Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

La Olimpiada Internațională de Chimie „D. Mendeleev"

Patru medalii pentru olimpicii români

La Olimpiada Internațională de Chimie „D. Mendeleev"

10.05.2007
Elevii români au câștigat o medalie de aur, una de argint și două de bronz la Olimpiada Internațională de Chimie „D. Mendeleev", desfășurată la Minsk, în Republica Belarus.

Membrii lotului olimpic de chimie au câștigat o medalie de aur, una de argint și două de bronz la cea de-a 41-a ediție a Olimpiadei Internaționale de Chimie „D. Mendeleev", desfășurată în perioada 3 - 10 mai 2007, la Minsk (Republica Belarus).
Aflată la a patra participare, echipa României a reușit să cucerească o medalie de aur prin
Ingrid Cristiana Vreja - Liceul Teoretic „Matei Basarab" din Râmnicu Vâlcea. Medalia de argint a fost adjudecată de Edvin Caiali - Liceul Teoretic Ovidius din Constanța. Palmaresul delegației a fost completat cu două medalii de bronz obținute de Ionuț Gabriel Dumitru - Colegiul Național „Mihai Viteazul", București și de Andrei Ungureanu - Colegiul Național „Emil Racoviță", Iași.
La această competiție au participat 91 de elevi din 16 țări. Concursul a constat în trei probe a câte 5 ore, două probe teoretice și o probă practică.
Reamintim că în anul 2006, echipa României a reușit să cucerească prima medalie de aur din istoria participării la acest concurs prin Răzvan Costin Cioc, elev în clasa a XII-a, la Colegiul Național „Dr. Ion Meșotă" din Brașov. (BIROUL DE PRESĂ)


 

Trimite email

vineri, 7 august 2020