Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

O seară bihoreană în Capitală

Bihorul se promovează la București

O seară bihoreană în Capitală

În acest an, cu un climat economic delicat pe plan mondial și național, Consiliul Județean Bihor a decis organizarea unui program de acțiuni prin intermediul cărora să impulsioneze dezvoltarea județului. Marți 28 iulie se va desfășura la București un prim eveniment la care și-au anunțat prezența reprezentanți ai unor firme mari de consultanță, avocatură, fonduri de investiții, tour-operatori naționali și instituții financiare alături de diplomați și consilieri economici ai misiunilor diplomatice.

 Acest eveniment este organizat în colaborare cu Primăria municipiului Oradea și Asociația Bihorenilor din București și se va desfășura la sala Caredy din București marți, 28 iulie 2009. Sunt așteptate să participe autoritățile locale din Bihor, Primăria Oradea și primării locale din județ, oamenii de afaceri și patronate, oameni de cultură, reprezentanți ai ambasadelor străine în România, reprezentanți ai camerelor de comerț, ai asociațiilor de afaceri străine, fonduri de investiții, tour operatori naționali și mai ales bihoreni stabiliți în București care au răspuns acestui apel de a ajuta și promova județul în care s-au născut și au crescut. Va fi un eveniment special, o cină oficială cu specific bihorean (decorațiuni folclorice, program artistic cu cântece bihorene, prezentare tradiții și obiceiuri, prezentare imagini Bihor),  în cadrul căreia se vor purta discuții despre oportunitățile de afaceri din Bihor și despre  avantajele pe care acest județ le oferă investitorilor.
 Unul din domeniile pe care Consiliul Județean Bihor dorește să le dezvolte în următorii ani este turismul. Datorită potențialului turistic al Bihorului (ape termale, peisaje montane, râuri de munte, relief carstic spectaculos) există oportunitatea de a dezvolta pe termen lung un domeniu de activitate care conține în mare măsură servicii cu valoare adăugată. În condițiile actualei crize economice, dezvoltarea economică nu se mai poate axa pe industrie și comerț, iar serviciile rămân ca motor de dezvoltare. Așezarea geografică a județului face ca turiștii să aibă un acces facil la punctele turistice. Acest program va continua și cu o activitate de lobby la reprezentanțele comerciale și diplomatice ale statelor cu potențial investițional pentru a prezenta oportunitățile de afaceri pe care le are Bihorul și de a promova interesele oamenilor de afaceri din Bihor.
 Radu Þîrle, președintele Consiliului Județean Bihor, a declarat:„Ne-am asumat, în aceste vremuri de criză, să găsim o cale de a dezvolta județul.  Atragerea de fonduri și investitori, promovarea afacerilor bihorene și potențialului turistic sunt câteva din direcțiile de acțiune pe care mergem. Sperăm ca toate acestea să scoată județul Bihor de pe ultimele locuri în ceea ce privește venitul populației.” 
 Bihorul va fi reprezentat în viitor și de un brand turistic puternic. Turismul va fi unul dintre vectori importanți de dezvoltare a județului. În acest scop se va avea în vedere ca politica de dezvoltare și modernizare a infrastructurii să țină cont de acest lucru. Dezvoltarea durabilă a turismului se va face pe două direcții mari de acțiune: dezvoltarea și modernizarea infrastructurii de turism și promovarea atracțiilor și serviciilor turistice. Prima direcție de acțiune va însemna în special investiții în infrastructura rutieră din zonele turistice și amenajări ale punctelor de interes turistic. A doua direcție va însemna dezvoltarea unui brand turistic propriu al județului Bihor și promovarea intensă a acestuia împreună cu serviciile turistice. În tot acest proces de dezvoltare se va urmări ca toate măsurile să aibă un impact minim asupra mediului și activitățile promovate să nu afecteze peisajele și punctele de atracție.
„Am gândit acest program în două etape: prima la nivel național în care vom contacta cât mai mulți potențiali investitori și, în cea de-a doua, la nivel european, împreună cu mai multe județe din jurul nostru vom organiza un eveniment la care să invităm jucători majori din mediul economic internațional”, a mai adăugat Radu Þîrle, președintele Consiliului Județean Bihor.
 Cea de-a doua etapă este planificată să se desfășoare la mijlocul acestei toamne cel mai probabil la Bruxelles sau Strasbourg. (Dumitru Crăciun)

Trimite email

marţi, 22 octombrie 2019