUL NAȚIONAL TRANSCURRICULAR DE LECTURĂ ȘI INTERPRETARE IONEL TEODOREANU - faza națională
1.ZEGREAN MELISSA, clasa a VII-a B, participare la națională
CONCURSUL NAȚIONAL DE LITERATURĂ ȘI JURNALISM SPORTIV UN CONDEI NUMIT FAIR-PLAY - faza națională (noiembrie 2023)
1.BRÎNDAȘ IULIA, clasa a X-a A/B, Mențiune
CONCURSUL NAȚIONAL EURO QUIZ 2024 - faza județeană și națională
Echipa THE EXPLORERS, formată din elevii MIHUȚ ALEXANDRA, BLAGA CRISTIAN, COROIU FINEAS și MOȚOC DAVID din VII C, a ocupat locul al III-lea la etapa județeană și calificarea la faza națională.
prof. POPA DORINA
OLIMPIADA DE LIMBA ȘI LITERATURA ROMÂNĂ, etapa județeană și națională:
1.BOGDAN RIANA (8 B) -Premiul II la faza județeană, participare la națională
OLIMPIADA DE LINGVISTICĂ, faza județeană:
1.STANCIU SONIA (6 C) - Mențiune
prof. ȘTIUBE ANCA
OLIMPIADA NAȚIONALĂ INTERDISCIPLINARĂ ,,CULTURĂ ȘI SPIRITUALITATE ROMÂNEASCĂ" - etapa județeană:
1.NEGRU DARIA MARIA (5B)- Mențiune
 
2.CATEDRA DE LIMBA ENGLEZĂ
prof. NAN IOANA
OLIMPIADA NAȚIONALĂ DE LIMBA ENGLEZĂ, etapa județeană:
1.PAUL BACIU (XI B)-Locul III
    
3.CATEDRA DE LIMBA FRANCEZĂ
prof. MOȚIU RODICA
CONCURSUL NAȚIONAL L'ADOLESCENT ET LA FRANCOPHONIE, etapa națională (elevi din 10 B):
1.BRÎNDAȘ IULIA- Premiul III
2.ROCA SALOMEEA-Mențiune
3.GAIDOS TIMOTEI-Mențiune specială ARPF
4.MIHUȚ DENISA-ADRIANA -Mențiune specială ARPF
5.COITA RIANNA-DANIELA-Mențiune specială ARPF
6.CRĂCIUN TABITA-SEFORA-Mențiune specială ARPF
OLIMPIADA NAȚIONALĂ DE LIMBA FRANCEZĂ  - faza județeană:
1. HEREDEA BEATRICE (10A) - Mențiune
2. BENȚE AMARIS (7A)- Mențiune
3. PETRICĂU ELIZA (7B) - Mențiune
prof. BAIDOG OTILIA
OLIMPIADA NAȚIONALĂ DE LIMBA FRANCEZĂ  - faza județeană:
1.GAL-CHIȘ NAOMI EVELYN (IX A) - Mențiune 1
2.ZUMBIEHL-BUDURA ALEXANDRE CHRISTIAN SEBASTIAN (XI A)- Mențiune 1
 
4. CATEDRA DE MATEMATICĂ
prof. PELE FLORIN
OLIMPIADA NAȚIONALĂ DE MATEMATICĂ - faza județeană:
1.BODOG OANA - PATRICIA (V B) - Mențiune SSMR
 
5.CATEDRA DE FIZICĂ
prof. MODOG ANDREI și prof. dr.BERIAN SERGIU (centru de excelență)
OLIMPIADA NAȚIONALĂ DE FIZICĂ, etapa județeană și națională:
1.PĂTĂLĂU TIMOTEI (VI A) - Premiul I la faza județeană și Medalie de bronz la faza națională
 
6.CATEDRA DE BIOLOGIE
prof. MAGYAR ANA
CONCURSUL NAȚIONAL DE BIOLOGIE ,,GEORGE EMIL PALADE", etapa județeană:
1.POPA RĂZVAN, 7A - Mențiune
2.NEGRU REBECCA, 7C - Mențiune
3.GAVRIȘ TITUS, 7B - Mențiune
prof. PORTELECHI BIANCA
CONCURSUL NAȚIONAL DE BIOLOGIE ,,GEORGE EMIL PALADE", etapa județeană și națională:               
1.PĂTĂLĂU TIMOTEI, 6A- Premiul II la județ și Mențiune la națională
2.BODEA JULIA, 6B - Mențiune      
3.FABIAN LARA, 6A - Mențiune      
 
7.CATEDRA DE ISTORIE-GEOGRAFIE:
prof. IȘTOC FLORIN
OLIMPIADA NAȚIONALĂ DE ISTORIE - etapa județeană și națională:
1.CĂRCĂLEANU ANAMARIA (IX A) - Premiul I, participare la națională
prof. IȘTOC RAMONA
OLIMPIADA NAȚIONALĂ DE GEOGRAFIE - etapa județeană și națională:
1.MOCAN AMELIA (IX B) - Premiul III la județ, Premiu Special la etapa națională 
CONCURSUL DE GEOGRAFIE ,,GEOINFOVIRTUAL", etapa națională:
1.MOCAN AMELIA (IX B) - Premiul II
CONCURSUL NAȚIONAL DE GEOGRAFIE ,,TERRA - MICA OLIMPIADĂ PENTRU CLASELE V-VII" - etapa județeană și națională:
1. PĂTĂLĂU TIMOTEI (VI A) - Premiul I la județeană și Premiu Special la națională
2. MOȚOC DAVID (VII C) - Mențiune
CONCURSUL NAȚIONAL MICII EXPLORATORI-ISTORIE CLASELE V-VII, etapa națională:
1.BODOG GEORGE (VI A) - Premiul I
2.COSMA AYANA (V A) - Premiul III
CONCURSUL NAȚIONAL ,,EURO QUIZ" 2024, etapa județeană și națională:
Echipa ,,EMANUEL POWER", formată din elevii BODOG GEORGE (VI A), PĂTĂLĂU TIMOTEI (VI A), FĂRCAȘ ANASTASIA (VI A) și STANCIU SONIA (VI C), a obținut Locul I la etapa județeană, iar la națională un punctaj foarte bun, 48 puncte din 50 maxim.
prof. SILAGHI-LUCACI ADRIANA
CONCURSUL DE GEOGRAFIE ,,GEOINFOVIRTUAL", etapa națională
1.SARCA DAN-ALEXANDRU (X B) - Premiul III
CONCURSUL NAȚIONAL MICII EXPLORATORI-ISTORIE CLASELE V-VII, etapa națională
1.MELA TUDOR (V B) - Premiul I
CONCURSUL NAȚIONAL ,,EURO QUIZ" 2024, etapa județeană și națională
Echipa ,,EuroLTBE", formată din elevii: POP CASIAN IOAN, BLAGA ANAIS EMANUELA, FILIPAȘ NADIA, COSTACHE SARA DANIELA, din clasa a VII-a B, a obținut Mențiune la etapa județeană și calificare la națională
 
8.CATEDRA DE RELIGIE
prof. TAMAȘ IOAN
OLIMPIADA NAȚIONALĂ DE RELIGIE BAPTISTĂ, etapa județeană și națională:
1.ABRUDAN GLORIA (7 A) - Premiul I la județ și Mențiune la etapa națională
2.PETRICĂU ELIZA (7 B) - Premiul II la județ, participare la națională
3.BLAGA ANAIS (7 B) - Premiul III
OLIMPIADA NAȚIONALĂ DE RELIGIE, DISCIPLINE TEOLOGICE, SVT, etapa națională:
1.POP DAVID (9 B) - participare la etapa națională
OLIMPIADA NAȚIONALĂ DE RELIGIE, etapa județeană și națională:
1.CIURDAR CARLA (XI A) - Mențiune la județ, Mențiune la etapa națională
2.BENEA RENATA (XI A) - Mențiune la județ
OLIMPIADA NAȚIONALĂ DE RELIGIE, DOCTRINE BIBLICE, etapa națională:
1.ARDELEAN REBECA (XII B) - participare la etapa națională
prof. BOTICA AURELIAN
OLIMPIADA NAȚIONALĂ DE RELIGIE BAPTISTĂ, etapa județeană și națională:
1.BENEA TITUS (8 B) - Premiul I, participare la națională
OLIMPIADA NAȚIONALĂ DE RELIGIE, DISCIPLINE TEOLOGICE, SVT, etapa județeană:
1.PETRICĂU IOSUA (9 A) - Premiul II
OLIMPIADA NAȚIONALĂ DE RELIGIE, DISCIPLINE TEOLOGICE, SNT, etapa județeană și națională:
1.BONCA ROBERT DARIAN (10 A) - Premiul I, iar la națională Premiul III
2.TUTU MATIA (10 A) - Premiul II
prof. VARAN SABIN
OLIMPIADA NAȚIONALĂ DE RELIGIE, DISCIPLINE TEOLOGICE, SNT, etapa națională:
1.GAIDOS TIMOTEI (10 B) - Premiul III
OLIMPIADA NAȚIONALĂ DE RELIGIE, ISTORIA CREȘTINISMULUI, etapa națională:
1.BUHAȘ HADASA (11 B) - Premiu special
prof. FRĂȚILĂ DAVID
OLIMPIADA NAȚIONALĂ DE RELIGIE BAPTISTĂ, etapa județeană și națională:
1.SAS CARISSA (V A) - Premiul II
2.MAG ELISA (V B) - Premiul III
3.STRETE LISA (VI B) - Premiul III, participare la națională
4.HNATIUC DIANA (VI B) - Mențiune
 
9.CATEDRA DE EDUCAȚIE TEHNOLOGICĂ
prof. dr. CURTA IOSIF-VIOREL
OLIMPIADA DE EDUCAȚIE TEHNOLOGICĂ ȘI APLICAȚII PRACTICE, etapa județeană:
1.POP CASIAN IOAN (VII B) - Premiul II
prof. MARC CORNELIA
OLIMPIADA DE EDUCAȚIE TEHNOLOGICĂ ȘI APLICAȚII PRACTICE, etapa județeană:
1.ȘORHENȚ DAVID (VI C) - Mențiune
 
10.CATEDRA DE EDUCAȚIE FIZICĂ ȘI SPORT
prof. FITER CIPRIAN
OLIMPIADA NAȚIONALĂ A SPORTULUI ȘCOLAR - ȘAH GIMNAZIU, etapa județeană și națională
1.KISS ROTH ABEL - Premiul I, etapa județeană, Mențiune la etapa națională
OLIMPIADA NAȚIONALĂ A SPORTULUI ȘCOLAR - VOLEI GIMNAZIU-etapa județeană
1.LAZEA TIMOTEI (8A) - Premiul I                      
2.NEGRUȚIU LUCA (8A) - Premiul I
3.GHIURĂU ABIEL (8A) - Premiul I          
4.PĂDURE BOGDAN (8A) - Premiul I
5.SABĂU ALEXANDRU (7C) - Premiul I
6.ROGOJAN DAVID (6A) - Premiul I
OLIMPIADA NAȚIONALĂ A SPORTULUI ȘCOLAR-BADMINTON fete și băieți, etapa județeană
1.LAZEA TIMOTEI (8A) - Premiul I şi II
2.LUPȘAN TEODORA (11 B) - Premiul II
 
Și în acest an am încercat să ne ghidăm după îndemnul biblic din Coloseni 3:23
 ,,Orice faceți, să faceți din toată inima, ca pentru Domnul, nu ca pentru oameni, ca unii care știți că veți primi de la Domnul răsplata moștenirii".
Felicitări tuturor pentru munca depusă și rezultatele deosebite obținute!
Consilier educativ, prof. Ramona Iștoc
Prof. Dorina Popa
 

Trimite email
sâmbătă, 20 iulie 2024, 18:02:40 Ora de vară a Europei de Est