Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
13 aprilie 2024

Concurs național pentru profesori, în programul LifeLab.

Premii pentru cadrele didactice care documentează și argumentează folosirea la clasă a fișelor educaționale cu aplicații practice de educație financiară la mai multe discipline
Banca Comercială Română (BCR) anunță extinderea programului LifeLab la nivel național, potrivit comunicatului de presă transmis cu ocazia Zilei Educației Financiare. Proiectul își propune să recompenseze profesorii care integrează noțiuni de educație financiară și discuțiile despre bani și comportamente financiare responsabile în predarea disciplinelor lor, la clasă.
Petiția pentru introducerea educației financiare în materiile predate la școală este deschisă și sunt invitați să o semneze cei care vor să susțină această schimbare.
Se pot înscrie toți profesorii care vor să le ofere elevilor lor abordări interesante, captivante și ancorate în realitate, chiar la disciplinele pe care le predau, indiferent de ciclul de învățământ, din orice școală și grădiniță.
Pentru a se înscrie, trebuie doar să își creeze un cont pe platforma Școala de Bani, să descarce materialele educaționale deja publicate în proiectul LifeLab, potrivite pentru materia pe care o predau și să le aplice la clasă.
Evident, profesorii care se înscriu trebuie să documenteze acest demers didactic prin fotografii sau clipuri video, realizate în timpul implementării fișelor la ore, să urce fișierele pe un link de transfer. Apoi, datele profesorului și o mică descriere despre cum a decurs ora și link-ul de transfer vor trebui completate pe pagina proiectului.

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
28 martie 2024

Regulile pentru gradația de merit a profesorilor se vor modifica „într-un timp relativ scurt”, anunță Ligia Deca: Nu putem să venim cu revoluții acolo
Ligia Deca, ministrul Educației, a declarat luni, 25 martie, în cadrul unei conferințe de presă, că metodologia gradației de merit pentru profesori va fi revizuită și „e un ordin de ministru care trebuie emis într-un timp relativ scurt”. Pe 11 martie 2024, Ligia Deca spunea că în Ministerul Educației au loc discuții în prezent cu privire la „regândirea gradației de merit” și „regândirea treptelor de salarizare” a profesorilor.
Amintim că ordinul de ministru cu noile reguli pentru gradația de merit a profesorilor, programat să apară de Ziua Păcălelii, în acest an, a fost mutat pe 2 aprilie de Ministerul Educație, potrivit unui document publicat în Monitorul Oficial.
Ministrul Educației a spus luni că lucrează cu specialiștii OCDE pentru un cadru de evaluare de performanță potrivit pentru România: „Un alt sfat al lor este ca acest cadru să nu fie implementat brusc. Este nevoie de pilotare, este nevoie de timp de acomodare și este nevoie de predictibilitate pentru cadrele didactice”, a spus Deca.
„Prima discuție pe care o avem în acest sens este cea legată de revizuirea metodologiei gradației de merit, e un ordin de ministru care trebuie emis într-un timp relativ scurt. Și acolo avem prima discuție. Sigur, nu putem să venim cu revoluții acolo, pentru că, practic, e nevoie de un pic de timp să mergem pe recomandările OCDE.
Recomandările OCDE vorbesc și despre corelarea etapelor de promovare în carieră cu standarde profesionale, deci este vorba de o construcție a carierei didactice mai amplă, este vorba de timp pentru a putea avea rezultate obiective, de tipul evaluării standardizate pentru elevi, ca să poți să ai oglinda valorii adăugate la clasă. Și ne propunem, sigur, să venim cu o serie întreagă de propuneri, dar, din nou, aceste schimbări nu se pot întâmpla peste noapte”, a precizat Ligia Deca...

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
12 martie 2024

Peste 12.000 de profesori și aproape 170.000 de elevi și studenți, parte din proiectele educaționale ale organizației Școala de Valori, în cei 14 ani de activitate (P)
Într-o lume într-o continuă schimbare, Școala de Valori continuă și ea să își împlinească misiunea de a călăuzi tinerii să învețe să devină creatorii propriilor vieți. Cu o experiență de 14 ani în crearea de proiecte educaționale, Școala de Valori a impactat pozitiv viața celor aproape 170.000 de elevi și studenți, precum și a celor aproximativ 12.000 de profesori.
Școala de Valori este o asociație non-guvernamentală înființată în 2009, care și-a oficializat activitatea în 2010, începând cu proiectul GROW, acum cunoscut sub numele de growedu.ro. Începând cu anul trecut, asociația și-a extins misiunea și în Diasporă. L’école des Valeurs este primul avanpost Școala de Valori în spațiul european, cu scopul de a susține dezvoltarea personală și profesională a românilor care trăiesc în Diasporă: https://lecoledesvaleurs.eu/ .

Școala de Valori rămâne implicată în susținerea educației la nivel european și în implementarea de proiecte Erasmus Plus, cu accent pe integrarea tinerilor pe piața muncii, deoarece învățarea continuă centrată pe valori este cheia cu care tinerii pot să-și atingă sau, de ce nu, să își depășească potențialul maxim.

În decursul celor 14 ani, Școala de Valori a fost alături de elevii din școala primară la cei din liceele tehnologice sau teoretice, i-a susținut în procesul de alegere a traseului educațional și de carieră. Studenții au cunoscut procesul de transformare al proiectelor Școala de Valori și, acum, sunt gata să fie antreprenori sau angajați cu competențe antreprenoriale, care știu că locul lor este într-un domeniu care să fie în armonie cu abilitățile lor personale. Pentru că profesorii sunt cheia dezvoltării elevilor, Școala de Valori se implică în crearea unor experiențe educaționale unice, interactive și inspiraționale, care vizează nu doar formarea inițială dar și pe cea continuă, adresând competențele de care au nevoie pentru a lucra cu elevii contemporani.

Credem cu tărie în puterea oamenilor de autodepășire...

Spitalul Clinic Județean de Urgență Bihor va avea echipamente moderne pentru a diagnostica și trata bolnavii de cancer

Proiecte cu finanțare prin Programul Sănătate 2021-2027

Spitalul Clinic Județean de Urgență Bihor va avea echipamente moderne pentru a diagnostica și trata bolnavii de cancer

Spitalul Clinic Județean de Urgență Bihor, în parteneriat cu Municipiul Oradea prin Direcția Management Proiecte cu Finanțare Internațională, a depus spre finanțare două proiecte importante care presupun achiziția a peste 50 de echipamente care vor contribui la diagnosticarea și tratarea pacienților de cancer.

Proiectele au fost depuse spre finanțare prin Programul Sănătate 2021-2027, iar procedurile de achiziție publică pentru aceste echipamente vor fi derulate de către Spitalul Clinic Județean de Urgență Bihor.
Proiectul „Dotarea laboratorului de anatomie patologică pentru diagnosticul cancerului din cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență Bihor" are o valoare totală de 9.995.179,80 lei, cu o valoare nerambursabilă de 9.741.591,99 lei.  Acest proiect presupune achiziția unui număr de 41 de echipamente, precum: histoprocesor automat cu 2 camere de reacție pentru procesarea simultană de fragmente tisulare de dimensiuni și textură diferite și program special pentru biopsii; microscop optic pentru tumor board; microscop optic de rutină; imprimantă automată de casete cu stație de descărcare automată; sistem de secvențiere de capacitate mare și de capacitate medie; extractor automat pentru acizi nucleici; bloc cu încălzire uscată; automat de imunohistochimie (ihc), imunofluorescenta (if) și hibridizare în situ (ish), etc.
În ceea ce privește celălalt proiect, intitulat „Investiții în infrastructura Spitalului Clinic Județean de Urgență Bihor pentru diagnosticarea și tratarea cancerului" acesta are o valoare totală de 24.920.342,16 lei, cu o valoare nerambursabilă de 24.381.910,00 lei. Acest proiect presupune achiziția unui număr de 15 de echipamente, constând în: turn pentru laparoscopie cu linie video full 4k cu instrumentar aferent și unitate electrochirurgicală, sistem 3D 4K pentru diagnostic și tratament oncologic cu marker fluorescent în chirurgia clasică și laparoscopică, robot chirurgical cu consumabile pentru 250 proceduri chirurgicale, ecograf multidisciplinar urologie, laser urologie, ecograf intraoperator, ecograf performant, adaptat pentru elastografia țesutului tumoral, stație de lucru electrochirurgie cu unitate de coagulare argon plasmă și disector cu jet de apă, sistem de ablație prin electroporație,  sistem ablație cu microunde,  sistem crioablație,  masă de operație,  lampă scialitică cu monitor,  sistem de videomanagement al sălii de operație,  set pentru chemoembolizare.
Aceste echipamente vor aduce beneficii în actul medical, atât prin diagnosticarea exactă a bolilor oncologice cât și în prognosticul și tratamentul oncologic. Menționăm că pentru achiziționarea acestor echipamente sunt în derulare trei proceduri de achiziție publică derulate de către Spitalul Clinic Județean de Urgență Bihor.

Trimite email
sâmbătă, 20 iulie 2024, 18:25:22 Ora de vară a Europei de Est