Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Nota 10 pentru angajații Consiliului Județean Bihor!

Saci de PET-uri culese din Crișul Repede

Nota 10 pentru angajații Consiliului Județean Bihor!

Angajați ai Consiliului Județean Bihor, împreună cu reprezentanți ai primăriilor din Bulz, Bratca, Șuncuiuș și Vadu-Crișului, ajutați cu bărcile de voluntari ai firmei de sporturi extreme Extreme Zone Adventure din Vadu-Crișului, au adunat joi (16 iulie 2009) din apele Crișului Repede peste 80 de saci de PET-uri.

 Acțiunea inițiată de către Consiliul Județean Bihor și-a propus ecologizarea cursului Crișului Repede, pe segmentul delimitat de intrarea acestuia în județul Bihor și barajul de la Vadu-Crișului, și totodată,  sensibilizarea locuitorilor din comunele străbătute de Crișul Repede cu privire la importanța menținerii râului cât mai curat.
 „Defileul Crișului Repede are un potențial turistic extraordinar. Din păcate, frumusețea naturală a zonei este știrbită de mizeria aruncată în apă. Prin gestul nostru încercăm să le dăm oamenilor un exemplu. Sper că vom reuși să îi sensibilizăm și vor conștientiza cât de important este să păstrăm Crișul curat”, a declarat domnul Dumitru Voloșeniuc, vicepreședintele Consiliului Județean Bihor.
 Cei treizeci de voluntari care au participat la acțiune au fost împărțiți în două grupe: o parte au cules mizeriile din apă cu ajutorul bărcilor, iar ceilalți au strâns deșeurile de pe mal. În urma acțiunii s-au strâns peste 80 de saci cu deșeuri din apa râului, și alți cinci saci a câte 200 de litri fiecare de pe  cele două maluri. Grosul deșeurilor scoase din apă le-au reprezentat PET-urile, dar printre mizeriile strânse s-au numărat și oale, cioburi de sticlă sau cauciucuri de mașină. Deșeurile au fost ridicate de către o mașină specilizată a operatorului de strângere a gunoaielor Salubri din Aleșd și transportate la groapa de gunoi. (S. MORCAN)

Trimite email

duminică, 9 august 2020