Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
4 mai 2021
Ministrul Sorin Cîmpeanu: Sunt universități care se gândesc ca din toamnă să impună anumite condiții: Purtarea de combinezoane de către studenții nevaccinați. Susțin această variantă
Studenții nevaccinați ar putea fi obligați să se prezinte purtând combinezon dacă vor să participe fizic la ore din toamnă, pe când cei vaccinați vor putea să se deplaseze fără astfel de măsuri, iau în calcul unele universități din România, a declarat astăzi ministrul Educației Sorin Cîmpeanu în cadrul unui interviu de la Hotnews.ro. De asemenea, ministrul a adăugat că ar putea exista o prioritizare a studenților vaccinați la cazarea în cămine.
„Sunt unul dintre cei care susțin importanța prezenței fizice pentru derularea stagiilor de practică și activităților directe. Pentru asta, sunt universități care se gândesc ca din toamnă să nu facă rabat de la prezența fizică în cadrul orelor de laborator/lucrări practice și să impună o serie de condiții, spre exemplu participarea studenților vaccinați la aceste ore de laborator și lucrări practice, fără a fi îngrădit participarea studenților care nu sunt vaccinați. Studenții care nu se vor fi vaccinat în toamnă ar putea să aibă la dispoziție, spre exemplu, combinezoane de protecție pe care să le poarte pe tot parcursul programului didactic. Sunt câteva universități și eu personal susțin această variantă”, a declarat Cîmpeanu.

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
23 martie 2021
1.*BREAKING
Anul școlar actual se va încheia pe 2 iulie pentru elevi și nu pe 18 iunie, cum era inițial, anunță ministrul Educației
Anul școlar actual se va încheia pe 2 iulie 2021 pentru elevi și nu pe 18 iunie, cum era inițial, anunță ministrul Educației. Sorin Cîmpeanu precizează că, practic, două săptămâni din vacanța de vară se mută în vacanța de primăvară.
„Finalul semestrului al II-lea se decalează două săptămâni. Vacanța de primăvară se prelungește cu două săptămâni. Se mută practic două săptămâni din vacanța de vară în vacanța de primăvară.
În loc să finalizăm semestrul al II-lea pe 18 iunie, se va încheia pe 2 iulie.
• elevii clasei a VIII-a care termină pe 25 iunie (în loc de 11 iunie),
• elevii clasei a XII-a care termină în 18 iunie (în loc de 4 iunie) și
• învățământul profesional și tehnic care termină pe 23 iulie (în loc de 9 iulie)
Dacă nu ar fi fost această variantă a prelungirii vacanței de primăvară cu două săptămâni și a mutării Evaluării Naționale pentru clasa a VIII-a după Bacalaureat, cu tot cu Admiterea la liceu, „ar fi fost destul de clară închiderea școlilor, inclusiv pentru derularea simulărilor”, a declarat ministrul Educației Sorin Cîmpeanu. Oficialul a dat exemplu că în București, școlile s-ar fi închis de mâine, dacă nu accepta această variantă.
Cîmpeanu a spus că dacă nu ar fi acceptat această modificare a structurii anului școlar, nu s-ar fi semnat modificarea ordinului comun de ministru, ordin pe care trebuia să îl semneze Vlad Voiculescu, ministrul Sănătății.

2.*OFICIAL
Ordinul de ministru comun, semnat de Vlad Voiculescu și Sorin Cîmpeanu, care prevede închiderea școlilor la intrarea localităților în carantină și nu la pragul de 6 la mie, a intrat în vigoare
Ordinul de ministru comun, semnat de Vlad Voiculescu și Sorin Cîmpeanu, care prevede închiderea școlilor la intrarea localităților în carantină și nu la pragul de 6 la mie, a intrat în vigoare prin publicarea în Monitorul Oficial, marți seara.
Ordinul nou prevede că scenariul de funcționare al unei unități de învățământ se va actualiza săptămânal, cu referința în fiecare zi de vineri, în funcție de evoluția epidemiologică, cu excepția situației în care localitatea intră în carantină”.

Zilele comunei Cetariu – ediția a X-a

Sâmbătă și duminică,

Zilele comunei Cetariu – ediția a X-a

Primăria comunei Cetariu (primar, Vitalyos Barna) și Consiliul local organizează, sâmbătă și duminică (1 și 2 august 2009), cea de-a X-a ediție a Zilelor comunei Cetariu, o sărbătoare a fiilor celor patru sate (Cetariu, Șișterea, Șușturogi și Tăutelec) și două cătune (Fertișag și Peștea).

 Se anunță un program interesant, pentru toate vârstele și gusturile: multă muzică bună, cu trupe cunoscute și îndrăgite din Ungaria, trupe de dans, aruncare cu bastoane, potcoave și telefoane mobile (în premieră), arte marțiale, întreceri sportive și jocuri distractive, concurs de atelaje, parada modei…
 Dar, iată programul celor două zile
 Sâmbătă – 1 august
 08.00 -16.00 - Campionat minifotbal   
 17.00 - Formația Crazy Girls din Cetariu, dans modern
 17.10 - Deschiderea festivă
 17.20 -Anunțarea rezultatelor de la minifotbal și  decernarea cupelor
 17.30 - Aruncare cu bastoane
 17.30 - Pay Girls, dans modern
 18.00 - Taekwondo, arte marțiale
 19.00 - Aruncare cu telefoane mobile
 19.45 - Formația Happy Girls, dans modem
 20.00 - Orchestra de țiteră Rákász din Ungaria, muzică populară
 21.00 - Orchestra Hoffman, muzică lăutărească
 22.00- Concert extraordinar: Koós Janos din Ungaria
 23.00 - Discotecă în aer liber
 Duminică - 2 august
 08.00 – 17.00 - Concurs de atelaje, proba de obstacole și proba vânătorească
 12.00 - Concursul forjorilor
 12.00 - Parada cailor din pusta ungară
 17.00 – Trupa de majorete Mistique din Oradea
 17.15 - Programul elevilor de la școlile din Cetariu și Șișterea
 17.45 - Arte martiale, karate
 18.00 - Concurs de aruncat potcoave
 18.00 - Parada modei
 19.10 - Mad Street, dans modern
 19.20 - Mohácsi Brigitta - muzică ușoară
 20.00 - MM Podium din Oradea prezintă cabaret
 21.00 - Program umoristic, cu Forgacs Gabor din Ungaria
 22.00 - Concert extraordinar: Irigy Hónaljmirigy din Ungaria
 23.00 - Discotecă în aer liber
 24.00 - Foc de artificii
 La standul special amenajat, Consultanța Agricolă Bihor va sta la dispoziția celor interesați cu materiale de propagandă - ziare și reviste de specialitate.(Tóth Zsigmond-Béla)

Trimite email

miercuri, 12 mai 2021