Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

„Eu și copilul meu!”

Program de formare familială în abilități educative

„Eu și copilul meu!”

„Eu și copilul meu!” este un program de formare familială în abilități educative privind prevenirea consumului de tutun, alcool și droguri, implementat de Agenția Națională Antidrog și Ministerul Educației, Cercetării și Inovării în anul școlar 2009-2010, în unități de învățământ cu clasele V-VIII, din județele Ilfov, Constanța și Bihor.

 La nivel județean coordonarea proiectului este asigurată de către centrele de prevenire, evaluare și consiliere antidrog, alături de centrele județene de resurse și asistență educațională.
 Au fost selectați și vor fi formați câte 30 de consilieri școlari din fiecare județ, care la rândul lor vor selecta între 12 și 15 elevi de clasele a V-a și a VI-a, ai căror părinți vor fi incluși în program.
 Scopul proiectului îl reprezintă creșterea factorilor de protecție în mediul familial și reducerea factorilor de risc în ceea ce privește prevenirea consumului de tutun, alcool și droguri la pre-adolescenții cu probleme de comportament și la copiii proveniți din familii cu statut socio-economic scăzut.
 Acest lucru se realizează prin intermediul îmbunătățirii abilităților educative ale părinților (comunicare, stabilirea de norme, supravegherea comportamentului), întărirea legăturilor familiale și clarificarea atitudinii familiei față de consumul de tutun, alcool și droguri.
 Grupul țintă este reprezentat de 90 de consilieri școlari, precum și 1000 de familii cu copii pre-adolescenți (între 11 și 13 ani), caracterizate de existența părinților la risc (abilități educative și de gestionare familială scăzute) și/sau a copiilor la risc (probleme de adaptare și randament școlar scăzut, probleme precoce sau persistente de comportament, care nu necesită, în mod special, o intervenție terapeutică). Beneficiarii acestui proiect se împart în trei categorii: consilieri școlari, părinți și copii.
Printre obiectivele proiectului se numără: creșterea influenței factorilor familiali de protecție și diminuarea factorilor familiali de risc pentru consumul de tutun, alcool și droguri ilicite, îmbunătățirea abilităților de comunicare eficientă între părinți și copii în vederea eficientizării relației dintre părinți și dintre părinți și copii, diminuarea frecvenței și intensității conflictelor în familie, îmbunătățirea supravegherii comportamentului copiilor, creșterea frecvenței utilizării metodelor de disciplină pozitivă din partea părinților, dezvoltarea abilităților părinților în stabilirea de norme de comportament clare și coerente, exersarea strategiilor de rezolvare eficientă a conflictelor dintre părinți și copii, precum și îmbunătățirea competențelor consilierilor școlari în domeniul consilierii familiale.
 La nivelul județului Bihor, prima sesiune de formare în cadrul acestui proiect a avut loc în perioada 24 – 25 iulie 2009, la hotelul „Padiș” din Băile Felix. (Ilinca Ș.)

 

Trimite email

miercuri, 23 septembrie 2020

Poza zilei

Câștigă o tabletă Smart!

La împlinirea a 20 de ani de activitate,
Universitatea Agora din Oradea organizează un concurs pentru elevii claselor a XII-a
Dacă ești elev în clasa a XII-a și dorești să câștigi o tabletă Smart, urmează cei trei pași:
1. Cere o recomandare dirigintelui tău.
2. Redactează un eseu-prezentare cu titlul ,,Dăruiește învățătură"!
3. Scanează sau fotografiază recomandarea și eseul și trimite-le pe adresa de email: agora20@univagora.ro.
Fii conectat! Fii învățat!
Și tu ai dreptul la educație!